Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Deze bedrijven sponsoren de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, onze dank daarvoor!

De column van Harry Z.

Nummer 109

Bikkelen en barbecuëen bij de SVA op zaterdag 10 juli 2021

Maar eerst even de huldiging van de andere scheidsrechter van verdienste! De opkomst op donderdag 24 juni 2021 was wederom goed te noemen, Jan Laarman telde 15 deelnemers : Cynthia van Kruiselbergen, Bram Bos, Thomas Bueters, Yannick Mahieu, Tony van Waveren, Eric Kotzebue, Ferit Akkaya, Bea van Ekeris, Harry Zehenpfenning, Sew Kisoenpersad, Gerben Dorrestijn, Jelle van Hamersveld, Julio en Meer Barrales. En uiteraard Jan Laarman. En wie we na anderhalf jaar ook mochten verwelkomen, jawel Rob Velder. Hij had blijkbaar heel lang in isolatie gezeten, want hij had praatjes voor 10. Maar daar bleef het dan ook wel bij, want conditioneel?

Daarna was de kantine goed gevuld voor de huldiging van Scheidsrechter van Verdienste Tony van Waveren. Eerst werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet door Rob van Twuijver van de KNVB, daarna een kort speechje met een bloemetje voor moeders de vrouw van Peter de Waard. En tenslotte kwam Tony zelf aan het woord. En je kon zien dat hij zijn speech goed voorbereid had, want hij kon het mooi vertellen. Zijn verhaal zal in een volgende rubriek vermeld worden.

HZ0901.jpeg

Vanwege de vakantie van Peter maak ik een behoorlijke sprong in de tijd. Zaterdag 10 juli 2021. Eerst werd er onder leiding van Jan Laarman vanaf 15.30 uur nog even pittig getraind. En het was behoorlijk afzien, want het was benauwd. En wat normaal een hele lekker geur is, die van de barbecue werkte bij een aantal mensen vervelend op de ademhaling.

Helaas begon het om 17.00 uur te regenen, toen de meeste mensen heerlijk buiten zaten te genieten van een drankje. Gelukkig stond de barbecue onder een tentdak. Iedereen, inclusief tafels en stoelen werd naar binnen gebracht, waarna de huldiging van onze andere Scheidsrechter van Verdienste, Jan Mand kon beginnen door niemand minder van de KNVB Floris Thoolen. Alle foto's van deze middag, gemaakt door Carmela van Genderen, zijn te vinden op de site van de SVA.

Daarna kon het eetfestijn beginnen, de barbecue ons aangeboden door de Vrienden van de SVA, die ook een nieuw bord presenteerden. Alleen Sio moet zijn, Sew. Voor een volgend bord.

En wat had Marco Mahieu en zijn vrouw ons te bieden: moink balletjes, zalm bonbons, mini saté stokjes, kippenvleugeltjes, diamanthaas en chippolata worstjes. Vooral de diamanthaas die direct op de houtskool werd gebakken was botermals en heerlijk. Maar ook de andere vleesgerechten waren niet te versmaden. Ja je moest wat geduld hebben, maar dat was ook meer dan de moeite waard. Want wat zag het er lekker uit.

Tenslotte nog even een overzicht van de aanwezige leden: Bea van Ekeris, Carmela van Genderen, Cynthia van Kruiselbergen, Eric Kotzebue, Ferit Akkaya, Floris Thoolen, Gerben Dorrestijn, Han Broodkorn, Hans van der Liet, Harry Zehenpfenning, Harvey Mac-Intosch, Jan Laarman, Jan Mand, Jan van Vliet, Jelle van Hamersveld, Johan Jensch, Johan van Genderen, Jörg Stensinski, Kelvin Balder, Loes Laarman, Pepijn Helgering, Peter de Waard, Peter Steur, Raphael Kuijlenburg, Rob Velder, Ryan van den Bogaard, Samir Aboujid, Sander van der Eijk, Sander van Schoonderwoerd, Thomas Bueters, Ton Wassenberg, Yannick Mahieu. 

Uiteraard wil ik de Vrienden van de SVA en het bestuur bedanken voor deze mooie middag en avond. Vanavond de finale van het EK in het Wembley stadion met 50.000 Engelsen en 10.000 enthousiaste Italianen. En wat een mooier afscheid van het Europese voetbaltoneel kan Björn Kuipers zich wensen, tot donderdag!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 108

Nog snel een korte aflevering

Omdat Peter de Waard vrijdag op vakantie gaat en Bea afgelopen dinsdag nog wat leuke foto’s heeft gemaakt nog even een kleine rubriek en daarna twee weken niets. Dat voor de mensen die wekelijks mijn rubriek lezen. Het zijn er niet zoveel, maar toch!

Allereerst de opkomst op dinsdag: Cees Wulf, Ton Wassenberg, Jelle van Hamersveld, Gerben Dorrestijn, Cynthia van Kruiselbergen, Yannick Mahieu, Samir Aboujid, Johan Jensch, Ruïz van Twiller, Christian van Langen en Bram Bos. Uiteraard ook het bekende trainersechtpaar Ferit Akkaya en Bea van Ekeris.

HZ0801.pngHZ0802.png

HZ0803.pngHZ0804.png

Zelf had ik deze avond gekozen voor de wedstrijd Kroatië – Schotland met een scheidsrechter uit Zuid-Amerika. Fernando Andrés Rapallini is een Argentijns voetbalscheidsrechter die als enige scheidsrechter buiten Europa op het EK fluit. Door een samenwerking tussen de CONMEBOL en de UEFA mag hij op dit EK fluiten. Wat kon deze scheidsrechter streng kijken. Ondanks de vechtersmentaliteit van de Schotten moesten ze toch het loodje leggen tegen de technische vaardige Spelers uit Kroatië. Vooral het doelpunt van Luka Modric was een beauty. Buitenkant rechtervoet draaiend.

Trouwens over de arbitrage gesproken. Wat doen ze het goed! De lijn die Danny Makkelie inzette wordt door elke scheidsrechter gevolgd. Niet te pietluttig fluiten. En vooral niet fluiten voor de zogenaamde duivelse valpartijen van een aantal spelers. Want vaak zijn het amateur toneelspelers tweede divisie. Vooral de spelers uit Noord- Macedonië met Pandev voorop hadden er de eerste helft een handje van. En als de referee niet fluit, staan ze razendsnel op. Houd die lijn vast, heren arbiters.

We moeten zondag gelukkig tegen Tsjechië en niet tegen Portugal. Want dat is een Angstgegner eerste klas. We laten zelfs ons shoarma schoteltje voor wat het is om op 18.00 uur voor de buis te zitten.

Ik zak trouwens met stip in beide poules. In de SVA poule sta ik 31ste en in de poule van WV-HEDW zelfs 15e dus één-na-laatste na de wedstrijden van Zweden – Polen en Slowakije – Spanje. De eerste wedstrijd was trouwens erg leuk om naar te kijken met een schitterend doelpunt van Robert Lewandowski. Helaas mocht dat niet baten en gaat Polen naar huis.

Komende zaterdag de laatste wedstrijden van de Regio Cup. Dan zit het seizoen er bij Legmeervogels voor mij en Yannick erop. Eindelijk wat meer rust voor laatstgenoemde, hij heeft het verdiend. Persoonlijk wil ik Yannick bedanken dat hij mij vanaf oktober 2020 als scheidsrechter wilde aanstellen. Zo bleef ik als leidsman actief.

Bij deze de scheidsrechterindeling voor aanstaande zaterdag, 26 juni 2021.

Tijd

Thuis

Uit

Soort

Scheidsrechter

09:00

Legmeervogels JO12-4

Sporting Martinus JO12-6

co

Luuk van Westerop

09:00

Legmeervogels JO11-3

Argon JO11-2

co

Stefania Pagliarini

09:00

Legmeervogels MO13-2

Onze Gezellen MO13-1

co

Thibault van der Does

11:00

Legmeervogels JO12-1

FC Aalsmeer MO12-1

co

Harry Zehenpfenning

11:00

Legmeervogels MO13-1

Kadoelen MO13-3

co

Nigel Huel

11:00

Legmeervogels JO14-1

Argon JO14-1

co

D.R. Cummins (KNVB)

11:00

Legmeervogels JO15-2

NVC JO15-2

co

Thijs Harleman

12:30

Legmeervogels JO16-1

Roda '23 JO16-1

co

Mo El Khattabi (KNVB)

Tenslotte wens ik Peter in het bijzonder, maar ook de anderen die er even of langer tussen uitgaan een hele, prettige en ontspannen vakantie. Rust lekker uit. Ik wacht nog even tot Spanje geel is, dan vlieg ik naar mijn broer in Benicassim. Tot over twee weken.

Helaas mocht de Allianz Arena op woensdagavond niet in de kleuren van de regenboog schitteren dankzij ingrijpen van die oerstomme UEFA. Sport en politiek gaan al jaren samen en racisme moet op allerlei mogelijke manieren worden aangepakt. Juist als het om de LHBTIQ gemeenschap gaat. Een driewerf schandalig, schandalig, schandalig.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 107

Yannick kan alles, is een echte duizendpoot

Wat doet Yannick allemaal, hij werkt full-time en studeert daarnaast ook nog part-time. Hij is de scheidsrechterscoördinator op de zaterdag bij Legmeervogels, waarbij hij het vooral met de Regio Cup heel erg druk heeft. Bestuurslid technische zaken bij de SVA,  wat hij met hart en ziel doet. Hij is scheidsrechter op zaterdag en zondag. En hij kan ook nog heerlijke bitterballen in de kantine van de SVA bakken. Kortom hij is eigenlijk 24/7 actief. En hij is pas 20 jaren jong. Op 3 juli 2021 zal hij 21 jaar worden. Je vraagt je af, komt hij nog wel aan slapen toe. Wel vergat hij afgelopen zaterdag 19 juni 2021 een scheidsrechter uit Amsterdam West te vertellen dat de A9 vanaf Badhoevedorp afgesloten was. En de brave borst raakte zo in paniek, dat hij blindelings de omleidingsroute (is ook niet zo raar, want hij heeft nog maar één werkend oog) en in een enorme file richting Amstelveen kwam. Pas in de file kwam hij weer tot bezinning en ging terug richting Amsterdam, waarna hij Yannick belde, dat hij die zaterdag niet kwam fluiten. Het zij hen allebei vergeven! Maar komende zaterdag zit Harry Z. op de reservebank. En dat is niet de eerste keer.

Oh jee, dat vergeet ik helemaal. Afgelopen dinsdag 15 juni 2021 was hij ook nog conditietrainer, want er was verder niemand die de training wilde geven. En hij had een hele mooie oefening bedacht met drietallen. Nummer 1 maakte bewegingen, die nummer 2 na moest doen èn nummer 3 stak regelmatig zijn handen omhoog die door  nummer 2 geteld moesten worden en dezelfde nummer 2 moest na een fluitsignaal weg sprinten. En dat viel niet mee. Maar het was wel een leuke oefening, waarbij Harry Z. duidelijk moeite had om twee dingen tegelijk te moeten doen. Yannick had deze avond wel een goede assistent in opleiding Thoma Bueters, die af en toe wel een kort lontje heeft.

En weet je wie ook poeslief was deze avond, Ruïz van Twiller. Hij begon nog wel even met zijn standaard opmerkingen, maar deed daarna reuze zijn best en nam zelfs het voortouw bij de echte loopoefeningen. Reden, Yannick had beloofd om bitterballen te bakken als hij zijn best deed en dat was zo’n positieve stimulans dat je géén kind had aan Ruiz deze avond. Dus heren trainers, de Pavlov theorie werkt bij ons, grote, kleine kind. En dat werd me een grote schaal bitterballen. En geef hem een apart schaaltje mosterd!

Nog even de opkomst. Harry Zehenpfenning, Kees Wulf, Ton Wassenberg, Jelle van Hamersveld, Gerben Dorrestijn, Thomas Bueters, Cynthia van Kruiselbergen, Lucas Schippers, Raphael Kuijlenburg, Yannick Mahieu, Samir Aboujid, Rowdy Jensch, Johan Jensch, Ruïz van Twiller en Bram Bos.

Op donderdag viel de opkomst nog mee, ondanks dat het Nederlands elftal speelde. Peter de Waard, Ruïz van Twiller, Thomas Bueters, Yannick Mahieu, Tony van Waveren, Eric Kotzebue, Ferit Akkaya, Bea van Ekeris, Julio Barrales en Meer Barrales. En uiteraard Jan Laarman, die zelfs de eerste helft in de kantine naar Nederland zat te kijken.

Tja, het EK 2021. Ik vind dat er erg verdedigend wordt gespeeld. Zodra de tegenstander de bal  heeft staan de 11 man op de eigen helft. Alleen Italië springt er als team uit. Zowel verdedigend als aanvallend. Zelfs met een B team wonnen ze nog met twee vingers in de neus.

En dan het Nederlands Elftal. Verdedigend zit het met De Ligt erbij wel redelijk snor. Maar aanvallend is het een drama. Depay volledig uit vorm, hij kan nog géén standbeeld passeren en Wout Weghorst is een toch wel een hele, beperkte spits. Maar heren Nederlandse spelers, hij moet natuurlijk wel ballen vanaf de flanken krijgen. Doe mij maar Donyell Malen, ook al speelt hij bij PSV.

Tot donderdagavond, want er zal tijdens het EK niet meer op deze avond gespeeld worden. Maar op dinsdagavond trainen is zo slecht nog niet, want zowel Cynthia als Samir bleken goede maatjes te zijn voor de oude garde.

Het gaat u goed. Deze week helaas géén strandweer! Nog even een voetbalgrapje! Ik weet het zo net nog niet. Ik ken twee ouwe heertjes die liever ……..!!!!

HZ601.png

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________Nummer 106

Wat wil een mens nog meer?

Mooi weer, af en toe leuke voetbal en hockeywedstrijden en lekker trainen. En de kantine is weer open en dat hebben we afgelopen donderdag gevierd met een gratis drankje en heerlijke bitterballen.

En het begon allemaal verleden week zondag,  6 juni 2021 waar jong Duitsland het EK -21 jaar gewonnen heeft. In de finale in Ljubljana werd jong Portugal verdiend verslagen (1-0). Portugal begon sterk en creëerde twee goede kansen, maar raakte de regie kwijt na een kwartier. De lat en doelman Costa voorkwamen Duits succes. Vitinha had op slag van rust moeten scoren, maar oog in oog met de Duitse keeper treuzelde hij. Nmecha deed dat kort na rust niet toen hij vrij voor Costa opdook en scoorde. Duitsland bleef daarna simpel overeind en liet flinke kansen op meer liggen. En zo werd Nmecha opnieuw de kwelgeest van Portugal. Hij speelde in 2017 nog voor Engeland en maakte toen in de EK-finale -17 de winnende treffer tegen Portugal.

Op dinsdag 8 juni 2021 trainden Peter de Waard, Jelle van Hamersveld, Thomas Bueters, Lucas Schippers, Raphael Kuijlenburg, Ruïz van Twiller, Gerben Dorrestijn, Samir Aboujid, Cynthia van Kruiselbergen, Kees Wulf en Christian Peetoom. Henk Boot nam de honneurs waar voor Ferit Akkaya, die samen met zijn Bea van een heerlijke vakantie geniet in Moirara. Bea was die dag ook nog 53 jaren jong geworden. En over mooie vrouwen gesproken. Onze eigen Linda stond met haar Fritsje weer achter de bar. Als vanouds. Helaas ging de frituur niet aan.

Op donderdag trainden, Yannick Mahieu, Julio en Mirjam Barrales, Sew Kisoenpersad, Eric Kotzebue (wel heel erg laat van de partij), Bert Ruijgh, Harry Zehenpfenning, Niko Manshanden, Thomas Bueters, Marcel Liesdek, Peter de Waard, Jimmy Wa Bwanda, Peter Steur en Tony van Waveren. Uiteraard onder de bekende leiding van Jan Laarman, die weer helemaal hersteld was. Een onbekende weldoener gaf het eerste rondje, omdat de kantine weer heropend was. En Yannick zorgde met zijn snackbakker in opleiding Thomas voor heerlijke bitterballen. 

En op vrijdag jawel hoor eindelijk na een jaar uitstel begon het EK 2021 in diverse speelsteden en met toeschouwers. Hieronder staat een overzichtje van het aantal toeschouwers per stadion wat er nu in mag.

 • Puskas Arena, Boedapest: 61.000
 • Olympisch Stadion, Baku: 31.000(Azerbeidzjan)
 • Gazprom Arena, Sint-Petersburg: 30.500
 • Parken Stadion, Kopenhagen: 25.000
 • Wembley, Londen: 22.500
 • Estadio La Cartuja, Sevilla: 18.000
 • Stadio Olimpico, Rome: 18.000
 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam: 16.000
 • Allianz Arena, München: 14.500
 • National Arena, Boekarest: 13.000
 • Hampden Park, Glasgow: 12.000

Helaas was Italië nog een maatje te groot voor Turkije en ook Rusland was géén partij voor België. Helaas ook een groot drama bij de wedstrijd Denemarken – Finland. Christian Eriksen die ter plekke down ging. Gelukkig redde een defibrillator zijn leven. Maar die wedstrijd had nooit en te nimmer op dezelfde dag uitgespeeld mogen worden, beste UEFA! Schandalig. Waar zit jullie hart?

Op zondag speelde Engeland een dijk van een wedstrijd tegen Kroatië. En Danny Makkelie heeft het goede voorbeeld gegeven. De scheidsrechters laten lekker voetballen. Sommige spelers heffen hun handen ten hemel o.a. Frenkie de Jong (slechte invloed van Barcelona), maar staan meestal snel op als de scheidsrechter door laat spelen.

En dan zondagavond Nederland - Oekraïne. 2-0 voor, dan de teleurstelling 2-2 en toch 3-2 dankzij de uitblinker Denzel Dumfries. Wat een geweldenaar! En dat heeft gevolgen.

Deze week zal ik i.p.v. op donderdag, op dinsdag gaan trainen. Want Nederland speelt op donderdag om 21.00 uur en de kantine mag maar tot 22.00 uur open blijven. Maar vanaf 26 juni tot 24.00 uur. En Jan Laarman gaf het volgende statement: “Als ik voetbaltrainer was dan zat je eerste drie weken op de bank!” Maar misschien mag ik volgende week donderdag weer meetrainen voor een portie bitterballen?

Afgelopen zaterdag had Yannick het weer erg druk bij Legmeervogels en floot ik een stel bijdehandjes van O15. Gelukkig was het de B-categorie en mocht ik de vijf minutenregel toepassen.

Aan de EK poule doen 41 mensen mee. De tussenstand na de wedstrijd Schotland tegen Tsjechië is als volgt.

 1. Ryan van den Bogaard 44
 2. Jan Mand 43
 3. Gerben Dorrestijn 42
 4. Dennis Nijsen 41
 5. Bea van Ekeris 40
 6. Quinten Oudendijk 39
 7. Arend van Laar 39
 8. Jan Laarman 37
 9. Florian Lodeweegs 35
 10. Pepijn Helgering 34
 11. Bryan De Groot 33
 12. Martin Dupuis 32
 13. Christian van Langen 31
 14. Sander van Schoonderwoerd 31
 15. Tino Wallaart 31
 16. Marcel Liesdek 30
 17. Pietje Puk 29
 18. Cynthia Van Kruiselbergen 27
 19. Harry Zehenpfenning 27
 20. Sew Kisoenpersad 27
 21. Jörg Stensinski 26
 22. Samir Aboujid 26
 23. Yannick Mahieu 26
 24. Delano Bakker 24
 25. Mo El Khattabi 24
 26. Thomas Bueters 23
 27. Erik Dietz 23
 28. Mitchel Krop 23
 29. Bert Ruijgh 22
 30. John van der Zwaan 20
 31. Ramon Glebbeek 19
 32. Jelle van Hamersveld 19
 33. Bram Bos 19
 34. Peter de Waard 17
 35. Tony van Waveren 17
 36. Marcello Boud 9
 37. Raphael Kuylenburg 9
 38. Eric Kotzebue 3
 39. Adem Oren 0
 40. Arie Vrolijk 0
 41. Il Campione Willem Rijnsaardt 0

Uitblinker is Il Campione, volgende keer toch maar gewoon Willem. Maar vergis je niet, de stand kan zo weer veranderen. Er zijn wat hele speciale regeltjes met extra punten of vermindering van punten. Aldus grootmeester Yannick Mahieu. Niet normaal toch!

Geniet van het mooie weer en het voetbal.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 105

Toch nog aardig wat voetbal deze week

Over naar de voetbalorde van de dag. De Champions Leaque finale tussen Manchester City en Chelsea. City had zijn dag niet en Chelsea speelde, zeker na hun doelpunt, als het Spaanse Villareal. Gauw vergeten die wedstrijd. Beste man van het veld was wederom de Spaanse scheidsrechter. Hij praat wel veel met spelers.

HZ501.jpg Antonio Miguel Mateu Lahoz (Valencia, 12 maart 1977) is een Spaanse voetbalscheidsrechter. Hij is in dienst van FIFA en UEFA sinds 2011. Ook leidt hij sinds 2008 wedstrijden in de Primera División. Op 13 september 2008 leidde Mateu Lahoz zijn eerste wedstrijd in de Spaanse nationale competitie. Tijdens het duel tussen Sevilla FC en Sporting Gijón (4–3 voor de thuisploeg) trok de leidsman driemaal de gele kaart. In Europees verband debuteerde hij tijdens een wedstrijd tussen Dundee United en Śląsk Wrocław in de voorronde van de UEFA Europa League, het eindigde in 3–2 voor Dundee en Mateu Lahoz trok viermaal een gele kaart. Zijn eerste interland floot hij op 26 maart 2011, toen Ecuador met 0–2 verloor van Colombia. Tijdens dit duel toonde Mateu Lahoz alleen de Colombiaanse verdediger Mario Yepes de gele kaart. (bron: Wikipedia)

De dinsdagavond training. Eén man meer dan vorige keer. “Afgelopen dinsdag was de eerste training onder zomerse omstandigheden. Kennelijk gaven de meeste mensen de voorkeur aan een biertje in het zonnetje, waardoor het vrij rustig was op de training. Ruïz van Twiller, Peter de Waard, Pepijn Helgering, Thomas Bueters, Johan Jensch, Samir Aboujid, Cees Wulf en Yannick Mahieu kwamen de hitte trotseren. Wat wel heel mooi was, was dat Ferit en Bea er ondanks de zware dag qua privé-omstandigheden toch waren. Gelukkig hield Ferit rekening met het weer en zette hij zoveel mogelijk oefeningen uit in de schaduw, ondanks dat kwam iedereen bezweet van het veld af. Ruiz en Samir kwamen nog wel met een bijzonder verzoekje, zij wilden graag de estafette oefening achteruit lopen. Of dat iets met het vrouwelijke hockeyteam naast ons te maken had laat ik even in het midden.” Met dank aan Bea voor de mooie foto’s en filmpjes.

HZ502.pngHZ503.pngHZ504.pngHZ505.png

Dan het Nederlandse elftal, wat een drama met 5-3-2. Verdedigend klopte er vaak helemaal niets van, een blamage! Gelukkig scoorde Depay nog twee keer. Het is natuurlijk belachelijk dat hij en De Ligt zich niet willen laten vaccineren.

Op donderdag waren er wat minder mensen, volgens mijn telling vijftien. Bea van Ekeris, Yannick Mahieu, Julio Barrales, Sew Kisoenpersad, Ferit Akkaya , Eric Kotzebue, Bert Ruijgh, Harry Zehenpfenning, Ruïz van Twiller, Niko Manshanden, Thomas Bueters, Marcel Liesdek, Peter de Waard, Jimmy Wa Bwanda en Jordi Been. Het was de twee keer in korte tijd, dat onze Jan Laarman verstek liet gaan. En uiteraard vroeg Ruïz zich af, kan hij het mentaal nog wel aan? Ik kan alleen maar zeggen  Old soldiers never die!”

Was ik eerst de chauffeur van Martin Arends. Nu ben ik op donderdag de chauffeur van Peter de Waard geworden. Kan ik eindelijk iets terugdoen. Bram je mag donderdag ook meerijden. Thuis gekomen snel onder de douche en daarna de tweede helft van Jong Oranje zitten kijken met sigaar en drankje. Ze hebben echt géén kans gehad, maar scoorden wel, dankzij één van de uitblinkers Perr Schuurs. Maar daar bleef het ook bij.

Afgelopen zaterdag (5 juni 2021) heb ik de eerste Regio Cup wedstrijd gefloten, Een heerlijke wedstrijd met twee zeer eerlijke assistenten. Een vol programma bij Legmeervogels met vele wijzigingen die allemaal keurig door Yannick verwerkt zijn.

Datum

Tijd

Thuis

Uit

Soort

Scheidsrechter

5-jun

09:00

Legmeervogels JO12-5

SCW JO12-2

co

Stefania Pagliarini

5-jun

09:00

Legmeervogels JO11-2

KDO sv JO11-1

co

Jash Mank

5-jun

11:00

Legmeervogels JO16-3

DIOS sv. JO16-3

co

Harry Zehenpfenning

5-jun

11:00

Legmeervogels JO12-1

DIOS sv. JO12-1

co

Nigel Huel

5-jun

11:00

Legmeervogels MO13-1

RKDES MO13-1

co

Luuk van Westerop

5-jun

13:00

Legmeervogels JO17-1

Koninklijke HFC JO17-1

co

S. van der Horst (KNVB)

5-jun

13:00

Legmeervogels 1

Legmeervogels O23

vr

Yannick, Thomas en Thijs

Prettig weekend.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 104

Is Jan Laarman een charismatische trainer?

Maar allereerst de dinsdagavond training. Helaas maar acht man en één vrouw maar mijn razende (qua snelheid) reporter Yannick Mahieu heeft weer een mooi verslagje gemaakt, wat ik in zijn geheel zal plaatsen. Vandaar de aanhalingstekens.

“Afgelopen dinsdag een rustige training, alleen Peter de Waard, Jelle van Hamersveld, Pepijn Helgering, Yannick Mahieu, Thomas Bueters, Florian Lodeweegs, Gerben Dorrestijn, Cynthia van Kruiselbergen en Quinten Oudendijk waren aanwezig. De rustige training kwam niet alleen door de slechts acht mannen en één vrouw, maar met name doordat Ruïz van Twiller schitterde van afwezigheid. Ferit en Bea maakten goed gebruik van zijn afwezigheid. Zij konden dit keer zonder commentaar een gevarieerde training uitzetten, waarbij de kilometers hard aantikten. De grens van 7 kilometer werd door meerdere mensen bereikt, met name de XXL versie van de 'Moraira' oefening was daar debet aan. Ferit had overigens wel goede afspraken met de weergoden gemaakt, vijf minuten na afloop van de training begon het met regenen. Bij deze wil ik graag een bestelling plaatsen voor het weer van volgende week: zon alsjeblieft!”

Mensen, laat Ferit niet in zijn hempie en kom trainen op dinsdag. Villarreal heeft in Gdansk de Europa League gewonnen. De matige finale tegen Manchester United eindigde na twee uur voetbal in 1-1, waarna de Spanjaarden de strafschoppenserie met 11-10 wonnen. Het was eigenlijk een draak van een wedstrijd, waarbij de Spaanse ploeg Atletico Madrid imiteerde. Zodra de Engelsen de bal stonden ze met zijn 11 achter de bal. Walgelijk en dan maar hopen op een foutje van de tegenstander. En bij de eerste de beste vrije trap voor Villareal direct bedelen om een gele kaart. Vreselijk! Maar dat foutje kwam er. Na een half uur leverde dat zelfs de 1-0 op: uit een vrije trap van Parejo tikte Gerard Moreno raak...... Manchester speelde de eerste helft een baggerwedstrijd. Vooral Fernandes en Rashford bakten er helemaal niets van.

De tweede helft gooide United alles op de aanval, maar ze kwamen niet verder dan één doelpunt via Cavani, die goed stond opgesteld. Het werd uiteindelijk verlengen en strafschoppen nemen. Dat werd het spannendste deel van de hele wedstrijd. 21 goed genomen strafschoppen. Maar helaas de Gea was de schlemiel van de wedstrijd. Hij miste! Helaas won dus Villareal.

Beste man van de wedstrijd was natuurlijk scheidsrechter Clément Turpin (Fra) voor 9.500 toeschouwers. Hij had van mij die Spanjaard die bedelde om een gele kaart er zelf wel één mogen geven. Evenals de Engelse aanvoerder, Fernandez. Wat een zeurpiet is dat. Voor de rest deed hij het uitstekend. Rustig, hij liet zich niet gek maken door zowel de Engelsen en de Spanjaarden. Hij trad goed op, vier gele kaarten, aan beide kanten en nam bijna altijd de juiste beslissingen. Echt een topper.

En dan de donderdagavond training. Wederom een geweldige opkomst, 21 deelnemers, waarvan 2 vrouwen. Cynthia en Bea! Vandaar de titel van deze rubriek. Is Jan Laarman een charismatische trainer? Zonder fluit, dat nog wel steeds. Ik hoop dat ik alle namen nog heb onthouden, maar anders heb ik mijn ijzeren geheugen nog bij de hand. Yannick!

Cynthia van Kruiselbergen, Bea van Ekeris, Yannick Mahieu, Julio Barrales, Sew Kisoenpersad, Ferit Akkaya , Eric Kotzebue, Bert Ruijgh, Gerben Dorrestijn, Cees Wulf, Harry Zehenpfenning, Ton Wassenberg, Ruïz van Twiller, Nico Manshanden, Thomas Bueters, Jeroen van Reeuwijk, Samir Aboujid, Marcel Liesdek en Peter Steur. En inderdaad Marcel, het was twee weken geleden dat je voor het laatst aanwezig was. Verder was Bert Ruijgh niet in topvorm, ook al had hij een supersnelle coupe. Hij had te laat en te veel gegeten. En dat was te zien. Harry Z. had alleen een bordje Brinta

Wat wel heel zielig was. Thomas Bueters heeft maar één shirtje om in te trainen. Daar gaat ome Harry Z. wat aan doen. Beloofd is beloofd! En natuurlijk voor mijn razende reporter ook één. Als Dirk ze nog heeft!

Op vrijdag 28 mei 2021 fungeerde ik weer als taxichauffeur voor Martin Arends. Het terras van Ton van den Broek werd schoongespoten. Hierbij plak ik de foto’s van de twee heren, die druk aan het spuiten zijn. En dat vonden ze lekker!

HZ0501.jpgHZ0502.jpg

Tenslotte kun je gratis meedoen met een EK POULE van poules.com. Zie de mail van Jelle die je gehad hebt of klik onderstaande link aan. Je kunt je via deze link registreren (als de link niet werkt, dan dit adres https://poules.com/s/Dgt in je webbrowser gebruiken).

Het is wel een heel werk, want je moet èn de juiste eindstand van de poules invullen en alle uitslagen. Pffff, wat een werk! Maar goed, ik ben er aan begonnen. Dus dan moet ik het ook afmaken. De poules heb ik al ingevuld en het is gratis en er zijn mooie prijzen te verdienen!

Dat was het voor deze week. Volgende keer in ieder geval een verslag van de Champions League finale. Prettig weekend en eventueel tot donderdag.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 104

Waar was het fluitje van Jan?

Uiteraard was mijn grote vriend RuÏz, die het als eerste opviel. “Zeg Jan, waar is je fluitje?” Jan bleef hem het antwoord schuldig. En neen, Loes vroeg niet aan Jan waar zijn fluitje was. Natuurlijk had Ruïz nog meer mooie opmerkingen, ”Mijn veters zitten niet lekker vast!” En bij de eerste oefening, een interval training. Deze training duurt al 10 minuten te lang en we waren pas vijf minuten bezig. Verder kan Peter het zeer goed vinden met twee dames van Ymere. Zij wilden graag met hem door. En geloof het of niet maar Harry Z. is een fan van het Songfestival geworden. Hij had zelfs de tweede halve finale afgelopen donderdag opgenomen. Onze voorzitter was zeer verbaasd en zei, dat moet je in de rubriek zetten. Hierbij dus met een fotootje.

HZ0401.jpgMaar de opkomst op de donderdag was groots. 14 mannen en zelfs 3 dames. Cynthia van Kruiselbergen, Mirjam en Julio Barrales, Bea van Ekeris, Yannick Mahieu, Sew Kisoenpersad, Ferit Akkaya , Eric Kotzebue, Bert Ruijgh, Gerben Dorrestijn, Kees Wulf, Harry Zehenpfenning, Ton Wassenberg, Ruïz van Twiller, Peter de Waard, Bram Bos en Henk Boot.

Vooral Cynthia kan het erg goed vinden met Gerben Dorrestijn. Zou dit de zomerliefde van 2021 worden? Maar wat blijkt, hij heeft al een andere grote liefde en misschien een nieuwe baan. En dat verdient hij allebei. Want zijn huidige werkgever buit hem uit. ’s Nachts om 2.30 uur beginnen, dat is toch niet normaal.

En Peter had zich weer ontfermd als een echte vader over Bram Bos. Een lekkere maaltijd en een lift naar de SVA. Gouwe gozer, die Peter. Bram is druk bezig met de eindexamens voor de HAVO. Wij wensen hem uiteraard veel succes! De vrouw van Ton Wassenberg is aan de beterende hand. Het gaat langzaam, maar er zit verbetering in.

Verleden week dinsdag (18 mei 2021) was de opkomst niet groots, slechts negen man. Pepijn Helgering, Jelle van Hamersveld, RuÏz van Twiller, Florian Lodeweegs, Gerben Dorrestijn, Quinten Oudendijk, Christian Peetoom, Thomas Bueters en Yannick Mahieu. Uiteraard onder leiding van Ferit Akkaya en Bea van Ekeris. Dit keer géén mooi verhaaltje van Yannick, alleen de opkomst.

De KNVB gaat Marianne van Leeuwen voordragen als de nieuwe directeur Betaald Voetbal. De huidige voorzitter van avv Zeeburgia moet de opvolger worden van Eric Gudde, die in september bij de Nederlandse voetbalbond vertrekt. Namens de SVA alvast gefeliciteerd. Dat komt helemaal goed.

Zaterdag floot Ferit Akkaya een vriendschappelijke wedstrijd bij Legmeervogels. En ik maar zeggen dat het zo gezellig en leuk fluiten was bij de club uit Uithoorn. Niet dus, had ik maar niets gezegd! Ik voelde me zwaar ….. na de wedstrijd. Samen met Marco Mahieu als assistent-scheidsrechter stonden we met twee piepvlaggen langs de lijn. Maar wat had die boef van een Yannick gedaan. Die had zijn vader een shirt met korte mouwen gegeven. U raadt vast wie er in de rust naar het toilet moest. Maar Marco deed het voortreffelijk in zijn tweede wedstrijd als assistent scheidsrechter. En zijn sprint was top, beter dan die van Harry Z. Alles ging eigenlijk goed, behalve het commentaar van de twee leiders van Legmeervogels O-15. Helaas ging het de tweede helft even helemaal mis. De keeper van onder O-16 kwam als een gek aangelopen en gleed met gestrekte benen de aanvaller O-15 onderuit. Ferit floot terecht. Toen begon de keeper hem uit te schelden. Ja wat doe je dan als scheidsrechter, je trekt rood. Vervolgens keeper over de rooie en ook andere spelers van onder O-16 begonnen zich ermee te bemoeien. Maar toen een speler O-16 Ferit een duw gaf, werd het tijd voor ome Harry om met zijn vlag het veld op te lopen. Uiteindelijk werd alles gesust en kon de wedstrijd op een normale manier uitgespeeld worden. Maar toch met een stand van 4-0 voor de O-16 zo’n vervelende situatie te gek voor woorden.

De laatste beslissingen zijn ook gevallen FC Emmen toch gedegradeerd en N.E.C. gepromoveerd. En Feyenoord won de play-offs van FC Utrecht met 2-0. Het plaatst zich voor de tweede voorronde van de UEFA Conference League. 

Eventueel tot donderdag!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 103

Een rustig weekje met belangrijke beslissingen

Maar we beginnen natuurlijk met het SVA journaal. De dinsdagavond wordt gevuld door mijn razende reporter ter plekke, Yannick Mahieu.

Afgelopen dinsdag 11 mei kon er na twee weken weer getraind worden op dinsdag. Daar maakten Ruïz van Twiller, Yannick Mahieu, Thomas Bueters, Jelle van Hamersveld, Gerben Dorrestijn, Cynthia van Kruiselbergen, Florian Lodeweegs, Quinten Oudendijk, Christiaan Peetoom, Rowdy Jensch en Johan Jensch gretig gebruik van. Ze liepen erbij als koeien die aan het begin van de lente weer naar buiten mogen. Ook trainer Ferit Akkaya en zijn assistente Bea van Ekeris hadden er weer zin in, zo bleek uit de pittige training die werd uitgezet en dan met name de beruchte 'dodemans oefening' als afsluiter. Assistent- trainer Bea bekleedde ook nog de rol van fotograaf met enkele foto's waar de grote inspanning uit blijkt.

HZ103-05.jpgHZ103-01.jpgHZ103-02.jpgHZ103-04.jpg

De donderdagavond training was waarschijnlijk de laatste keer met overgooiers aan. Daarom wil ik wasserette P. de Waard en zonen, stichting Heel Zschoon en de familie Mahieu, ook voor het betere barbecue werk heel hartelijk danken voor het wekelijks wassen.

En de opkomst was ondanks dat het Hemelvaartsdag was toch heel behoorlijk,  13 mannen en één vrouw.

Geel

Oranje

Rood

Wit

Yannick Mahieu

Sew Kisoenpersad

Ferit Akkaya

Eric Kotzebue

Ryan van den Bogaard

Bea van Ekeris

Tony van Waveren

Bert Ruijgh

Gerben Dorrestijn

Kees Wulf

Johan Jensch

Jeroen van Reeuwijk

 

Harry Zehenpfenning

 

Mo Gabr El Deweik

En daar kwam nog Ton Wassenberg bij, omdat zijn vrouw was opgenomen in het ziekenhuis, vanwege een blindedarmontsteking. Wij wensen haar natuurlijk heel veel sterkte en een voorspoedige beterschap. Verder mochten we sinds lange tijd, soldaat Eerste Klas, Ryan van de Boogard verwelkomen. En die had er echt zin. Zelfs bij de laatste oefening, een duurloopje van vijf minuten ging hij als een speer en moedigde ook nog luidkeels Harry Z. aan. Ook Bert Ruijgh meldde heel enthousiast dat hij zijn eerste vaccinatie heeft gehad. Heel goed, hoe meer hoe beter. En Sew Kisoenpersad en Harry Z. doen mee onder het mom: ”Het gaat niet zo snel, maar we doen alle oefeningen wel!”

Helaas was dit ook het laatste mooie schemaatje van Yannick. Maar hij helpt me vast wel met het onthouden van de deelne()m(st)ers. De versoepelingen lijken doorgezet te worden. Helaas nog géén bakkunsten van mijn kant, want ons terras is maar tot 20.00 uur open, net als alle andere terrassen.

Dan de belangrijke beslissingen. Allereerst de Eredivisie. Ajax was al kampioen, maar het ging nog om de nummer twee positie. Jammer genoeg, PSV en niet AZ. Als Noord-Hollander had dat toch mijn voorkeur. ADO Den Haag en VVV-Venlo gedegradeerd. Voor Ruud Brood vond ik het wel jammer. En helaas toch FC Emmen in de nacompetitie. Sympathieke club en sympathieke trainer, Dick Lukkien. Ze stonden stijf onderaan, maar géén paniek, niet de trainer ontslaan en wat aankopen gedaan. Komende donderdag tegen NAC. Dat zal géén makkie worden. Voor Željko Petrović was het natuurlijk wel geweldig dat hij met hernia Willem II behouden heeft voor de eredivisie. Wij wensen hem een voorspoedig herstel.

En jammer genoeg heeft ook het cluppie van onze voorzitter het niet gered. Net als de Graafschap in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. Zijn commentaar: ”Op basis van het spel vertekend, maar het zat ons niet mee. Helaas!'' Volgend seizoen beter, Almere City FC.

Uiteraard heb ik afgelopen zaterdag naar de FA cup finale gekeken met iets meer dan 20.000 toeschouwers. Geweldig toch! En een verrassende winnaar. Vijf jaar na een eerste historische landstitel heeft Leicester City ook voor het eerst een FA Cup veroverd. Youri Tielemans zette een vrij saaie finale in vuur en vlam met een magistraal afstandsschot. De late gelijkmaker van Chelsea werd door de VAR afgekeurd, na nipt buitenspel.

Dat was het weer voor deze week. Misschien tot donderdag op eerste training zonder viertallen. En met mijn grote vriend Ruïz heb ik altijd wat te schrijven. Kijk maar naar de foto’s van de dinsdagavond training.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 102

Het was weer een weekje vol internationaal voetbal

Het is vandaag dinsdag 11 mei 2021 en uiteraard zal het internationale voetbal - waarbij onze eigen Björn Kuipers weer actief was - aan de orde komen. Maar eerst ons eigen SVA journaal. De training van afgelopen donderdag, waarbij ook een groep jonkies onder de 27 aanwezig was. Ferit Akkaya nam even waar voor Jan Laarman, vanwege wat tandtechnische problemen. En haalde mij keurig op met zijn mooie Volkswagen en bracht me net zo netjes weer naar huis. Ik bof toch maar.

En dat hebben we geweten, want Peppi en Kokki of Bassie en Adriaan, of voor de ouderen onder ons juffrouw Snip en juffrouw Snap of Kwek en Kwak waren ook aanwezig. Kwek had weer een paar historische uitspraken. Zo vond hij dat Jan Laarman gewoon de training had moeten doen, ondanks het gat in zijn mond (de tandarts was aan het werk geweest). Maar bij een klein beetje regen liet Kwek het de week ervoor direct afweten.  En dat de trainer er voor was om hem op een hoger niveau te brengen. Maar de eerste die roept bij een oefening, terug zeker wandelen is onze eigen Kwek. Ook had hij een zeer dubieuze uitspraak. Wij doen alles met zijn vieren!  Ik onthoud mij verder van commentaar.

Verder liep er ene Helgering rond, die ook niet echt luistert naar de trainer. Want terwijl de “ouwetjes” keurig stonden te wachten op hun beurt ging hij als een speer er van door bij het eerste het beste fluitsignaal. Dat werd een extra rondje hardlopen voor de jonkies, waarbij Samir zijn uiterste best deed om zoveel mogelijk af te snijden. Was het Nederland geweest, dan hadden we nog een oppervlakte ter grootte van Texel overgehouden. Alleen Cynthia en Yannick zie je echt serieus luisteren en werken. Thomas Bueters krijgt de gele kaart. Hij ging liever zeilen met zijn vriendjes uit Aerdenhout.

Maar voor de rest was het een gezellige en goede training van Ferit, waarvoor dank. Dankzij zooltjes in zijn schoenen hoopt hij ook lekker mee te kunnen trainen. Nog even de aanwezigen, ook onze eigen Cees Wulf was weer van de partij na lichamelijk ongemak.

Geel

Oranje

Rood

Blauw

Wit

Ferit Akkaya

Meer Barrales

Gerben Dorrestijn

Peter Steur

Jelle van Hamersveld

Julio Barrales

Harry Zehenpfenning

Peter de Waard

Marcel Liesdek

Samir Aboujid

Ton Wassenberg

Sew Kisoenpersad

Tony van Waveren

Eric Kotzebue

Ruiz van Twiller

Jeroen van Reeuwijk

Niko Manshanden

Tom Koekoek

Bert Ruijgh

Yannick Mahieu

 

 

 

 

Cynthia van Kruiselbergen

Manchester City staat voor het eerst in de finale van de Champions League.  Zes dagen na de 2-1 zege in Frankrijk wonnen de Engelsen thuis met 2-0 van Paris Saint-Germain onder leiding van onze eigen toparbiter Björn Kuipers. Die weer een mooi visitekaartje voor onze Nederlandse arbiters afgaf. En ik zat weer te genieten van het vaak technisch, hoogstaande voetbal. PSG, dat Mbappé door een kuitblessure moest missen, begon sterk op het door het hagelgladde veld. Maar al snel opende Mahrez na een scherpe counter de score. PSG bleef aanvallen, al werden alleen Di María en Marquinhos (lat) gevaarlijk. City verdedigde ook na rust vol passie en na een uur maakte Mahrez de 2-0, opnieuw uit een razendsnelle counter. Daarna werd PSG een zeer slechte verliezer. Di María (natrappen) kreeg even later rood van Kuipers, waarna het gefrustreerde PSG geen vuist meer kon maken. Björn had zelfs nog een keer rood kunnen trekken (aldus de kenners) en Verratti liep te bedelen om een tweede gele kaart.

Na Manchester City heeft ook Chelsea zich geplaatst voor de finale van de Champions League. De Londenaren, die twee keer eerder in de eindstrijd stonden, wonnen thuis met 2-0 van Real Madrid. Het eerste duel was in 1-1 geëindigd. Real had voor rust verreweg het meeste bal bezit, kreeg twee goede kansen via Benzema (fraaie reddingen Mendy), maar kwam toch op achterstand. Werner, die al een goal afgekeurd zag worden, scoorde  nadat Havertz de lat had geraakt. Voor de rest vind ik Werner een hele, beperkte voetballer. Na rust was Real aanvallend machteloos en verdedigend kwetsbaar. Terecht zei Sew, dat ze nu echt moeten gaan verjongen. Omdat Havertz (2x), Mount, Kanté en Silva goede kansen misten, bleef het nog spannend, maar vlak voor tijd maakte Mount alsnog de 2-0. Scheidsrechter Daniële Orsato floot ook een prima wedstrijd, maar moest toch zeven keer geel trekken.

Villarreal heeft ervoor gezorgd dat de finale van de Europa League niet ook een Engels onderonsje wordt. De Spaanse club had in Londen genoeg aan een 0-0 gelijkspel om Arsenal uit te schakelen. Villarreal had thuis met 2-1 gewonnen en dat resultaat werkte verlammend. De bezoekers wachtten af, de thuisploeg had maar één treffer nodig en voelde niet de noodzaak om op te schieten. Voor de rust was alleen Aubameyang dicht bij een goal, hij raakte de paal.  Na de rust maakte Arsenal meer haast en dat verschafte Villarreal meer ruimte. Arsenal kreeg de grootste mogelijkheid, maar wederom kwam het niet verder dan een inzet van Aubameyang op de paal. Het was weer een week vol internationaal voetbal. Met dank aan Canvas voor de mooie samenvattingen van deze twee Europa Leaque wedstrijden.

Ook Legmeervogels had weer een heel programma afgelopen zaterdag. Helaas begon het om 12.00 uur te regenen en was ik kletsnat. Wel was het heel sportief van Ryan en Yannick dat ze bleven kijken en mij en collega Wim Ausun een lekker bakje warme cappuccino en koffie gaven. Helaas weer een gele kaart voor Thomas. Hij liet verstek gaan, omdat hij nog een beetje moe was van het zeilen.

Tot donderdag. Deze dinsdag waren we trouwens begonnen met gezellig koffiedrinken bij Han Broodkoorn op zijn mooie terras in Muiden.

Harry Zehenpfenning

HZ_102-01.jpg

____________________________________________________________________________________________

Nummer 101

Van zomers weer tot en met twee regenachtige dagen

HZ101-01.jpg

Vandaag, dinsdag 4 mei 2021, is het storm en regenachtig weer. Dat was verleden week op Koningsdag wel anders. Toen zaten we met ons koffiegroepje heel gezellig in Muiden, in het zonnetje in de tuin van Jan van Vliet. Met als supergastvrouw Riek, de vrouw van Jan. Helaas was ons favoriete banketbakkerijtje Hoeve gesloten, dus werden het tompoezen van Appie Heijn. Ook niet slecht. 

’s Avonds zat ik uiteraard voor de buis waar Danny Makkelie de wedstrijd tussen Real Madrid en Chelsea (1-1) floot. Chelsea kwam op voorsprong via Pulisic ('14) en Benzema ('29) scoorde voor Real Madrid de gelijkmaker. Ondanks dat het géén moeilijke wedstrijd moest hij toch zesmaal geel trekken (Vincius, Kroos, Marcelo, Varena, Ordriozola en Pulisic) en ze waren allemaal terecht. Maar vooral de rust en het gezag dat Danny uitstraalde, ik vond het geweldig. Uiteindelijk werd het nog 1-1, terwijl Chelsea toch echt de eerste helft de betere ploeg was. Maar een schitterend doelpunt van Benzema betekende de 1-1 uitslag.

Een dag later, woensdag in Parijs, speelde Paris Saint German en Manchester City (1-2) tegen elkaar onder leiding van de Duitser Felix Brych. Marquinhos ('15) zette de thuisclub op voorsprong, maar in de tweede helft buigde De Bruyne ('64) en Mahrez ('71) de stand om in Engels voordeel. Maar die Brych is wel een baasje. Hij trekt echt heel dominant gele kaarten (vond ook Peter Steur), maar voor de rest floot ook hij een prima wedstrijd. Wat het mooie is aan de scheidsrechters op dit niveau, ze doorzien heel makkelijk of het een echte overtreding is of een neppertje. De rode kaart voor Gueye ('77) was volkomen terecht.

En toen kregen we het woensdag en donderdag, regen, regen en nog eens regen. Toch was er een flinke opkomst en het regende niet zo hard. Wel hadden we drie afschrijvingen, maar als vervangers hadden we de topkok van de barbecue, vaders Mahieu. En Jeroen van Reeuwijk, die gewoon twee uur (vice versa) onderweg is als hij uit Vijfhuizen komt. Om een uurtje te trainen. Waarde vriend, ik vind dat grote klasse.

Geel

Oranje

Rood

Wit

Jeroen van Reeuwijk

Peter Steur

Bea van Ekeris

Ferit Akkaya

Peter de Waard

Bert Ruijgh

Meer Barrales

Julio Barrales

Yannick Mahieu

Harry Zehenpfenning

Sew Kisoenpersad

Tony van Waveren

-

Ton Wassenberg

Marco Mahieu

Gerben Dorrestijn

Maar het snoepje van de dag was toch wel de tweede helft van Manchester United tegen AS Roma. wedstrijd. Wat liep dat Manchester te tikken. De 6-2 overwinning was dan ook volkomen terecht. Ik heb zitten smullen.

Afgelopen zondag kon Ajax kampioen worden. Van meerdere kanten hoorden Martin en ik dat hij op een vrije zender van ESPN uitgezonden zou worden. Dus wij gingen er eens goed voor zitten. De bekende leverworst, kaas, chips, pinda’s en een lekker drankje stonden klaar. Maar helaas de wedstrijd bleef achter de decoder voor Ziggo kijkers. Toen hebben we maar een dagpas genomen à € 7,95. Na afloop ontstond er toch een klein feestje bij de Arena. Als Ajax fan juichte ik dat natuurlijk toe. Maar zou ik op de intensive care werken van een ziekenhuis, dan zou ik het ten zeerste afkeuren. Maar goed Ajax is kampioen en mag weer aan het miljoenen bal deelnemen.

Helaas twee dinsdagen géén training, vanwege Koningsdag en de Nationale Dodenherdenking. Uiteraard zal ik vanavond keurig twee minuten in de houding staan om alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. 

Veel kijkplezier met het voetbal, denk even aan de twee minuten en graag tot donderdag. Tenslotte nog even een Feyenoord grapje, met dank aan Martin Arends.

HZ101-02.jpg

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 100

De 100e rubriek en het 100-jarig jubileum

Maar eerst het mooiste moment van het weekend. Er mocht weer publiek in het stadion zijn. Ik zat gewoon te genieten voor de tv, zeker omdat Ziggo 3 kanalen van ESPN had vrijgegeven, waardoor elke Ajax fan Ajax - AZ live op tv kon zien. En wat was het een leuke wedstrijd, zeker de eerste helft was AZ gelijkwaardig aan Ajax, misschien wel iets beter. Maar de tweede helft was Ajax heer en meester en het wachten was op de doelpunten. Tweemaal Davy Klaassen, wie anders zou je zeggen en de drie punten waren binnen. Zou onze Ruïz van Twiller als één van de bofkonten in het stadion hebben gezeten? Ik ben géén echte fan van Pol van Boekel, maar dit keer floot hij een prima wedstrijd.

Dan de opkomst op donderdag. Helaas toch drie afschrijvingen, maar we konden voor het eerst onze Jeroen van Reeuwijk verwelkomen, die gewoon met het openbaar vervoer uit Vijfhuizen komt. Hij kon niet eerder komen vanwege de avondklok. Misschien zijn er mensen die Jeroen een flink eind op weg kunnen helpen op zijn terugreis. En Ferit Akkaya gaat als het goed is donderdag 29 april 2021 weer trainen.

Geel

Oranje

Rood

Blauw

Wit

Sew Kisoenpersad

Preston Henshuijs

Gerben Dorrestijn

Kees Wulf

Samir Aboujid

Harry Zehenpfenning

Julio Barrales

Yannick Mahieu

Eric Kotzebue

Ton Wassenberg

Meer Barrales

Tony van Waveren

Thomas Bueters

Marcel Liesdek

Jeroen van Reeuwijk

Niko Manshanden

Tom Koekoek

Peter de Waard

Bert Ruijgh

Ferit Akkaya

En dan de 100ste rubriek. Zo schrijf je de eerste column en nu al weer de 100ste editie, met dank aan onze voorzitter Peter de Waard. En zo lang ik het leuk vind om te schrijven blijf ik het doen.

Tenslotte ook niet onbelangrijk, de SVA bestaat in 2023 100 jaar en daar is een heuse jubileumcommissie voor in het leven geroepen. Voorzitter is Henk Boot. Dan de man voor het budget, Jan Beliën. Verder Hans van der Liet (secretaris), namens het bestuur Peter de Waard, Johan van Genderen, René Wagenhuis en Harry Zehenpfenning. De laatste twee zullen het jubileumboek verzorgen, maar zonder de hulp van de SVA’ers kan dat natuurlijk niet. Dus mocht je het leuk vinden om een half A4tje te schrijven inclusief foto. Wij houden ons aanbevolen: harryz@t-mobilethuis of rwagenhuis@gmail.com. En onze voorzitter wil graag honderd stukjes hebben.

Wat kunnen we verder verwachten een feestavond, een receptie, een voetbaltoernooi, een zeskamp, een sport- en spelfestijn op het strand, een midgetgolftoernooi? Heb je zelf een leuk idee, geef het door aan de jubileumcommissie. Helaas mag ik er nog weinig over vertellen, maar een jubileumboek, dat is zeker.

Tenslotte heb ik afgelopen zaterdag weer een leuk jeugdwedstrijdje bij Legmeervogels gefloten en dankzij het zonnetje kregen we toch een beetje het lentegevoel. En dit was het trio dat Legmeervogels onder 17 - Legmeervogels onder 23 floot. Een zeer gelijk opgaande wedstrijd met het trio, Ryan van den Bogaard, Yannick Mahieu en Thomas Bueters. Alleen was er af en wat ruis tussen Ryan en Thomas. Wat was hiervan de oorzaak?

HZ100-01.png

Op dinsdag 27 april 2021 heeft Danny Makkelie Real Madrid – Chelsea gefloten.

Het laatste goede nieuws is dat ik komende zaterdag 1 mei 2021 mijn eerste Pfizer vaccinatie zal krijgen. Weliswaar op Schiphol Oost, maar anders was het een week later worden. Veel kijkplezier en evtueel tot donderdag.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 99

Het zat even niet mee, of toch wel?!

Allereerst de dinsdagavondtraining. De opkomst viel niet tegen. Een drukbezochte training afgelopen dinsdag 13 april 2021. Pepijn Helgering, Yannick Mahieu, Thomas Bueters, Jelle van Hamersveld, Bram Bos, Florian Lodeweegs, Christian Peetoom, Samir Aboujid, Rowdy Jensch, Johan Jensch, Cynthia van Kruiselbergen, Gerben Dorrestijn en Ruïz van Twiller werden afgemat door Henk Boot. Ferit was helaas ziek. Met dank aan mijn reporter ter plekke, Yannick.

Zelf zat ik dinsdagavond te kijken naar Paris Saint Germain - Bayern München met als scheidsrechter de Itailiaan Daniele Orsato. Je kunt toch zien dat de arbritrage op dit niveau echt van een hoog niveau is. Natuurlijk maken ze wel foutjes, maar de kwaliteit straalt er van af. En ook de zelf verzekerdheid. Helaas had Bayern München te weinig kwaliteit om het de Fransen echt moeilijk te maken. De 0-1 overwinning was te weinig. En eigenlijk had Paris Saint Germain nog de beste kansen.

Op woensdagavond uiteraard naar Björn Kuipers gekeken die Liverpool - Real Madrid floot. En ook hij floot een uitstekende wedstrijd, alleen had hij Casimiro van mij een rode kaart mogen geven. Iets wat hij tijdens de bekerwedstrijd van Vitesse tegen Ajax wel deed. Bram Bos die afgelopen maandag 19 april weer een jaartje ouder geworden was het met mij eens. Ook onze oud voorzitter Hans van der Liet, nu een zeer gewaardeerd lid van de jubileumcommissie is op 11 april weer een jaartje jonger geworden. Heren alsnog gefeliciteerd!

Op donderdag was de opkomst wat minder. Slechts vier groepjes van vier man en één vrouw, onze eigen Mirjam Barrales.

Geel

Oranje

Rood

Wit

Sew Kisoenpersad

Julio Barrales

Eric Kotzebue

Yannick Mahieu

Harry Zehenpfenning

Preston Henshuijs

Bert Ruijgh

Thomas Bueters

Cees Wulf

Tony van Waveren

Ton Wassenberg

Bram Bos

Meer Barrales

Gerben Dorrestijn

Tom Koekoek

Peter de Waard

Wat Henk doet kan ik ook dacht onze eigen Jan Laarman en hij liet ons flink lopen. Op een gegeven moment zat Yannick al op 4 km. Het was koud, maar droog weer. Ook onze voorzitter had zijn ijsmuts op. Met hamstringblessures van Eric en Tom ging het gelukkig weer goed. Ze trainden alweer behoorlijk mee.

De bekerfinale van Ajax tegen Vitesse werd in de loop van de wedstrijd steeds rommeliger. Maar goed Ajax heeft zijn eerste prijs binnen en dat was na het echec tegen AS Roma toch een leuke opsteker. Ajax probeerde het echt wel tegen de Italianen en vooral na het tweede doelpunt van Tadic dacht ik die zit in de pocket. Maar helaas de Engelse scheidsrechter Anthony Taylor keurde de goal op advies van de VAR af. Ik vond het terecht, maar anderen vonden toch dat de referee voet bij stuk had moeten houden, omdat hij er zo dicht op stond.

En dan het idee van aantal Europese topclubs om een eigen leaque te beginnen. Vooral de UEFA was des duivels, terwijl ze eerst hun uiterste best deden om de Champions Leaque zelf om te vormen tot het idee van de topclubs, maar dan pakten zij ook een hoop centjes mee en nu niet. De Engelse clubs lijken al af te haken, ook vanwege het verzet van de eigen supporters.

En afgelopen dinsdagavond was er weer een training onder leiding van Henk Boot. Ons vaste groepje deelnemers was weer aanwezig: Pepijn Helgering, Yannick Mahieu, Thomas Bueters, Ruïz van Twiller, Jelle van Hamersveld, Florian Lodeweegs, Gerben Dorrestijn, Samir Aboujid, Quinten Oudendijk, Johan Jensch en Rowdy Jensch. Moe maar voldaan keerde iedereen huiswaarts, aldus Yannick. Ferit was helaas nog steeds geblesseerd, voet en rug. Sterkte!

Komende zaterdag zal ik weer een jeugdwedstrijdje fluiten bij Legmeervogels, wat gekenmerkt wordt door een prima en ontspannen sfeer, goede begeleiding en eerlijk vlaggende assistent-scheidsrechters. Nu nog wat meer lenteweer en het is helemaal heerlijk om te fluiten.  

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 98

Goed en slecht nieuws

Het beste nieuws was natuurlijk deze week dat Sander van der Eijk vader is geworden van een kerngezonde zoon, Frenkie genaamd. Hopelijk net zo’n talent als Frenkie de Jong van Barcelona. Misschien als voetballer, misschien als scheidsrechter.

En na zeven maanden mochten we op donderdag 8 april Sew Kisoenpersad weer verwelkomen op de training. En hij had er weer zin in. Maar op vrijdagmorgen had hij hele zware benen en bleef een uurtje langer op bed liggen.

Eerst dinsdag 6 april. Het was de hele dag guur weer met stevige buien. Maar ’s avonds was het op een klein buitje na droog, wel vreselijk koud waardoor de rugspieren van Ferit verkrampten. En hij even niet actief kan zijn als trainer en deelnemer aan de trainingen. Sterkte!

De opkomst viel niet tegen. Jelle van Hamersveld, Pepijn Helgering, Florian Lodeweegs, Thomas Bueters, Gerben Dorrestijn, Rowdy Jensch en Johan Jensch, Samir Aboujid, Bea van Ekeris en een nieuw lid die al een paar keer mee traint. Waarschijnlijk Quiten Oudendijk.

Zelf zat ik die avond te kijken naar Real Madrid - Liverpool te kijken. Maar wat vielen de Engelsen tegen. Groffe verdedigingsfouten, bijvoorbeeld een kopbal van Alexander Arnold door het midden, waarbij de Real Madrid aanvaller dank je wel zei en de 2-0 scoorde. Scheidsrechter Brych floot een uitstekende wedstrijd. In de rust heb ik maar een rondje Hazes opgezet. Volgens mij hebben de dames van Og3ne ook op hockey gezeten. Wat jou Thomas?

Op woensdagavond wel een schitterende wedstrijd gezien. Bayern München tegen Paris Saint Germain met een uitblinkende Mbappé. Onder zeer winterse omstandigheden, het sneeuwde de hele wedstrijd speelde zich een schitterend duel af, waarbij de spitsen van Bayern, Robert Lewandoski en Serge Gnabry node gemist werden, maar de Duitsers bleven knokken voor een beter resultaat. Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz floot een meer dan uitstekende wedstrijd.

Op donderdagavond uiteraard eerst getraind. Vanwege een flink aantal afzeggingen op het laatste moment waren de groepen iets aangepast:

Geel

Oranje

Rood

Wit

Sew Kisoenpersad

Peter de Waard

Gerben Dorrestijn

Bert Ruijgh

Harry Zehenpfenning

Johan Jensch

Yannick Mahieu

Eric Kotzebue

Kees Wulf

Tony van Waveren

Thomas Bueters

Samir Aboujid

Niko Manshanden

 

 

Tom Koekoek

Vooral voor Niko Manshanden neem ik mijn petje af. Hij heeft in één knie géén kraakbeen meer, wacht ook op knie operatie, maar hij probeert het toch elke week. Grote klasse man. Wat vooral opviel was de tweestrijd tussen Yannick Mahieu en Thomas Bueters. Voorlopig 10-2 voor Yannick. En Jan Laarman zie je genieten bij die duels. Helaas liepen twee scheidsrechters op donderdag een hamstringblessure op, Eric Kotzebue en Tom Koekoek. Beterschap!

Thuis gekomen ging ik er eens lekker voor zitten. De tweede helft van Ajax tegen AS Roma (wat een luizenploeg trouwens, met 11 man op de eigen helft spelen). Gokken op een countertje! En u kent het zeer teleurstellende resultaat. Jammer, misschien komende donderdag beter.

Op woensdagavond 14 april fluit Björn Kuipers Liverpool tegen Real Madrid. Maar eerst vanavond Paris Saint Germain tegen Bayern München. Ik ben benieuwd.

Tenslotte onze eigen mr. Harry Bean. Tijdens de vergadering van de jubileumcommissie speelde hij het klaar om en zijn bekertje koffie om te stoten en de koffiepot scheef te zetten, waardoor de helft er langs liep.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 97

Even hadden we zomers weer, maar ook trieste momenten

Allereerst bereikte ons natuurlijk een zeer droevig bericht. Het overlijden van Bibian Mentel, een sportvrouw waar we alleen maar een diep respect voor kunnen hebben. Het was een indrukwekkende uitvaart met de militairen in vol tenue. Veel mensen konden op die manier toch afscheid van haar nemen. Een vrouw die ondanks alle ellende super positief bleef, zelfs toen het einde naderde. Wat een geweldige vrouw!

HZ9701.pngHZ9702.jpg

Wat ook bijzonder was dat FC Utrecht de shirtjes die gedragen waren tijdens de wedstrijd geveild werden, waarbij de gehele opbrengst ten goede aan de stichting van Bibian. Een mooi gebaar.

Helaas kwam Daley Blind niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen Gibraltar. Een gescheurde enkelband. Wij wensen hem natuurlijk veel sterkte. Hopelijk haalt hij het EK nog. Gelukkig revancheerde Nederland zich voor de smadelijke nederlaag tegen Turkije. Het ging niet makkelijk, maar de 2-0 overwinning op Letland en de 0-7 overwinning op Gibraltar maakten een hoop goed en natuurlijk het gelijkspel van Turkije tegen Letland. Daardoor staan we nog maar éé punt achter op onze Turkse vrienden.

Wat natuurlijk te zot voor woorden is, géén VAR en géén doellijn technologie. De FIFA weigert te investeren, terwijl ze bulken van het geld. Maar ja als je indirect de schuld op meer dan 6.500 dode arbeiders op je geweten hebt, dan kan dit gebroddel er ook nog wel bij.

Dinsdag was het redelijk druk op de training. Jelle van Hamersveld, Florian Lodeweges, Ruïz van Twiller, Samir Aboujid, Thomas Bueters, Yannick Mahieu, Bram Bos, Gerben Dorrestijn, Pepijn Helgering, Rowdy Jensch en Christiaan Peetoom. Uiteraard weer onder leiding van Ferit Akkaya.

Elke week wast onze voorzitter de overgooiers. Afgelopen week nam wasserette Heel Zschoon het over, zie bijgaand resultaat. Wil je ook een keer de overgooiers wassen, je bent van harte welkom!

HZ9703.jpg

Op donderdag hadden we zelfs een volle bak. Maar Jan Laarman zorgt er wel voor dat alles in goede banen geleid wordt. En we mochten een oud lid van AFC IJburg weer verwelkomen, Bert Ruijgh. Uiteraard begon de training met een flink debat over de Pontius Pilatus streken van Mark Rutte. Gelukkig is onze Peter de Waard eerlijk en recht door zee.

Geel

Oranje

Rood

Blauw

Wit

Tony van Waveren

Harry Zehenpfenning

Ruiz van Twiller

Julio Barrales

Eric Kotzebue

Gerben Dorrestijn

Kees Wulf

Preston Henshuijs

Tom Koekoek

Marcel Liesdek

Johan Jensch

Meer Barrales

Thomas Bueters

Peter de Waard

Peter Steur

Ton Wassenberg

Niko Manshanden

Sander van der Eijk

Bram Bos

Bert Ruijgh

Er waren twe afmeldingen, maar Yannick Mahieu en Henk Boot namen hun plaatsen in. En Yannick haalde op 50% en met een knieblessure bij een inhaalspelletje Harry Z. gewoon vier keer in.

Bij de SVA zijn de eerste leden twee keer gevaccineerd, Ton van den Broek, Jan Laarman en Sew Kisoenpersad. Deze week zijn de 73-80 jarigen aan de beurt voor de eerste prik, zoals Han Broodkoorn, Jan van Vliet en ons oud lid Martin Arends. Langzaam op weg naar het “gewone” voetballeven.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 96

Een week met wisselende resultaten

Ajax blijft gewoon winnen en staat gewoon 11 punten voor op de rest. Maar nu eerst twee commerciële advertenties. Allereerst het levenselixer van Gerben Dorrestijn. Want die voelt zich met de week jonger. Was hij twee weken geleden nog boven de 30, afgelopen dinsdag voelde hij zich duidelijk onder de 27. Zijn elixer is voor een zacht prijsje te koop. Dan hebben we ook Thomas Bueters, een arme scholier, maar die een mooi handeltje in Cubaanse sigaren heeft. Omdat het een leerling met een minimaal inkomen is, helaas géén zachte prijsjes. Jammer voor onze aarts sigaren roker.

Afgelopen dinsdag waren de volgende mensen aanwezig op de training : Yannick Mahieu, Thomas Bueters, Jelle van Hamersveld, Florian Lodeweegs, Rowdy Jensch, Samir Aboujid, Cynthia van Kruiselbergen, Gerben Dorrestijn en Ruïz van Twiller. Alles uiteraard weer onder leiding van Ferit en Bea. Met dank aan Yannick.

Woensdag heb ik heel enthousiast het Nederlandse elftal zitten kijken. Maar volgens mij was ik de enige die nog enigszins positief was. Ze probeerden het wel met de drang naar voren en zonder eindeloos geschuifel. Tot aan de 16 ging het goed, maar echte kansen werden er niet geschapen. En Turkije speelde heel slim op de counter. Scheidsrechter Michael Olivier floot een prima wedstrijd.

Geel

Oranje

Rood

Groen

Wit

Peter de Waard

Ferit Akkaya

Bea van Ekeris

Julio Barrales

Eric Kotzebue

Ruiz van Twiller

Gerben Dorrestijn

Niko Manshanden

Preston Henshuijs

Peter Steur

Yannick Mahieu

Tony van Waveren

Harry Zehenpfenning

Samir Aboujid

Ton Wassenberg

Thomas Bueters

 

Meer Barrales

Tom Koekoek

Marcel Liesdek

HZ9601.png

Na lange tijd mochten we Niko Manshanden weer verwelkomen, Mirjam bedankt voor de foto! Ik dacht met een nieuwe, halve of hele knie. Maar helaas, hij zat nog te wachten op een operatie bij het OLVG West. Jan verwees hem door naar de Knee kliniek en ik heb hem het adres van Anatommie gegeven. Hopelijk kan hij snel geholpen worden.

En ook Eric Kotzebue bleek heel actief te zijn geweest op een stembureau als voorzitter. En hij wil weer gaan fluiten voor de KNVB.

Aan de ene kant is het wel jammer dat de avondklok vanaf 31 maart 2021 verschuift naar 22.00 uur, want anders had ik beide wedstrijden van Ajax kunnen kijken om 21.00 uur. Aan de andere kant is het wel prettig, want we hoeven niet meer te stressen om om 21.00 uur binnen te zijn. En het inlopen op het harde veldje naast ons trainingsveld is ook afgelopen. Misschien dat ik toch één keer zal verzaken. In ieder geval willen we GeuzenMiddenmeer nogmaals bedanken voor hun medewerking in de afgelopen weken.

Uiteraard zat ik zaterdag weer naar Nederland – Letland te kijken met als scheidsrechter Stéphanie Frappart. Ze komt uit Frankrijk. Daar fluit ze al meer dan tien jaar op professioneel niveau, bij mannen en vrouwen. Ook is ze scheidsrechter in de Europa League en de Champions League, de belangrijkste toernooien voor clubs in Europa. Ze floot een soevereine wedstrijd. Shona Shakrula is in Nederland één van de beste vrouwelijke scheidsrechters. Zouden we onze Cynthia ooit ook nog eens op dit niveau zien fluiten?

Tegen elf man achter de bal is het altijd lastig voetballen, maar Nederland knokte voor elke meter met een betere opstelling dan tegen Turkije. Vooral Denzel Dumfries en Davy Klaassen waren absoluut een verbetering en ook Luuk de Jong was een goede zet. Als hij maar ballen vanaf de flanken krijgt. De 2-0 overwinning was absoluut verdiend. Vooral Owen Wijndal speelde weer een prima wedstrijd. Hij voorkwam met een prima verdedigende actie een tegendoelpunt van Letland.

Maak er weer een mooie week van en tot donderdag!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 95

Wederom een mooie week!

Ondanks het slechte weer afgelopen dinsdag, 16 maart 2021 waren er toch tien leden  op de training, namelijk Jelle van Hamersveld, Bram Bos, Ruïz van Twiller, Thomas Bueters, Cynthia van Kruiselbergen, Thomas Koopman, Quinten Oudendijk, Florian Lodeweegs, Ramon Glebbeek en een clubscheidsrechter van HBOK (waar ik de naam niet van weet). Alles natuurlijk weer onder leiding van Ferit Akkaya en Bea van Ekeris en extra assistent-trainer Gerben Dorrestijn. De laatste deed alles met een glimlach. Helaas was ook de plaaggeest van Ferit, het duivelse duiveltje uit Amsterdam Noord aanwezig. En Ferit kan dat niet altijd even goed waarderen. Daarom vriend Ruïz, graag een onsje minder op de dinsdagavond en dan bedoel ik niet de trainingsarbeid.

Op dinsdagavond floot Danny Makkelie Real Madrid - Atalanta Begamo. Hij had het een stuk makkelijker dan Bjórn Kuipers de week ervoor. Slechts vier gele kaarten. Vooral de opzichtige blunder van de Italiaanse keeper Marco Sportiello en het schitterende doelpunt van Atalanta van Luis Muriel vielen op. Het leek nog even spannend te worden, maar toen Real Madrid de 3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld.

Ook aan het verkiezingsfront, oftewel de stembureaus, waren enkele scheidsrechters van de SVA actief. Peter de Waard was zelfs voorzitter van het stembureau nabij Sloterdijk en Preston Henshuijs, die vice-voorzitter was, was om 1.30 uur donderdagochtend nog stemmen aan het tellen. Tenslotte was ook Johan van Genderen actief op meerdere stembureaus in Almere.

Ook op donderdagavond was het bijna volle bak. En we mochten weer met viertallen trainen. Helaas zit een verdere versoepeling van de maatregelen er niet in. Want meer dan 7.000 besmettingen per dag is natuurlijk niet niks.

Geel

Oranje

Rood

Groen

Wit

Peter de Waard

Bea van Ekeris

Marcel Liesdek

Ruiz van Twiller

Thomas Bueters

Ferit Akkaya

Kees Wulf

Eric Kotzebue

Gerben Dorrestijn

Yannick Mahieu

Julio Barrales

Harry Zehenpfenning

Peter Steur

Preston Henshuijs

Ton Wassenberg

Tony van Waveren

Meer Barrales

   

Samir Aboujid

En ook Henk Boot mochten we deze avond verwelkomen. Jan liet ons veel lopen en bij de laatste drie rondjes was mijn accuutje leeg. Daarna kon ik na een heerlijke douche en met de haartjes gekamd heel relaxed naar Ajax kijken wat tot een mooie overwinning van 0-2 leidde. Wel hadden ze mazzel met de Engelse scheidsrechter. Hij gaf géén strafschop aan Young Boys, hands van Alvarez en keurde ook nog een Zwitsers doelpunt af. Ik had zo mijn twijfels.

Op 8 april spelen ze om 20.55 uur thuis tegen AS Roma. Maar eerst heb ik die avond een vergadering met de jubileumcommissie. Er zal op vele leden een klein beroep gedaan worden voor een bijdrage aan het jubileumboek.

Veel plezier weer deze week, train ze en voor degenen die donderdag gaan trainen, tot donderdag. En blijf dopjes sparen voor de opleiding van de blinde geleide honden. Mirjam en Julio Barrales blijven het goede voorbeeld geven.

Harry Zehenpfenning                                        ____________________________________________________________________________________________

Nummer 94

Naar omstandigheden was het een goede week

Op woensdag 10 maart 2021 kreeg ik een enthousiast bericht van Ferit. Inclusief Ferit en zijn charmante assistent Bea, waren er 14 man op de training op de dinsdagavond. Jelle van Hamersveld, Pepijn Helgering, Ruïz van Twiller, Samir Aboujid, Cynthia van Kruiselbergen, Christos Taramas, Quinten Oudendijk, Florian Lodeweegs, Bram de Meij, Luca Akkaya, Sven Spaans en Yannick Mahieu. En dat is goed om te horen, want sommigen moeten toch een aardig eindje rijden om thuis te komen. Wat extra leuk was dat één van de zoons van Ferit ook meedeed.

Op dinsdagavond had Björn Kuipers géén makkelijke wedstrijd Juventus tegen Fc. Porto. Maar hij hield zich goed staande. Het gevolg 9 gele kaarten, waarvoor 2 voor dezelfde speler. De druiloor schopte de bal weg, terwijl Björn al gefloten had.

Ook op donderdagavond was het weer volle bak.

Geel

Oranje

Rood

Groen

Blauw

Wit 1

Wit 2

Marcel Liesdek
Tom Koekoek
Ferit Akkaya
Bea van Ekeris
Eric Kotzebue
Tony van Waveren
Gerben Dorrestijn
Harry Zehenpfenning
Peter de Waard
Ton Wassenberg
Meer Barrales
Peter Steur
Julio Barrales
Preston Henshuijs

 

Alleen Tony van Waveren had afgeschreven en werd vervangen door Cees Wulf. Maar wat Jan, Yannick en Peter ook probeerden, ze kregen het licht niet aan. Gelukkig voor onze, een beetje Jules de Corte stonden er witte lijnen en deed het licht op de hockeyvelden het wel.

Al maanden lang fluiten Marcel Liesdek en Ton Wassenberg op zondag de jeugd van WV-HEDW. Mocht je ook een wedstrijdje willen fluiten, dan kun je je bij hen opgeven of bij de Peter de Waard.

HZ9401.pngHZ9402.png.jpg

Ook Yannick Mahieu zoekt regelmatig scheidsrechters voor jeugdwedstrijden bij Legmeervogels op zaterdag. Vanwege de Engelse variant had ik mij tijdelijk afgemeld. En wilde ik wachten op de eerste vaccinatie. Toch begint het wel weer te kriebelen en ook Marcel Liesdek, mijn trainingsmaatje heb ik beloofd om een keer bij WV-HEDW te komen fluiten.

Op 7 april 2021 krijgt ons aller Sew Kisoenpersad zijn tweede vaccinatie en u raadt het al. Voor donderdag 8 april heeft hij zich al aangemeld bij Yannick Mahieu. Ter ere van zijn terugkomst deed Jan Laarman afgelopen donderdag de bekende heupbewegingen van Sew.

Helaas hebben we ook twee blessures, twee jonkies notabene. Yannick Mahieu en Thomas Bueters. De laatstgenoemde heeft nu een hampstring blessure. En ook Marcel Liesdek liep afgelopen donderdag een flinke bloeduitstorting op tijdens de training en moest helaas voortijdig afhaken. Maar het gaat al weer, al heeft hij nog wel flink pijn aan de knie.

Vrijdag wilde ik meedoen met de jubileumquiz van de SVA, maar ik kwam niet verder dan het beginplaatje. Train ze dinsdag- en/of donderdagavond. En dankzij de avondklok kan ik komende donderdag Ajax kijken. Na een mooie 3-0 overwinning kan het toch eigenlijk niet meer mis gaan tegen Young Boys. Ik zit in ieder geval heel relaxed voor de buis. Veel kijkplezier.

Harry Zehenpfenning       

____________________________________________________________________________________________

Nummer 93

Mensen, mensen, wat was het heerlijk!

Maar allereerst een rectificatie. In één van mijn laatste rubrieken had ik geschreven dat Mirjam en Julio Barrales 30 jaar getrouwd waren, maar dat had 22 jaar moeten zijn. Om precies te zijn 22 jaar op 22 september van dit jaar. Verder had ik vergeten om in het jaaroverzicht van 2020 onze mooie huisbibliotheek te noemen. Met nogmaals veel dank aan Peter Kamlag.

Maar wat was er nu zo heerlijk? Afgelopen donderdag mochten de leden boven de 26 jaar weer trainen op het heerlijke kunstgrasveld van GeuzenMiddenmeer. En dankzij de medewerking van diezelfde club konden we om 19.30 uur starten in plaats van 20.00 uur, vanwege de avondklok.

En Jan Laarman is dan altijd zo enthousiast. Hij belde me op met de volgende woorden: “Har, het bestuur heeft mij gevraagd of ik weer de training wil geven op de donderdagavond, maar houd je mailbox in de gaten, want je moet je wel inschrijven.'' Dus toen ik zondagavond de mail zag heb ik mij meteen ingeschreven. En ik was niet de enige!

Geel

Oranje

Rood

Groen

Blauw

Wit

Tom Koekoek

Marcel Liesdek

Ton Wassenberg

Cees Wulf

Eric Kotzebue

Ferit Akkaya

Gerben Dorrestijn

Harry Zehenpfenning

Peter de Waard

Bea van Ekeris

Peter Steur

Julio Barrales

En ook onze betaald voetbal assistent-scheidsrechter Jordi Been en Preston Henshuijs sloten zich bij dit mooie gezelschap aan. En het was goed om te zien dat Ferit weer mee kon trainen na een lange afwezigheid vanwege zijn knieblessure. Hopelijk blijft het goed gaan.

U weet dat ik bij de Sloterplas woon. Dan ben ik gewoon jaloers op de mensen die wel een rondje om die plas kunnen hard lopen. Mijn warming-up bestond uit een stevige wandeling om diezelfde plas samen met Peter de Waard.

Tenslotte was de hele organisatie in handen van Yannick Mahieu, die ook wat foto’s heeft gemaakt. Waarvan acte. 

Komende dinsdag mogen de jonkies tot 27 aan de slag onder de bezielende leiding van Ferit Akkaya. Heren veel succes. En nu maar hopen dat de avondklok snel zal verdwijnen en wij snel gevaccineerd kunnen worden. Ton van den Broek, Jan Laarman, Hans Moe Soe Let en Sew Kisoen Persad hebben hun eerste prik al binnen.

Harry Zehenpfenning

HZ9301.jpgHZ9302.jpgHZ9303.jpgHZ9304.jpgHZ9305.jpgHZ9306.jpgHZ9307.jpgHZ9308.jpg

____________________________________________________________________________________________

Nummer 92

De Pub Quiz

Donderdag 18 februari 2021 was een memorabele avond voor de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam. De eerste Pub Quiz, georganiseerd door Yannick Mahieu. Met als spelleider, onze eigen Johan van Genderen. Uiteraard met Amsterdamse humor. Zelfs een echte veteraan wilde zich wagen aan dit digitale spel.

Om 19.00 uur zag je het ene na het andere koppie in beeld verschijnen, behalve onze veteraan, want die had een webcam die nog draaide onder Windows XP, SP2, nog net niet van de vorige eeuw.

Onze voorzitter zat zo te zien in een klaslokaaltje en een aantal deelne(e)m(st)ers had een nickname, zoals Brammetje, Elstupidos, Liesje en Christos

Onze veteraan probeerde te vergeefs zijn webcam te installeren en ook het inloggen op Kahoot ging hem niet geweldig af. En Yannick maar zeggen: ,,We wachten nog op één deelnemer.'' Ja hoor, Harry Z. was ook ingelogd, maar hij kon géén open antwoorden invullen. ,,Vreemd'' zei Yannick. Hieronder een overzichtsfoto met vraag en kleine beeldjes van de deelne(e)m(st)ers.

Pub_Quiz_1.jpgPub_Quiz_2.jpg

Er werd een keur aan afwisselende vragen gesteld, open vragen, meerkeuzevragen en ook waar of niet waar.  Zoals

 • Tropische stormen krijgen namen op alfabetische volgorde?
 • De zwaarste windkracht op de schaal beaufort is10?
 • Over wie gaat het boek 'too much and never enough: how my family created the worlds most dangerous man'? Donald Trump, Vladimir Poetin of Jair Bolsonaro?
 • Waar vonden de Olympische Spelen van 2004 plaats?
 • En natuurlijk ook spelregelvragen: Een keeper en een veldspeler hebben in de rust van tenue gewisseld. Wat doet de SR als hij dit na 5 minuten opmerkt? Niets, hij laat doorspelen, Het spel stoppen, beide spelers geel geven en een scheidsrechtersbal of wachten tot de bal uit is en beide spelers een gele kaart geven.

Kortom het was een gezellige en leerzame avond, ook al had je géén persoonlijk contact met elkaar. Er was één iemand die 0 antwoorden had gegeven, u raadt het al onze veteraan.

De eindstand:

 1. Bram Bos
 2. Pepijn Helgering
 3. Jelle van Hamersveld
 4. Ramon Glebbeek en Sander van Schoonderwoerd
 5. Mitchel Krop
 6. Sander van der Eijk
 7. Arend van Laar en Eveline Komen
 8. Ryan van den Bogaard
 9. Peter de Waard
 10. Marcel Liesdek
 11. Christos Tarams
 12. Harry Zehenpfenning

Tot het volgende evenement!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 91

2020, een heel bijzonder jaar! (deel 2)

Na twintig oliebollen en acht appelbeignets ben ik slechts vijf ons aangekomen. Dan nu het vervolg van het jaaroverzicht van 2020.

Na het heerlijke etentje op 24 juli 2020 volgden gewoonte getrouw de trainingen op dinsdag- en donderdagavond. Trainingsopkomst 24 mannen en vrouwen en op donderdag 18. Die donderdag was Ryan van den Bogaard begonnen met een Vierdaagse cursus parachutespringen met als absoluut hoogtepunt een sprong vanaf 4 kilometer hoogte. Hij is bezig met de opleiding bij de Luchtmobiele Brigade en mag ’s nachts met een temperatuur van -5 graden zijn slaapzak uit om de wacht te gaan lopen. Maar het bevalt hem goed. Die week erna waren Julio en Mirjam Barrales 30 jaar getrouwd.

Op zaterdag 1 augustus 2020 het 7 tegen 7 toernooi. Na een halve competitie mochten FC Formidable en FC van Kwaad tot Erger zich opmaken voor de finale. Een gelijk opgaande strijd tussen beide teams, met kansen over en weer. Het doelpunt dat FC Formidable halverwege de wedstrijd maakte (1-0) en dat bleek goud waard, want ondanks aandringen van FC van Kwaad tot Erger werd er niet meer gescoord. Daarmee mocht FC Formidable voor de tweede keer de SVA Cup in ontvangst nemen. Dat gebeurde rond de klok van vijf uur, toen alle aanwezigen een plek hadden gevonden op het terras. Uit handen van wedstrijdleider Jan Belïen namen de SVA'ers Marcello Boud en Robin Petitjean de wisselbeker in ontvangst van het 7 tegen 7 toernooi. Niet al teveel teams, maar wel weer heel sportief. Tenslotte de slagroom op de taart of misschien wel de hele taart met slagroom, het eetfestijn van MM Barbecue. Mensen wat was dat lekker en wat zat de organisatie goed in elkaar. Zeker met de hulp van Ferit Akkaya, Jan van Vliet en Yannick Mahieu. En vader Mahieu bakte er lustig op los met als trouwe hulp moeder’s Mahieu. Vooral de saté was geweldig, heerlijk zacht vlees en een lekkere satésaus, maar ook het broodje hamburger, de worst en het broodje pulled pork met huzarensalade waren erg smakelijk. Ik zat tjokkie vol. Kortom een prima dag met een mooie afsluiting.

Op 12 augustus 2020 hield Jordi Been een inspirerende presentatie over de nieuwe spelregels. Het was zijn eerste keer, maar het ging hem goed af. En deze avond werd in de buitenlucht gegeven, vanwege de Corona regels.

Daarna kreeg Jeroen van Reeuwijk als officiële KNVB scheidsrechter in zijn eerste wedstrijd meteen een hele mooie match, Ajax 3 - Spakenburg 2 om 14.30 uur op het hoofdveld van de sportpark De Toekomst. Helaas werd de wedstrijd uiteindelijk in Spakenburg gespeeld. Dat was me net een brug te ver.

Onze oudste leden, onder andere een Lid van Verdienste en Erelid waren eind augustus jarig. Jan Laarman werd op woensdag 26 augustus 82 jaren jong en Ton van den Broek op donderdag 27 augustus 84 jaren jong. Wij waren die week in Drenthe. Maar die donderdag waren Jan van Vliet en Han Broodkoorn toch naar Westerbork gekomen om zijn verjaardag te vieren. De dag werd afgesloten met een heerlijk etentje.

HZ9101.jpg

Op donderdag 3 september was de jaarvergadering. Helaas was het te slecht weer om de vergadering buiten te houden. Het werd dus binnen met het bestuur achter de bar die tevens bestuurstafel was. De jonkies hielden natuurlijk de telefoons bij de hand, behalve Ramon.

We namen afscheid van Frits Bruns als bestuurslid en mochten Pepijn Helgering als zijn opvolger verwelkomen. En Yannick Mahieu werd officieel tot bestuurslid technische zaken benoemd. Uiteraard werd Frits tot lid van verdienste benoemd. Verder hadden we nog een aantal jubilarissen. Ruud Cornelisse die 50 jaar lid was en Jan van Vliet 25 jaar. Natuurlijk kreeg onze conditietrainer met een contract voor het leven Jan Laarman ook een mooie bos bloemen.

HZ9102.jpgHZ9103.jpg

Op zondag 13 september was Bram Bos voor het eerst assistent scheidsrechter. Samen met Jan Poortier als scheidsrechter en Jack Leiders als eerste assistent vormde hij het trio bij de wedstrijd DCG – SDZ voor de beker.

Hz9104.jpg

Vervolgens mocht er nog één week publiek bij de wedstrijden zijn. Wel mocht er vanaf dinsdag 29 september wel getraind blijven worden. Helaas was dat ook snel afgelopen. Met ingang van 15 oktober was het afgelopen en werden de trainingen pas op zaterdag 24 oktober hervat.

Gelukkig konden we nog net de 'Week van de Scheidsrechter' meemaken met op donderdag 1 oktober een verslaggever van het Amsterdamsche Voetbal en op donderdag 8 oktober een journalist van de Telegraaf. En Jordi Smit en Jordy Haak maakten een aantal mooie reportages.

Vanaf die zaterdag 24 oktober organiseerde Legmeervogels onderlinge jeugdwedstrijden en mocht ik bijna wekelijks een potje fluiten, Waarbij Ryan van den Bogaard, Thomas Bueters en Yannick Mahieu de verenigingsscheidsrechters begeleidden en zelf ook een potje floten of vlagden.

Dezelfde Ryan is  op 16 november 2020 in dienst getreden. Hierbij volgt hij de opleiding tot onderofficier infanterie. Na zijn opleiding mag hij zichzelf daarom ook gelijk sergeant noemen. Zijn opleiding aan de KMS in Ermelo bestaat uit 40 weken. Hier zijn drie stappen in. De eerste vijftien weken volgde hij de algemene militaire opleiding. Na deze periode wordt hij bevorderd tot soldaat der eerste klasse. Daarna volgen tien weken in de AKO (Algemene Kader Opleiding). Deze staat in het teken van leiderschap. Hierna wordt hij bevorderd tot korporaal der eerste klasse. Als laatste heeft hij nog 15 weken AKV (Algemene Kader Vorming). In deze laatste weken komen de laatste vaardigheden aan bod die hij nodig heeft om een succesvolle groepscommandant te worden. Hij word na deze laatste 15 weken bevorderd tot sergeant titulair.

Sergeant titulair betekent dat hij nog steeds in opleiding is. Hij moet daarna nog een Vaktechnische Opleiding (VTO) volgen om echt sergeant te  genoemd te mogen worden. Voorlopig is hij nog wel bezig. En ook Thomas Bueters wil in het leger. Hij wil de officiersopleiding gaan volgen. Dat betekent rust voor de hockeymeisjes. Verder had Ruïz van Twilert zijn theoretische examen voor het groot rijbewijs gehaald.

Met een onderbreking van een paar weken mochten we nog in groepjes van vier trainen en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Vanaf 16 december ging de tweede lockdown in en die zou lopen tot en met 19 januari 2021. Het werd stil op het sportpark. Nu blijkt dat de lockdown nog drie weken verlengd zal worden. Helaas, het is niet anders.

HZ9105.jpgHZ9106.png

Tenslotte wil ik iedereen bedanken, in het bijzonder het echtpaar Mirjam en Julio Barrales die dopjes voor de opleiding van blinde geleidehonden voor mij gespaard hebben. Voorlopig nog even rust aan het amateurvoetbalfront. Ik zou zeggen tot over een aantal weken.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________Nummer 90

2020, een heel bijzonder jaar! (deel 1)

Maar eerst nog even de kerstdagen. Ook dat was heel apart. Eerste Kerstdag zat ik gewoon thuis en Tweede Kerstdag met zes personen bij mijn nicht. Direct aan de eetkamertafel en op 1,5 meter gefondued in bouillon en uiteraard veel te veel gegeten. Het laatste stukje vlees maakte ik toch nog maar even soldaat. Verder heb ik heel veel romantische kerstfilms zitten kijken. Ten eerste omdat er meestal sneeuw en ijs in voorkomt. Ten tweede omdat iedereen aardig is voor elkaar en ten derde omdat de romance altijd goed eindigt. Het lijkt te mislukken, maar gelukkig altijd eind goed, al goed. Ja, ik weet het, ik ben een sentimentele, oude dwaas, maar toch schept het weer hoop voor 2021. Dinsdag 29 december heb ik lekker een uurtje getraind op de sportschool, dat onderdeel uitmaakt van een fysiotherapie praktijk en dan mag het wel. U raadt het al 1,5 kg. aangekomen en met 20 oliebollen en 12 appelbeignets in huis zal het nog wel meer worden. Maar ze zijn zo lekker hè.

Dan het jaarverslag. Op 2 januari 2020 was onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. We wensten elkaar allemaal het beste toe. En er was veel drank en er waren veel hapjes. Niemand kwam iets tekort. Ton Wassenberg in blauw pak en met COVS stropdas was de man van de avond. De week erna vertrok een grote delegatie naar het mooie Marbella, waar een geweldig trainingskamp plaats vond.

HZ9001.jpg

Dan wil ik uw aandacht vragen voor één van onze trouwste sponsors Peter Steur van Master Schoenen op de Linnaeusstraat 203 in Oost. Eind februari 2020 stopte hij met zijn zaak. Zelf heb ik nog een paar mooie, gevoerde laarsjes voor € 85,- bij hem gekocht en dat was echt géén geld.

Begin februari sloeg een hele, harde storm toe. En de KNVB lastte die zaterdag en zondag alle wedstrijden af. Een juiste beslissing. Bij Geuzen Middenmeer vloog in die periode een deel van het dak af. En Ajax vloog tegen Getafe de Europa Leaqe uit. Gelukkig wisten ze nog wel met 2-1 thuis te winnen.

Helaas ging het in die periode al wat minder goed met ons aller Ferit Akkaya. Eerst had hij problemen met zijn linkerknie. Maar na een plaatjes-rijk plasma (ACP), een hyaluronzuur injectie, een corticosteroïden injectie of prolotherapie voelde de knie weer als herboren. Helaas kreeg Ferit toen last van zijn andere knie. Die donderdag is hij naar het ziekenhuis geweest en de week erna werd op woensdag een scan gemaakt. Wij wensen hem veel sterkte en hopen hem snel weer op de velden te begroeten.

Op 4 maart hield ons aller Sander van der Eijk een lezing bij WV-HEDW, waarin hij aandacht besteedde aan zijn loopbaan als scheidsrechter, zijn persoonlijk ontwikkeling, ervaring en ambitie. Ik zelf zat die avond naar de bekerwedstrijd van Ajax te kijken. Wat een drama. Maar eind december 2020 kunnen we wel stellen dat Sander als scheidsrechter een vaste waarde is geworden in de Eredivisie, met in ieder geval de mooiste loop en fysiek een enorme uitstraling.

Dat weekend floot Peter de Waard, de  eerste elftallen van AMVJ en HBOK floot en die dat meer dan voortreffelijk deed. Daarvoor floot één van onze jongste leden Bram Bos een jeugdwedstrijd bij RAP, waarbij ook een aantal prominente SVA’ers aanwezig waren zoals Jan Laarman en Henk Boot en natuurlijk ook de zeer charmante moeder van Bram, Daniëlle. Helaas wil ze zich niet mengen in het wereldje van haar zoon.

En daarna was het een hele tijd stil aan het voetbalfront, want de eerste Lockdown was een feit. In het begin voelde ik mij net het bekende oudje achter het raam met de geraniums. Want alle leuke dingen vielen weg.

Op donderdag 14 mei 2020 mochten we weer trainen bij de SVA. Want waar onze regering traag en sloom als dikke stront regeert was ons bestuur snel en accuraat bezig.  Razendsnel werd er een draaiboek gemaakt en geaccepteerd. En dankzij de zomertijd kon ik met mijn eigen auto naar de training. Maar liefst 21 mannen en vrouwen waren aanwezig op deze eerste traning, onder leiding van de man met de meeste dienstjaren als conditietrainer Jan Laarman. Zelfs op Hemelvaartsdag werd er getraind en waren er 9 mannen en 1 vrouw aanwezig.

In die periode moesten we helaas ook afscheid nemen van ons oudste lid Jan Gundelach. Samen met Hans van der Liet, Peter de Waard en Ton van den Broek zijn we naar de kerkdienst en de twee eerstgenoemden naar de begrafenis zelf. Dat was op 11 mei 2020.

En toen één van de hoogtepunten van het jaar 2020. Op maandag 1 juni mochten de terrassen en restaurants weer open. Die weken erna werd er menig kipshoarma schoteltje en glazen zoete, witte wijn door de heer Ton van den Broek en ondergetekende verorberd en gedronken.

HZ9002.jpg

Ook het bekende koffiedrinkende, oude knarrengroepje ging van start. De hele zomer waren we te gast op het buitenverblijf van Han, de tuin van Jan van Vliet en het dakterras van Ton van den Broek. We waren Martin Arends, Wout Langereis en Harry Z.

Op woensdag 28 mei ging ons aller Henk Boot onder het mes. Hij kreeg een nieuwe, halve knie. En er was sprake van een wonderbaarlijke genezing, want binnen no time liep Henk al weer rondjes bij de SVA. Op vrijdag 26 juni ben ik op ziekenbezoek bij Henk Boot geweest en die kon al weer zijn duimpje opsteken, zo goed ging het met hem.

HZ9004.jpgHZ9003.jpg

Op donderdag 4 juni 2020 mochten we twee echte veteranen begroeten op de training, Jan van Vliet en Sew Kisoenpersad, die natuurlijk weer zijn perfecte heupbewegingen liet zien.

Jordi Been ontving in die periode goed nieuws vanuit de Zeister Bossen. De ambitieuze assistent-scheidsrechter was gepromoveerd naar de Masterclass Betaald voetbal. Daar waren wij als SVA bijzonder trots op. Op de website kon je lezen hoe de carrièrre van Jordi tot op heden is gelopen en wat zijn wedstrijdpakket voor aankomend seizoen is.

Ook was er een verzoek van het bestuur om hen van de overtollige voorraden drank af te helpen. En menigeen gaf daar gehoor aan. Dankzij onder andere Peter Kamlag en Jan Laarman groeide onze huisbibliotheek steeds meer.

En toen kwam het grote nieuws. Vanaf 2 juli 2020 mochten de kleedkamers, maar liefst acht stuks en de kantine weer open, die helemaal Coronaproef was gemaakt. Op maandag 29 juni hadden Julio en Mirjam Barrales de hele kantine schoongemaakt. Ik kon weer heerlijk bakken. En er werden bijzonder veel snacks en drankjes verkocht die avond. En onze Ryan van den Bogaard was geslaagd voor de HAVO. En ook hadden we een nieuwe sponsor. De zaak van ons aller Jack Ligtvoet. Ik ben een beetje bijgelovig, maar het is een begrafenisbedrijf.

Daarna kwam Jan Laarman mij weer elke donderdagavond ophalen. En in juli mocht ik weer met Ferit en Bea meerijden.

Op donderdag 23 juli weer een trieste gebeurtenis. De vrouw van Fred Broekman, Joke werd die dag begraven op de begraafplaats St. Barbara. Uiteraard was onze voorzitter weer aanwezig, de man is een duizendpoot.

Op 24 juli konden we eindelijk met de wereldreizigers uit eten gaan. Het werd Indonesisch in de Balboastraat.

HZ9007.jpg

Volgende week deel twee van het jaaroverzicht. Ik wens u allen een bijzonder prettig uiteinde toe en een gezond, gezellig en mooi 2021 toe. Denk nog maar even niet aan de lijn. Dat doe ik ook niet, tot volgende week!

Harry Zehenpfenning

HZ9009.jpgHZ9008.jpg

____________________________________________________________________________________________

Nummer 89

Bijna kerst, maar nog steeds een hoop narigheid

Zo is de vaders der vaders van DVVA Henk van Driest afgelopen donderdag op 89-jarige leeftijd in het bijzijn van zijn familie overleden. Toen ik nog KNVB scheidsrechter was en ik vaak bij DVVA floot was hij altijd een top gastheer met koffie en koek. En na afloop kon je altijd een heerlijk broodje of frietje met bestellen. Uiteraard nam ik ook vaak een koekje mee of een lekkerbek bij de viskraam op de hoek. Hij woonde in een buitengewoon leuk huisje in De Kwakel op een soort van schiereiland, waar ik één keer ben geweest. En als ik moest fluiten bij DVVA verwelkomde hij mij altijd met de volgende woorden: “Heer Zehenpfenning, het is mij weer een buitengewone eer om u te mogen verwelkomen!” Ik floot natuurlijk de dames 1 of 2 en dan zat hij op zijn bekende stoeltje langs de lijn met de volgende aanmoedigingen: “Hup geel zwarte leeuwinnen, laat ons juichen laat ons winnen!Historische woorden. Henk, je was een topper, jij hebt echt een plaatsje in de hemel verdiend bij onze grote vrienden Jur Klarenbeek en Jacob van der Heijden.

Op zondagmiddag belde Jan Laarman mij op dat de vader van ons aller Ferit Akkaya overleden was aan Corona. Wij wensen natuurlijk Ferit, Bea, Stella, Stefan, Joshua en Luca, maar natuurlijk ook Fuat en Matthijs en de rest van de familie heel veel sterkte. En dat net voor de kerstdagen. Ik kende de vader van Ferit als een hele, vriendelijke, vrolijke man met wie ik graag een praatje maakte tijdens de verjaardagen. Afgelopen woensdag is hij begraven in Enschede.

HZ8901.pngHZ8902.png

Triest was natuurlijk ook de arrestatie van Quincy Promes. Half december iemand arresteren, terwijl er in november al aangifte was gedaan. Hier is duidelijk weer sprake van etnisch profileren! De politie leert het nooit. Maar wat wil je ook met een Rotterdammer als hoofdcommissaris. Te triest voor woorden. Ik wilde nog een paar hele, lelijke woorden zeggen, maar ik zal de kerstgedachte hoog houden.

Dan wat positiefs. Afgelopen weekend hield Jelle van Hamersveld twe feestjes alleen voor heren. En zaterdag waren Ryan, Thomas en Yannick te gast. En Ryan had een paar mooie wijntjes meegenomen. Ik zie het al helemaal voor mij. Jelle als kerstman, die tegen Thomas zegt ”Kom jij maar eens lekker bij de kerstman zitten!” Maar volgens Jelle ging alleen maar om mannenpraat zonder vrouwen.

En met de Staatsloterij hadden we met zijn tienen € 30,- gewonnen en hoeven we maar € 0,50 bij te betalen. Toch nog een meevallertje. Meestal winnen we een tientje met een straatje vijfjes.

In ieder geval heb ik deze week wel mijn goede daad gedaan. Ik heb Martin Arends van het OLVG West naar het OLVG Oost gereden. Maar met parkeerautomaten ben ik net Mr. Bean. Staat er bij de parkeerautomaat van het OLVG West 'alleen pinnen', u snapt het al. Ik stopte mijn pinpas erin, maar die werd drie keer geweigerd. Bleek het om het betalen te gaan bij het weggaan. Knopje indrukken en daar kwam het parkeerkaartje. U bent gewaarschuwd. Wat wel heerlijk was, lekker scheuren met zo’n rolstoel door het ziekenhuis, alsof ik Jan Lammers was. En Martin maar doodsangsten uitstaan.

Helaas ook voorlopig géén trainingen meer op de dinsdag- en donderdagavond, géén oliebollenavond, géén nieuwjaarsreceptie en géén trainingsweekend. Laten we hopen dat we donderdag 21 januari 2021 weer mogen trainen en de nieuwjaarsreceptie kunnen houden. Ik heb nog twee liter Glühwein in de aanbieding.

Rest mij u allen nog prettige kerstdagen te wensen, zij het in kleine kring en een heel gelukkig, gezellig en gezond 2021. Ook namens alle huisdieren. Verwen ze maar eens extra! Dat het vaccin maar snel mag komen. Ik heb bij wijze van spreken mijn mouw al opgestroopt. Veel plezier allemaal. Voorlopig gaat ook deze rubriek in lockdown.

Harry Zehenpfenning

HZ8903.png.jpg

____________________________________________________________________________________________

Nummer 88

Goede tijden, slechte tijden

Allereerst wederom een correctie. Johan van Genderen heeft géén kleindochter gekregen maar een kleinzoon, Jovani. Maar Johan blijft nog steeds als een jonge god lopen. Dat was wel correct.

Het goede nieuws is dat de training op de dinsdag- en donderdagavond is uitgebreid naar vijf groepjes van vier personen. En afgelopen dinsdag hadden zich direct 18 mannen en vrouwen opgegeven. En Thomas wilde toch wel even kwijt dat hij de vorm van de dag had en zelfs Yannick en Ruiz op een rondje gezet had.

Geel

Oranje

Blauw

Rood

Wit

Ruïz van Twiller

Yannick Mahieu

Bea van Ekeris

Samir Aboujid

Gerben Dorrestijn

Florian Lodeweegs

Jelle van Hamersveld

Kees Wulf

Johan Jensch

Cynthia van Kruiselbergen

Preston Henshuijs

Thomas Bueters

Peter Steur

Ton Wassenberg

Bram Bos

Christos Taramas

 

Meer Barrales

 

Julio Barrales

Verder is mijn huis dusdanig opgeruimd, dat ik op een redelijke manier mensen kan ontvangen op de koffie. En Han Broodkoorn, Jan van Vliet, Martin Arends en Ton van den Broek zijn dus al op de koffie met gebak van Hoeve geweest. Alleen Ton vindt dat ik nu echt moet beginnen met opruimen.

Uiteraard heb ik advies van Bram Bos opgevolgd en ben ik afgelopen woensdag weer naar de sportschool geweest. Ook oud leert van jong. Helaas wel een kilootje aangekomen, van 83 naar 84 kg. Maar wel lekker getraind.

Daarna tram 7 genomen naar mijn goede vriend Leo. Dat was géén onverdeeld genoegen, want de bovenraampjes stonden open. Wel heerlijk Thais gegeten. Gewoon lekker makkelijk besteld en opgehaald.

En toen begon het drama van de week Ajax - Atalanta. Mensen, mensen, wat was Ajax bagger. Je zou zeggen, een slechte generale levert een goede finale op. Maar helaas, het tegenovergestelde gebeurde. Precies twee kansen, een kopbal van Brian Brobbey in de eerste helft. Dat was ook de enige, goede voorzet vanaf de flanken. En in de tweede helft een slap schot van Davy Klaassen, die toevallig de bal voor zijn voeten kreeg. Dan verdien je het ook niet om te winnen. Wel vond ik dat de Spaanse scheidsrechter Carlos del Cerro Grande Klaas Jan Huntelaar een strafschop had mogen geven. Het wordt dus de Europa Leaque. Het meest vervelende vind ik dat ze nu op de donderdagavond gaan spelen, mijn trainingsavond.

Ook op donderdagavond was er sprake van vijf groepjes van vier. Uiteindelijk hadden zich 17 dames en heren opgegeven.

Geel

Oranje

Blauw

Wit

Groen

Yannick Mahieu

Cynthia van Kruiselbergen

Marcel Liesdek

Johan Jensch

Tom Koekoek

Thomas Bueters

Gerben Dorrestijn

Peter Steur

Eric Kotzebue

Peter de Waard

RuIz van Twiller

Samir Aboujid

Meer Barrales

Julio Barrales

Johan van Genderen

 

 

Harry Zehenpfenning

Tony van Waveren

 

Maar eerst had Jan Laarman een hele verdrietige mededeling. De vader van Ferit heeft Corona en het gaat helemaal niet goed. De familie is al bij elkaar geroepen. En dat net voor de kerst. Het huilen stond mij nader dan het lachen. Als zoiets één van je beste vrienden overkomt mag je best verdrietig zijn. Ook Peter Steur had een verdrietige mededeling, zijn kleindochter van 14 was met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Na een epileptische aanval gevolgd door een hartstilstand.

Terug naar de training. Het was de eerste avond dat de ijsmutsen en handschoenen aangedaan werden. Er hadden zich twee mensen keurig afgemeld, maar sinds lange tijd konden we Emrullah Omrak verwelkomen. Om de feestvreugde wat te verhogen heeft onze trainer Jan Laarman wat leuke foto’s gemaakt. Ik zat weer in een bijzonder gezellig en toch heel fanatiek trainend groepje. Niks drinken tussendoor, gewoon doorgaan!

HZ8800.jpgHZ8801.jpg

HZ8802.jpgHZ8803.jpg

Tenslotte een wijze les. Probeer nooit een vriendschappelijke band met een labiel persoon, misschien wel een gespleten persoonlijkheid op te bouwen, want je gaat geheid het schip in!  Ook al zit je zelf nog zo goed in je vel en ben je een zeer stabiel persoon. Na een scheldpartij op straat heb ik in dit geval tegen een zij, op zijn Amsterdams flink teruggescholden. Na tien minuten belde ze wel weer heel lief op, of ik Stip nog wilde hebben. Uiteraard en ik heb mijn grote, kleine vriend een geweldige laatste oppasdag gegeven. Om 16.30 uur viel hij naast mij in een diepe slaap. ’s Avonds kon ik de chocoladeletters die ik voor haar gekocht had weer in mijn reet steken. En het waren nog wel de S en de H. Jammer, dat het zo gelopen is. 

HZ8807.jpgHZ8804.jpg

HZ8805.jpgHZ8806.jpg

En eindelijk heeft ons oud-lid Martin Arends afgelopen vrijdag 11 december 2020 een nieuwe knie gekregen. Om 10.00 uur ging hij onder het mes. Zaterdagmiddag ga ik op ziekenbezoek.

Maar eerst nog even de jongens van  Legmeervogels JO13-2 tegen JO13-3 om 11.00 uur fluiten. Een mooie afsluiting van natuurlijk eigenlijk een verloren jaar. En het gaat juist zo goed met mijn achillespezen en knieën.

Prettig weekend en werk ze weer volgende week. Veel plezier allemaal.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 87

Klote, kan beter, best (Met dank aan Kale en Kokkie)

Liverpool - Ajax was natuurlijk zwaar klote. Aanvallend bakte Ajax er niets van, de vleugelspitsen Antony en David Neres werden volkomen lamgelegd of konden géén behoorlijke voorzet geven. Het enige goede wapenfeit van David Neres was een schot op de paal. Eén foutje van Onana kostte Ajax de drie punten, maar een gelijkspel was ook niet terecht geweest. Ondanks alle jonkies van Liverpool waren ze gewoon beter. En de kopbal van Huntelaar had natuurlijk moeten zitten.

En er zijn zaterdag géén wedstrijden bij Legmeervogels vanwege 5 december. Dat kan gebeuren, maar het is wel jammer. Het is juist zo leuk fluiten bij de club uit Uithoorn.

Klote was ook het weer afgelopen donderdag. Een koude oostenwind en een smerige miezerregen. Ook de nederlaag van Feyenoord tegen Dynamo Zagreb was natuurlijk een flinke domper. En maar liefst zes gele kaarten voor de Rotterdammers van de Engelse scheidsrechter Kavanagh.

Wat kon beter?

De opkomst op donderdag. Slechts 13 uitverkorenen waren afgelopen donderdag aanwezig op de wederom voortreffelijk georganiseerde training van Jan Laarman. Helaas liet ook Jan van Vliet het weer afweten. En die heeft het juist zo hard nodig. Misschien komende donderdag?

Wat kon nog meer beter? De hoekschoppen van Ajax tegen Emmen, 0,0 procent rendement.

Ook mijn bezoek aan de sportschool kan beter. Ik hoorde Bram erover vertellen en ik dacht ,,Ja, Harry Z, het wordt de hoogste tijd'' . Mijn laatste bezoek was 29 september en afgelopen vrijdag (4 december) werd de sportschool eindelijk weer bezocht.

Wat was best?

De 0-5 overwinning van Ajax tegen Emmen thuis. De opkomst op de training van de training afgelopen dinsdag. 16 mannen en vrouwen. En iedereen was aanwezig

Geel

Oranje

Blauw

Wit

Bram Bos

Yannick Mahieu

Bea van Ekeris

Tony van Waveren

Jelle van Hamersveld

Peter de Waard

Samir Aboujid

Gerben Dorrestijn

Quinten Oudendijk

Justus

Johan Jensch

Cynthia van Kruiselbergen

Preston Henshuijs

Thomas Bueters

Ton Wassenberg

Christos Taramas

Ondanks het smerige weer van afgelopen donderdag waren alle 13 mannen en vrouwen aanwezig. Uiteraard was ons bekende lid met paarse theemuts wederom iets te laat. Maar bent u op zoek naar twee mensen met een gulle lach, wij hebben er twee in de aanbieding, Eric Kotzebue met een mooie, volle, ronde lach en Preston Henshuijs met een in mijn ogen iets te hoge, schrille lach. Zie de groepsindeling voor de training van vanavond hieronder:

Geel

Oranje

Blauw

Wit

Bram Bos

Yannick Mahieu

Marcel Liesdek

Julio Barrales

Jelle van Hamersveld

RuÏz van Twiller

Harry Zehenpfenning

Preston Henshuijs

Gerben Dorrestijn

Sander van der Eijk

Meer Barrales

Johan van Genderen

 

 

 

Eric Kotzebue

En natuurlijk de ouderwetse topper die ons bekende Sander van der Eijk fluit FC Utrecht - ADO Den Haag op zondagmiddag 14.30 uur. Ook dat Johan van Genderen opa is geworden van een kleindochter, genaamd Jovani. Je zou niet zeggen dat hij al opa is, want hij loopt nog als een jonge God.

Ondergetekende is weer afgevallen, van 84,6 kg eind september naar een ronde 83 kg. op 4 december 2020. 

Tenslotte is er ook goed nieuws over de oliebollenavond. Het wordt natuurlijk wel een alternatieve avond. Harry Z. koopt alvast wat extra flessen Glühwein bij Dirk, zodat iedereen een Über kan bestellen.

Prettig weekend en werk ze weer volgende week.                       

Harry Zehenpfening

____________________________________________________________________________________________

Nummer 86

Ik heb niet zoveel te melden

Vanaf zaterdagmiddag 21 november 2020 kon ik het internet niet op en géén mails ontvangen en sturen. Maar als een donderslag bij heldere hemel doet alles het vanaf donderdag weer. Zonder tussenkomst van een monteur. Bizar.

Ik begin allereerst weer met een rectificatie. Eric Kotzebue was piloot in Abu Dhabi en is nu tijdelijk docent wiskunde. 

Afgelopen weekend ging de eredivisie weer van start. Ajax en Feyenoord morsten géén punten. PSV wel, maar in die wedstrijd deed zich een hele merkwaardige situatie voor. Een penaltymoment gaf een hoop discussie. PSV ging op bezoek bij FC Twente. Na een duel tussen Jesse Bosch en Noni Madueke gebeurde er in eerste instantie niets, maar na ingrijpen van VAR Serdar Gözübüyuk ging scheidsrechter Pol van Boekel alsnog overstag. Daarbij zag hij echter het verkeerde moment. "Dat was echt een misser. Wij hadden deze penalty niet willen zien. Gözübüyük zat te veel in zijn eigen tunneltje, dan gaat het fout. Als er een ander moment getoond was, zie je dat er daarna pas contact is", vond oud betaald voetbalscheidsrechter Wiedemeijer. Van Boekel zag in de rust al direct dat hij het mis had en bood dan ook zijn excuses aan bij FC Twente-trainer Ron Jans. Gelukkig voor Van Boekel miste Eran Zahavi het buitenkansje.

Ook Feyenoord kreeg een goedkope strafschop. Steven Berghuis ging het strafschopgebied in. Hij kwam in contact met Martin Angha, ging naar het gras en kreeg de strafschop mee. Berghuis benutte de penalty. "Ik vind het eigenlijk te licht voor een strafschop. Angha is te laat en geeft hem een duwtje, maar ik vind het niet zwaar genoeg om een strafschop te geven", aldus Mario Been.

Ajax had een makkie en walste over Heracles heen. De laatstgenoemde is géén schim meer van de ploeg van vorig seizoen. Vooral het ontbreken van Cyril Dessers breekt de ploeg uit Almelo op. Het scorend vermogen is minimaal.

Afgelopen dinsdag waren er 16 dames en heren op de training bij de SVA onder leiding van Ferit Akkaya. U ziet hier een deel van de heren, keurig in oranje hesjes. Alleen Gerben houdt géén 1,5 meter afstand. Gerben, blijf waakzaam.

HZ8601.png

Zie de groepsindeling voor de training van vanavond hieronder:

Geel

Oranje

Blauw

Wit

Yannick Mahieu

Jelle van Hamersveld

Meer Barrales

Samir Aboujid

Thomas Bueters

Quinten Oudendijk

Bea van Ekeris

Tony van Waveren

Raphael Kuijlenburg

Florian Lodeweegs

Cynthia van Kruiselbergen

Preston Henshuijs

Peter de Waard

Ton Wassenberg

Gerben Dorrestijn

Johan Jensch

Op woensdagavond ging ik er eens goed voor zitten. Drankje, een sigaar van drie kwartier en gaan met die banaan. En Ajax heeft dinsdagavond goede zaken gedaan in de Champions League tegen FC Midtjylland. Ze wonnen met 3-1. Maar ze hadden het in de eerste helft al moeten afmaken. Labyad en Traoré kregen minimaal vier honderdprocent kansen, maar faalden hopeloos. Jammer. Ruststand 0-0, met een uitstekend optreden van de Russische scheidsrechter. De tweede helft toch nog een maar een sigaartje opgestoken. Het bleef spannend.

Op donderdagavond miezerde het, maar desondanks waren er toch 15 heren, alleen de dame in het gezelschap ontbrak. Wie we ook weer mochten begroeten, was RuÏz van Twiller. Hij had zijn theorie examen voor zijn groot rijbewijs gehaald. Het was net of hij wekenlang thuis en op zijn werk zijn mond niet had mogen open doen, want hij had weer praatjes voor 100. Het is duidelijk dat zijn vriendin in huize Twiler de broek aan heeft, ook al is het een stringetje.

Zie de groepsindeling voor de training van vanavond hieronder:

Geel

Oranje

Blauw

Wit

Jelle van Hamersveld

Eric Kotzebue

Meer Barrales

Gerben Dorrestijn

Florian Lodeweegs

Peter Steur

Marcel Liesdek

Yannick Mahieu

Preston Henshuijs

Julio Barrales

Jan van Vliet

Thomas Bueters

Jordi Been

Tom Koekoek

Harry Zehenpfenning

Ruiz van Twiller

En achteraf viel gelukkig de regen mee, het was weer een mooie avond. Wel mis ik al een aantal weken onze grote vriend Bram Bos. Zou hij wel een mailtje kunnen sturen? Ik heb het gevraagd aan zijn moeder.

Op vrijdagmorgen gezellig weer op koffievisite geweest bij Ferit en Bea met appeltaart en slagroom (van Bea). Het was weer reuze gezellig en met Ferit gaat het echt geweldig goed. Over twee weken mag hij rustig beginnen met de conditietraining, joggen en hij rijdt al weer 3,5 uur per dag op de bus. Het GVB blij. Helaas was Bea te wild uit bed gestapt (of iets anders) en had een spiertje in haar rug verrekt. Het GVB minder blij, maar ze maakt nog steeds een geweldige cappuccino.

Op zaterdag mocht ik weer een wedstrijd fluiten bij het mooie Legmeervogels. De MO13 tegen de JO12 op een heel veld. De jochies spelen normaliter op een half veld en dat was te zien. Ze stonden voortdurend buitenspel. Toch werden het 0-10 voor de mannen in de dop. Ryan en Thomas wilden uitslapen. Maar in plaats van 8.15 uur kwam Thomas om 12.40 uur aan op de fiets. Dat was een heel heftig feestje. Toch wel safe en met 1,5 meter afstand?

Wat ook een voordeel is bij Legmeervogels. Op de terugweg richting A9 passeer je een benzinepomp die nog goedkoper is dan Tango. € 1,519 voor een liter Euro 95.

Volgende week is het zaterdag, dan ben ik vrij. Moet je trouwens nog een gedicht maken voor Sinterklaas. Daar ben ik erg goed in. Stuur een mail naar harryz@t-mobilethuis.nl met enkele karaktereigenschappen of andere zaken en ik maak er een mooi gedicht van.

Ik wilde graag een foto plaatsen van Ryan van de Bogaard in zijn soldatenkloffie. Maar vanwege zijn veiligheid mag dat niet. Hij is nu Jan Soldaat en elke ochtend om 6.15 uur bonkt een sergeant op zijn deur. Vandaar dat hij op zaterdag wilde uitslapen. Ik had hem gevraagd om een stukje te schrijven over zijn carrière bij de landmacht, maar nog niets ontvangen. Misschien volgende week.

Veel plezier allemaal.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 85

Het begon op donderdagavond 12 november 2020!

Maar eerst eerst even een rectificatie. Afgelopen donderdag mochten Jan en Loes Laarman alsnog een mooi cadeau ontvangen voor hun 60ste huwelijksdag van het bestuur. Twee heerlijke met alcohol gevulde flessen. Dus in ieder geval géén eenzame kerst. En namens Jan en Loes bedankt.

De finales van de play offs voor de laatste vier EK tickets, wat een mooie wedstrijden. En ook onze toparbiter Björn Kuiper mocht één van deze wedstrijden fluiten, Hongarije - IJsland, waar IJsland een 0-1 voorsprong op het laatste moment verspeelde en met 2-1 verloor. Servië - Schotland was nog spannender. Eindstand 0-0 En met de strafschoppen scoorde Schotland 5 uit 5 en Servië 4 uit 5. En stuk voor stuk goed genomen. Jammer voor Dusan Tadic. Wij krijgen Noord-Macedonië in de poule.

Helaas mocht ik afgelopen weekend niet bij Legmeervogels fluiten. Vanwege de HK hadden ze een stukje uit mijn borst gesneden om die op kweek te zetten. Goed- of kwaadaardig, even afwachten!

Daarna de Nations Leaque wedstrijden. En wat heb ik genoten van het Nederlands Elftal. Eindelijk het voetbal wat we graag wilden zien. Aanvallend, vooruit spelen en vroeg druk zetten. Niet dat eeuwige gebrei en achteruit voetballen. De twee overwinningen waren verdiend, waarbij we tegen Polen mazzel hadden. Maar wat was Frenkie de Jong goed, Memphis Depay die weer op stoom kwam, de geweldige rushes van Denzel Dumfries en ook keeper Tim Krul speelde twee goede wedstrijden en voetbalde goed mee zonder risico’s te nemen.

Scheidsrechter Danny Makkelie was door de UEFA aangesteld om de Nations League wedstrijd tussen België en Engeland te leiden. Het duel werd zondagavond om 20.45 uur in Leuven gespeeld. België is koploper in groep twee met 9 punten, Engeland heeft 2 punten minder. Eerder dit seizoen won Engeland op Wembley met 2-1 van de Belgen. Nu werd het 2-0 voor België, maar Danny floot een uitstekende wedstrijd. En België is ook poulewinnaar geworden en gaat naar de Final Four. Nederland helaas niet, Italië won ook zijn laatste wedstrijd.

Woensdagmorgen 18 november,  00.10 uur. Toch nog even snel kijken of de SVA een berichtje gestuurd had met betrekking tot de training op donderdag 19 november 2020. Jawel hoor en snel ingeschreven. Jelle was iets trager. En wat was het een heerlijke avond om te trainen. Samen met nog elf enthousiaste mensen zijn we heerlijk en coronaproef bezig geweest. Dat kun je wel aan Jan Laarman overlaten.

Zie de groepsindeling voor de training van vanavond hieronder:

Geel

Oranje

Blauw

Yannick Mahieu

Johan Jensch

Peter Steur

Samir Aboujid

Eric Kotzebue

Harry Zehenpfenning

Thomas Bueters

Tony van Waveren

Meer Barrales

Gerben Dorrestijn

Julio Barrales

Jelle van Hamersveld

 

Hopelijk kunnen we volgende week dinsdag en donderdag 16 man verwelkomen. Thomas leek meer op een sportieve eskimo, maar wilde niet op de foto. Tenslotte mocht ik ook onze grote vriend Eric Kotzebue begroeten. Van piloot in Quatar nu docent geschiedenis in Nederland. Helaas heeft het coronavirus ook in het Midden-Oosten hard toegeslagen.

Ik wens u allen een prettig weekend en de mannen bij Legmeervogels Ryan, Thomas en Yannick veel succes. Die zijn ’s ochtends om 8.15 uur weer paraat als begeleider van hun verenigingsscheidsrechters.

Veel plezier allemaal!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 84

Veel helaasjes deze week!

Omdat de vorige rubriek pas afgelopen woensdag geplaatst werd, mede door mijn eigen schuld komt deze rubriek ook weer wat later uit. Een week van helaasjes. Dat begon al met de wedstrijd van Ajax - Fortuna Sittard. De rood-witte brigade startte ontstellend zwak en kwam zelfs met 0-1 achter. Perr Schuurs gaat met de week slechter voetballen en heeft een baltechniek van lik me vestje. Misschien toch maar scheidsrechter worden Ook Kale en Kokkie waren het roerend met me eens.

Maar die hebben steeds meer moeite met de VAR. Die mening deel ik absoluut niet. Vooral overtredingen in het strafschopgebied die door de scheidsrechter niet gezien worden, ziet de VAR wel.

En dinsdagavond kregen we helaas een nog slechter Ajax te zien tegen Midtjylland. Het begon zo mooi, een 0-2 voorsprong, maar daarna het werd het slechter en slechter. Veel balverlies en het is dat die Denen slechts één konden scoren, anders had Ajax dik verloren. De tweede helft heb ik maar een sigaartje opgestoken, dan blijf ik tenminste kalm en rustig. Dat is wel zo handig als je visite hebt.

Op woensdag géén helaas maar een hele blije dag. Jan en Loes Laarman waren 60 jaar getrouwd. Namens Miriam en Julio Barrales en mijzelf mocht ik hen een mooie bos bloemen aanbieden, die zij graag in ontvangst namen. Helaas liet het bestuur niets van zich horen, géén belletje, géén bloemetje. Toch nog een helaas!

HZ8401.png

Ook de andere Nederlandse ploegen deden het op donderdag niet goed. AZ was kansloos tegen Real Sociedad. Ze hadden nog mazzel dat het 1-0 bleef. En PSV ging kansloos ten onder tegen Paok Saloniki. Na een 0-1 voorsprong een 4-1 nederlaag. Pluspuntje was Feyenoord dat vooral de tweede helft een ijzersterke wedstrijd speelde en met 3-1 won van de koploper in Rusland, CSKA Moskou. Vooral het tweede doelpunt van Orkun Kokcu was een beauty.

Zaterdag was het weer ouderwets gezellig bij Legmeervogels. En je kan kletsen wat je wilt, maar Thomas Bueters vertrok al om 7.00 uur ’s ochtends uit het mooie Aerdenhout om op 8.15 uur bij Legmeervogels te zijn en ook Ryan van de Bogaard was om 8.15 uur aanwezig bij de club in Uithoorn net als Yannick Mahieu natuurlijk.

Op zaterdag 7 november 2020 mocht ik de Legmeervogels MO17-1 - Legmeervogels JO16-3 fluiten. Maar de jongens waren toch net even beter, net even sneller en hadden een iets betere baltechniek. Maar dan zie je hoe goed de sfeer bij Legmeervogels is. De trainer van de jongens stuurde twee keer Mo de wei in als versterking voor de meisjes en toen ging het al beter. De tweede helft mochten alle meisjes, behalve de twee blessures meedoen en toen scoorden ze zowaar nog vijf keer. Eindstand 5-12. Thomas vroeg nog of er nog wat lekkers voor mij bijzat (Thomas toch, meisjes van 17), maar geeft toch zelf de voorkeur aan de hockeymeisjes.

Zondag had Ajax weer de grootste moeite met FC Utrecht. Pas in de 60ste minuut opende de Rood Witten de score. Neen Ajax is er nog lang niet.

En dan afgelopen woensdag Nederland – Spanje. De eerste helft was slaapverwekkend en weer ging Joël Veltman de mist in. Hij twijfelde en liet daardoor zijn man lopen. Gelukkig kwam Nederland in de tweede helft op 1-1 en kregen Memphis Depay en Luuk de Jong nog twee dotten van kansen dankzij goed doorgaan van Denzel Dumfries. Hij was duidelijk een verbetering ten opzichte van Hans Hateboer. De laatst genoemde heeft trouwens wel een mooie vriendin Emma Heesters, die gewoon in Nederland blijft wonen.

Prettig weekend!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 83

Gelukkig hebben we nog voetbal op tv! En mogen we toch nog trainen!

Allereerst mijn excuses dat mijn rubriek wat later uitkomt dan normaal. Meestal ga ik er een middag voor zitten en na een paar uur, klaar is Kees. Deze week lukte dat niet, ik had teveel afleiding. Maar hier is ie dan.

Wat was het een mooie voetbalweek. Mooie wedstrijden op tv en zelf ook nog even aan de bak geweest als scheidsrechter. Helaas bleek een te oude TomTom die niet meer geupload kan worden een groot probleem te zijn. Zo werd mijn rit naar Uithoorn een ware toeristische rit en kwam ik maar een half uur van tevoren aan. Ik was er wel. Maar eerst mijn wedstrijd bij mijn Legmeervogels. Ik floot de JO15-2 - JO15-3. Alleen zat er een heel groot verschil in kwaliteit van de individuele spelers. Zelfs 10 tegen 11 en 10 tegen 12, op vrijwillige basis en na overleg met de staf van beide teams mocht niet baten. Het werd 6-0 en 6-0 voor de onder JO15-2. Wel stonden er drie zeer keurig vlaggende assistenten bij beide teams. Zo hadden een vader en zoon die week les gehad van Yannick en de inhoud was goed overgekomen, want ze deden het heel professioneel. En de hele ambiance was trouwens geweldig. Mooi complex, mooi kunstgrasveld, vriendelijke ontvangst en uiterst aimabele begeleiding van de teams. Ik heb lekker aan mijn conditie kunnen werken.

Maar waar was onze bekende Pietje Bel, Thomas Bueters? Volgens hemzelf was hij zijn vader aan het helpen bij het afbreken van het huisje in Bakkum. Ikzelf vond het wel een geloofwaardig verhaal, maar anderen??? En afgelopen zaterdag werd hij wakker en was hij zijn fluit kwijt. Uiteraard werd Yannick gebeld, maar die stond zijn fluitje mooi niet af.

Om 16.30 uur begon VVV - Ajax. Maar met de rust van 0-4 begonnen de bekende woorden van mijnheer Den Uyl hun werk te doen, oogjes dicht en snaveltjes toe. Het werd 0-13, waarbij Mark uitriep. Potdomme, ik had nog zo gezegd, géén amateurvoetbal.

Op dinsdag heb ik zitten genieten van Atalanta – Ajax. Wat een mooie wedstrijd. Twee heerlijk aanvallende ploegen met een in mijn ogen verdiend gelijkspel. Maar mijn goede vriend Sew was heel erg teleurgesteld. Ik heb nu wat meer contact met hem en hij stuurt mij van die mooie plaatjes, zoals de totale lockdown. Maar onze penningmeester wil daar wel wat aan gaan doen.

Ook met Ferit gaat het de goede kant op. Hij loopt weer zonder krukken en gaf afgelopen dinsdag weer zijn 1ste training. En binnenkort gaat hij weer voor halve dagen werken. Hopelijk kan hij ook weer beginnen met trainen en daarna met fluiten. Op donderdag mocht ik zelf weer trainen, toen mijn trouwe chauffeur Jan Laarman mij belde met de boodschap: ”Har, ik ga donderdag weer naar de SVA.” Helaas kwamen vanwege het slechte weer alleen de diehards opdagen. Zelf had ik Eric Kotzebue wel verwacht. Na al dat woestijnzand een heerlijk Nederlands verfrissend buitje regen. Yannick had het weer perfect geregeld met de groepsindeling in de keluren geel, oranje, blauw en wit. 

Op zaterdag toog ik weer naar Uithoorn en als mijn auto een staartje gehad zou hebben, zou hij kwispelen. Heerlijk weer op pad met de baas. Nu had ik het navigatieprogramma van Ferit aanstaan, Waze en die bracht me keurig naar het mooie sportpark van Legmeervogels. Nieuwe telefoon, groter scherm, ik kon het goed zien.

Uiteindelijk floot ik daar JO11-3 - JO12-5. Heerlijk 8-8, zonder buitenspel met uiteindelijk een 1-9 overwinning voor JO12-5. En Yannick Mahieu en Ryan van den Bogaard hadden een paar mooie foto’s gemaakt, waarvoor dank.

HZ8301.pngHZ8302.png

Ryan van den Bogaard floot zelf JO17-1 - JO19-1 en deed dat op een voortreffelijke wijze, rustig, heel zelfverzekerd, natuurlijk een prima loopvermogen en hij straalde gezag uit. Knap hoor voor zo’n jonge knaap.

HZ8303.png.jpgHZ8304.png.jpg

Woensdag 4 november 2020 zijn Jan en Loes Laarman 60 jaar getrouwd. Namens de hele SVA van harte gefeliciteerd. Tot slot nog een aardige link naar een leuk artikel met als titel zonder vrijwilligers geen voetbal op www.433magazine.nl

HZ8305.jpg

Werk en studeer ze allemaal en tot een volgende keer. En als Yannick vraagt of je een wedstrijdje bij Legmeervogels wil fluiten zeg dan ja en laat hem niet in de kou staan. Laten we hopen dat het aantal mensen wat op straat bij elkaar mag zijn niet teruggebracht zal worden naar twee, want dan mogen er nog maar acht mensen trainen.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 82

Wat nam FOX Sports ons in de maling!

En met ons bedoel ik natuurlijk de Ajax supporters. Op zaterdag stond er nog dat Ajax -  Heerenveen op FOX Sports 1 zou komen, maar op zondag helaas verplaatst naar FOX Sports 2. En zoals Philippe Geubels het al zegt in Geubels & De Hollanders, het toverwoord voor de Nederlander is gratis. Helemaal mee eens, zeker wat betaalzenders voor voetbal betreft.

Gelukkig won Ajax met 5-1 en waren Kale en Kokkie erg goed te spreken over Davy Klaassen en Mohamed Kudus. Wat ze klote vonden was natuurlijk het stadion zonder publiek en die juichgeluiden bij een wedstrijd. Ze luisteren liever naar de spelers en de trainers. Ik zelf vind dat holle geluid nog steeds drie keer niets. Geef mij maar het achtergrond lawaai! En de VAR vonden ze een verschrikkelijke uitvinding. Hierbij de link naar de laatste Kale en Kokkie op het You tube kanaal op AT5. Een aanrader voor de echte Amsterdammer.

Gelukkig is er nog wel veel voetbal op tv wat we wel kunnen kijken. Zo keek ik op dinsdagavond naar Paris Saint-Germain – Manchester United. Wat is dat Paris een stel volgevreten vedettes. Alhoewel, de tweede helft was wel een stuk leuker met een uitstekende Spaanse scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz, die al snel het gezeur van Neymar zat en hem terecht de gele kaart gaf.

Wie ook kon zeuren was de aanvoerder van Dynamo Zagreb, Ademi. En maar bedelen om een gele of zelfs een rode kaart voor een speler van Feyenoord. Wat mij betreft had Feyenoord ze een flinke afstraffing gegeven. Maar ja, als je zelfs al een strafschop mist, tja. Ik vond de Finse scheidsrechter niet altijd even objectief fluiten, maar de twee gele kaarten voor Senesi waren terecht. Helaas werd de bekende brilscore de eindstand. Kijk in de competitie ben ik als Amsterdammer natuurlijk voor Ajax. Maar Europees gezien hoop ik dat elke Nederlandse club wint.

Maar de schlemiel van de week was natuurlijk Ajax. Met 0-1 verliezen door een eigen doelpunt is gewoon heel erg sneu. Maar zoals Sew Kisoenpersad al zei, Quincy Promes is hopeloos uit vorm en het schot op de paal van Davy Klaassen was heel erg jammer. En het uitvallen van Mohammed Kudus is echt een domper. Scheidsrechter Felix Brych floot een uitstekende wedstrijd. Alleen de rust al die hij uitstraalt, geweldig.

Daarentegen deed AZ bijzonder goede zaken in Europa. Want met een gehavende selectie met 0-1 bij Napoli winnen is natuurlijk groots. Uit een hele mooie aanval scoorde Dani het enige en winnende doelpunt. En de pech die AZ in de Nederlandse competitie werd nu omgedraaid naar mazzel. PSV verloor en ik vond het niet echt een geweldige wedstrijd.

Dan nog even het volgende. De meeste voetbalclubs hebben helemaal géén programma gemaakt, behalve Legmeervogels die een heel intern schema heeft gemaakt onder de bezielende leiding van Yannick Mahieu en hij heeft mij ook uitgenodigd om een potje te komen fluiten. Waarvoor dank. Ik schijn zelfs twee kritische begeleiders te krijgen, die het fluiten van mijn onder een vergrootglas leggen. En daar ben ik blij mee!

Datum

Tijd

Veld

Thuis

Uit

Scheidsrechter

24-okt

9.00

1

Legmeervogels JO13-1

Legmeervogels JO14-1

Yannick Mahieu

24-okt

9.00

2

Legmeervogels JO13-2

Legmeervogels JO13-3

Edwin van Beek

24-okt

9.00

3V

Legmeervogels MO10-1

Legmeervogels MO11-1

Casper de Groot

24-okt

11.00

1

Legmeervogels JO15-1

Legmeervogels JO16-1

Thijs Harleman

24-okt

11.00

2

Legmeervogels JO14-2

Legmeervogels JO14-3

Danny Offerman

24-okt

11.00

3A

Legmeervogels JO11-2

Legmeervogels JO11-3

Luuk van Westerop

24-okt

11.00

3V

Legmeervogels JO11 (mix)

Legmeervogels JO12 (mix)

Raphael Kuijlenburg

24-okt

11.00

4V

Legmeervogels JO11 (mix)

Legmeervogels JO12 (mix)

Bas Harleman

24-okt

11.00

4A

Legmeervogels JO11 (mix)

Legmeervogels JO12 (mix)

Nieuwe scheidsrechter?

24-okt

11.00

5

Legmeervogels MO13-1

Legmeervogels MO13-2

Robin Wakkers

24-okt

13.00

1

Legmeervogels JO17-1

Legmeervogels JO19-1

Thomas Bueters

24-okt

13.00

2

Legmeervogels JO17-1 (zon)

Legmeervogels JO18-1

Dave Steinbruckner

24-okt

13.00

3

Legmeervogels JO15-2

Legmeervogels JO15-3

Harry Zehenpfenning

24-okt

13.00

4

Legmeervogels JO16-2

Legmeervogels JO16-3

Yannick Le Gras

 

Ook is er weer een hele leuke, zelfs komische voetbalserie op tv, All Stars & Zonen. Voor de oudere lezers onder ons vroeger had je de serie All Stars, die werd opgenomen bij DRC in Durgerdam. En nu heb je de opvolger met hedendaagse thema’s, zoals de dag dat alle mobiele telefoons werden gestolen. De chaos die toen ontstond geweldig!

Tenslotte nog een heugelijk feit. Mijn grote, kleine vriend Stip is geslaagd voor zijn jonge hondencursus. Waarvan acte. Hij was afgelopen donderdag bij mij en we ballen altijd op het veldje voor mijn huis. Hij vindt het geweldig en het is natuurlijk bijzonder goed voor de ontwikkeling van zijn spieren en conditie. Tot ik even met de buurtjes sprak en ik een beschaafd, toch dringend tikje tegen mijn benen kreeg. “Zeg vriend, je bent wel met mij aan het spelen!” Formidable!

HZ8201.png

Prettig weekend en tot een volgende keer!

Harry Zehenpfening

____________________________________________________________________________________________

Nummer 81

Over tere kuitjes, een gleufje, opspelende knieën en andere verhalen!

De tere kuitjes van Ryan, het gleufje van Bram, de opspelende knieën van Ton en nog andere mooie verhalen. Ik ga fluitend door het leven, maar nu even niet! Drie keer is scheepsrecht. 

Na de mooie interviews met Jan Laarman, Ton Wassenberg en Yannick Mahieu, volgden er wederom mooie verslagen met Peter Steur, Ramon Glebbeek, Cynthia van Kruiselbergen en Julio Barrales. Voor de teksten verwijs ik graag naar de site van het Amsterdamsche Voetbal.

HZ8101.jpgHZ8102.jpgHZ8103.jpgHZ8104.jpg

Op donderdag 8 oktober 2020 was De Telegraaf present en had onze voorzitter maar liefst 22 mannen en vrouwen opgetrommeld met een mooi resultaat op de sportpagina op maandag 12 oktober 2020. En net op tijd want op donderdag 15 oktober 2020 mochten we al niet meer trainen.

Uiteraard wil de SVA Het Amsterdamsche Voetbal en De Telegraaf hartelijk bedanken voor hun medewerking. Hulde! En natuurlijk worden Peter de Waard en Yannick bedankt voor hun inzet om dit voor elkaar te krijgen.

Dan een uitleg over het eerste titeltje. Ik begin met de tere kuiten van Ryan Bogaard. We moesten een oefening doen, hazewindhond en haas. Wie kon wie binnen vijf minuten inhalen met twee zijdes als voorsprong. Feit was wel dat onze betaald voetbalscheidsrechter Sander van der Eijk de hond was en Thomas Bueters het haasje! Wat denkt u dat mijnheer Ryan zegt? ,,Vanwege mijn tere kuiten doe ik rustig aan!'' En dat wil dan in opleiding gaan bij de Nederlandse versie van de groene baretten, de Luchtmobiele Brigade. Ziet u het al voor u? Bij een stevige fysieke training steekt soldaat Van den Bogaard zijn hand op: ,,Zeg sergeant, houdt u wel rekening met mijn tere kuiten!'' Ik denk dat verdere tekst overbodig is.

Dan het gleufje van Bram Bos. Bezorgt onze junior, het lokale sufferdje, het Broek in Waterlandertje, een regionaal of landelijk dagblad, of een pak reclamedrukwerk? In een nog toekomstig diepte interview hoop ik u de juiste uitleg te geven.

Dan de opspelende knieën van Ton Wassenberg. We mochten een oefening doen, waarbij we elke keer de streep met een hand moesten aanraken. U raadt onze eigen Jesus Christ Superstar liet deze oefening aan zich voorbijgaan. Een monteur in de garage van Ton: ,,Beste chef, ik kan deze reparatie niet uitvoeren, want ik heb last van opspelende knieën. Wedden dat hij zich binnen een week kan melden bij het UWV?'''

Dan de tweede titelt. Ik ga fluitend door het leven, maar nu even niet. Voorlopig vier weken niet kunnen trainen bij de SVA, géén wedstrijden kunnen fluiten. Daar gaat mijn opgebouwde conditie, want een rondje Sloterplas hardlopen, helaas dan beginnen mijn knietjes en heupjes op te spelen. Ik heb het echt geprobeerd.

En ook de derde titel spreekt voor zich. Na één baggerwedstrijd tegen Mexico, een super bagger wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina werd er gelukkig weer goed gevoetbald tegen Italië. We hadden kunnen winnen, maar net zo makkelijk kunnen verliezen. Met een uitstekend fluitende scheidsrechter Anthony Taylor. Alhoewel hij Chiellini wel een rode kaart had mogen geven vanwege een smerige elleboogstoot.

Tenslotte nog vier heugelijke feitjes. De tweede staaroperatie van Jan Laarman is prima geslaagd. Hij had meteen een helder zicht. Op zaterdag 17 oktober 2020 is ons oudste, nog actief fluitende lid, Sew Kisoenpersad 80 jaren jong geworden. En op zondag zijn onze onvolprezen voorzitter en André Heuwekemeijer jarig. Namens de SVA van harte gefeliciteerd. Ik denk dat ik mijn deeltijdhondje maar na gaan doen.

            HZ8107.pngHZ8106.jpg.png

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 80

We gaan gewoon door, veilig en zeker!

Donderdagavond waren er 16 mannen en vrouwen op de training, ook al door de komst van een reporter van Het Amsterdamsche Voetbal, Jordi Smit. En ik moet zeggen, hij heeft wel zijn best gedaan. Eerst een mooi verhaal over Jan Laarman, daarna over Ton Wassenberg en tenslotte over Yannick Mahieu. Die heel gaaf het verschil verwoordde tussen jeugdvoetbal op niveau en het lagere seniorenniveau. Een mooie foto met 15 personen kan niet ontbreken. Eén scheidsrechter wilde niet op de foto. Verder ziet u welke arbiter zijn best deed om de 1,5 meter afstand aan te houden. Ik ben blij dat ik vriend van Het Amsterdamsche Voetbal ben geworden. Ze hebben buitengewoon hun best gedaan na het minder leuke artikel over Peter de Waard. Harry Z., géén ouwe koeien uit de sloot halen!

HZ8001.jpg

HZ8002.jpgHZ8003.jpg

Omdat ons een intelligente lockdown te wachten staat, hierbij het programma van de Champions Leaque van Ajax. Op de dinsdagavonden dat zij voetballen zit ik heerlijk voor de buis met een sigaartje. Sorry Henk!

Woensdag 21 oktober, 21.00 uur : AJAX - Liverpool en Midtjylland - Atalanta              Dinsdag 27 oktober, 21.00 uur : Atalanta - AJAX en Liverpool - Midtjylland                Dinsdag 3 november, 21.00 uur : Midtjylland - AJAX en Atalanta - Liverpool                      Woensdag 25 november, 21.00 uur : AJAX - Midtjylland en Liverpool - Atalanta                  Dinsdag 1 december, 21.00 uur : Liverpool - AJAX en Atalanta - Midtjylland                    Woensdag 9 december om 18.15 uur : AJAX - Atalanta en Midtjylland - Liverpool

Op zaterdag had ik een venijnig potje tussen DWS O13-1 en AGB O13-1, waarbij er zeer felle duels werden uitgevochten en de heertjes regelmatig aan elkaar zaten of zetjes in de rug gaven. Het ging dan ook om de nummers twee (AGB) tegen 3 (DWS). Ik heb de zaak lekker kort gehouden en conditioneel ging het beter dan de week ervoor. Het scheelt tien per helft. Uitslag 1-1, waarmee iedereen kon leven. Zaterdag fluit ik weer DWS O16-2 om 12.00 uur. En ook een ouwe knar kan nog wel wat feedback gebruiken. Dus u bent van harte welkom, zij het op afstand.

Kale en Kokkie gaven het weer keurig op zijn Amsterdams aan. Ajax was bagger en Ten Hag stelt de verkeerde spelers op. Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Zelfs Ton van den Broek, toch eigenlijk een hele positieve Ajax supporter had zwaar de smoor in. Zo’n ploeg moet je toch met 0-5 oprollen.

Eén pluspunt in deze bizarre tijden. We kunnen heel veilig ons shoarma schoteltje op zondag opeten. In de hele zaak waren er maar twee gasten, daarna vier, maar uiteindelijk weer twee. Ton van den Broek en Harry Z. Dus voorlopig blijven we uit eten gaan op zondag. Natuurlijk zijn we wel op tijd terug voor Studio Sport. Tot volgende week!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 79

Ik weet het effe niet meer

Eigenlijk had ik als titel willen gebruiken 'Wat was het weer een mooie week!', maar de uitbraak van het Coronavirus en waarschijnlijk de tweede golf met de nodige maatregelen boezemt mij angst in. Afgelopen weekend was ik op of rond het voetbalveld en het lijkt wel of bijna niemand zich meer houdt aan de 1,5 meter regel. Zo zaten Marcel Liesdek, Ton van den Broek en ondergetekende keurig bij VVA/Spartaan op 1,5 meter afstand. Maar de rest van de toeschouwers, niet of nauwelijks. Dat vraagt om problemen. En die zijn er ook gekomen, géén publiek meer bij de wedstrijden en sportkantines gesloten.

Maar eigenlijk was het een hele mooie week. Nog een paar keer naar het strand geweest, een heerlijke jeugdwedstrijd bij DWS gefloten en een topscheidsrechter gezien bij VVA/Spartaan tegen VCS uit Den Haag. En dat was géén gemakkelijk potje. U ziet hier een foto van hem met twee van zijn rapporteurs. Ton van den Broek kwam uiteraard weer wat later.

HZ7901.png

En gelukkig heb ik ook mijn grote vrienden bij AT5 weer eens een keer gezien, Kale en Kokkie. Echte Amsterdamse humor, met klote, klasse, kan beter. Geweldig, ook te zien op het You tube kanaal.

Maar terug naar mijn jeugdwedstrijd bij DWS O16-2 tegen Alliance O16-1. Ik heb nu vier jeugdwedstrijden bij DWS gefloten en dan vraag je je af hoe scheidsrechters er in godsnaam bij komen om gele en rode kaarten te trekken op dit niveau, de vroegere B- en C- junioren. Zijn dat van die arrogante, autoritaire, zielige arbitertjes die het fysiek allemaal niet aankunnen en daardoor maar kaarten gaan trekken. Natuurlijk, je spreekt zo’n speler af en toe aan. Maar kaarten trekken, het was absoluut niet nodig.

Dan zondag, Ferit en Jan waren naar AGB gegaan met Pepijn Helgering als scheidsrechter. Ik had Ferit gevraagd om er een verslag van te maken, maar het is er helaas niet van gekomen. En dat is jammer, want het was voorlopig de laatste kans.

Zelf was ik naar Yannick Mahieu geweest. Eenmaal aangekomen kwam mijn goede collega Marcel Liesdek eraan en een flink stuk later Ton van den Broek. Ton zat met een open mond te kijken. Wat heeft die man een conditie! Hij bleef inderdaad tot diep in de extra tijd van de tweede helft geweldig volgen en de rust zelve. Zelfs toen een leider van VCS helemaal uit zijn plaat ging en terecht geel kreeg. Hij had zelfs rood kunnen krijgen want hij schold Yannick uit voor homo! Ongelooflijk!

En inderdaad het was absoluut géén makkelijke wedstrijd. Opstootjes, korte lontjes en veel gepraat. Maar Yannick bleef fier overeind en kon als beste man van het veld afgaan. En zoals Marcel het ook terecht zei “Een bij vlagen heftige wedstrijd maar goed gemanaged!”. De foto’s zijn zowel van mij als van Marcel. Waarvoor dank. Oh ja, nog één aandachtspuntje de assistent-scheidsrechter van VVA maakte er in de eerste helft een potje van!

HZ7902.jpgHZ7903.jpg.png

Op dinsdagavond was er een in memoriam wedstrijd voor Guus Marees in Utrecht, met veel scheidsrechters van de SVA. Coach bij een van de teams was Ferit Akkaya, een doelpuntrijke wedstrijd (5-4) maar helaas zonder publiek. Van Julio heb ik een aantal foto’s mogen ontvangen, waarvan ik er natuurlijk graag minimaal één publiceer.

HZ7904.png

Ramon Glebbeek was afgelopen week 20 geworden en trakteerde ons allemaal op een blikje. Bedankt! En donderdagavond was er een journalist van het Amsterdamsche Voetbal aanwezig die hopelijk mooie foto’s en een mooi verslag heeft gemaakt. Ik verwijs graag naar hun site.

We mogen nog fluiten, maar helaas Gerben je zult het in Marken zonder rapporteurs moeten doen. Tot volgende week.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 78

Henk Boot maakt overuren,toppers aan het werk en crowdfunding actie

Afgelopen donderdag werd Jan Laarman geopereerd aan één van zijn ogen, een staaroperatie. Het zicht wordt gelukkig al weer wat beter na de operatie. Dus nam Henk Boot de training van hem over. En Ferit is natuurlijk ook een aantal weken uitgeschakeld door een knieoperatie, dus ook op de dinsdag doet Henk de conditietrainingen. En het goede van of het leuke bij Henk is dat hij de (oudere) scheidsrechters complimentjes geeft. Ze huppelen natuurlijk in vergelijking met de jonkies er een beetje achteraan, maar juist een klein complimentje doet hen natuurlijk goed. Vooral mijn grote, kleine vriend Sew Kisoenpersad was zeer verguld met het gebaar en bedankte Henk uitvoerig.

Op zaterdag was ik met Ferit Akkaya, Jan Laarman en Han Broodkoorn naar de wedstrijd van Monnickendam - VELO met als scheidsrechter Julio Barrales. En ik moet zeggen hij deed het uitstekend. Het volgen is natuurlijk prima, hij trad rustig en resoluut op. Zijn wil was wet en zo hoort het ook. Hij trok 8 gele kaarten. Ook Jan was dik tevreden, maar vond dat hij af en toe toch nog teveel in discussie ging met de spelers. En daar waar ik faalde als fotograaf had Miriam juist een hele mooie serie foto’s gemaakt. Uiteraard kan een foto van de trouwe rapporteurs niet ontbreken. Jan Laarman was al naar de overkant gegaan, want die vond het te warm in het zonnetje.

HZ7801.pngHZ7804.png HZ7802.pngHZ7803.png

Op zondag koos ik nog voor een dagje strand, maar had ik vire razende reporters ter plekke ingehuurd.  Ferit Akkaya, Han Broodkoorn, Jan Laarman en Julio Barrales voor de wedstrijd DCG - FC Jeugd met als scheidsrechter Johan van Genderen. En dat was KAASIE voor Johan. Han gaf hem bij voorbaat al een tien, dus die viel af als verslaggever. Want Johan haalt hem meestal op. Maar Ferit heeft een heel mooi verslag gemaakt, waarvan acte.

DCG - FC Jeugd

Wedstrijd begon zes minuten later, onder toeziend ook van circa 100 toeschouwers.Het was op papier geen makkelijke wedstrijd maar Johan met zijn uitstraling, gestoken in het zwarte tenue maakte het zich niet moeilijk door zich te laten gelden wanneer dat moest en vermanend op te treden. Op een gegeven moment was het tijd om de kaarten die hij zondagochtend van de waslijn heeft gehaald te gebruiken. Het was een gelijk opgaande wedstrijd met een iets beter DCG, maar uit een counter scoorden de bezoekers uit Ede.

DCG ging vol op de aanval en weer gingen de bezoekers via een counter op zoek naar de 0-2, waarbij de aanvaller bij een scoringskans in het strafschopgebied werd geduwd en ten val kwam waarbij de zeer goed leidende scheidsrechter de rode kaart aan de overtreder toonde en een strafschop voor de bezoekers 0-2 stond op het scorebord. Nog voor rust werd het 0-3.

Tweede helft scoort DCG de 1-3 en niet veel later werd het mooiste doelpunt van de dag gemaakt. Het was een streep in de kruising van een meter of twintig, 2-3. Met vijf minuten blessuretijd en 9 gele kaarten en 1 rood floot Johan voor het einde van de wedstrijd.

Man of the match Johan van Genderen” En Jan Laarman sloot zich voor 90% daarbij aan. Hij vond alleen dat zijn conditie de tweede helft te wensen overliet. Julio heeft nog een aantal mooie actiefoto’s gemaakt.

HZ7805.pngHZ7806.pngHZ7807.pngHZ7808.png

Tenslotte wil ik een crowdfundingsactie voor Johan van Genderen starten. Door het Coronavirus heeft hij al zeven maanden niet of nauwelijks inkomsten. Zoals hij zelf al aangaf, vanaf 1 maart 2020. En ik vind dat we elkaar in goede tijden, maar zeker ook in slechte tijden moeten steunen. Of Johan het wil is een tweede, ik heb hem een appje gestuurd, maar nog géén antwoord gehad. Op dit moment geeft hij zelf aan dat het nog niet nodig is. Dus ik wacht nog even met actie.

Zaterdag ga ik eerst om 12.00 uur DWS O16-2 - Alliance ’22 O16-1 fluiten. En als het niet al te slecht weer is trek ik een trainingspak aan en ga dan naar WV-HEDW dat om 14.30 uur thuis tegen Valken ’68 speelt. De zondag is nog onbekend. Wil je graag dat ik kom kijken, stuur even een een appje naar 06 - 8145 2447.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 77

Wat goed, wat goed!

Allereerst hadden we op donderdagavond een hele interessante discussie van drie van onze jonkies Bram, Ryan en Thomas met als thema’s de politiek en Corona op school. En ze lieten elkaar netjes uitpraten. Keurig hoor mannen. 

Bram is altijd blij om mij te zien, want dan denkt hij 'ah, lekkere hapjes!' En Ruiz ouwehoerde weer de hele training door, maar Jan kan het van hem hebben. Alleen, beste Jan op het einde van de training nog zeven minuten rondjes lopen, dat is mijn inziens iets teveel van het goede. Ik heb de frituur maar aangezet.

Trouwens over Ruiz gesproken, afgelopen zaterdag waren Jan Laarman, Han Broodkoorn en ondergetekende naar hem wezen kijken bij EVC - TOS Actief. En zoals Jan al zei 'Hij deed weinig fout!'. In keurig lichtblauw tenue leidde hij de wedstrijd soeverein en met een geweldig loopvermogen. Maar toen een speler van Tos Actief op en aanmerkingen had op zijn leiding, reageerde hij ….

Op zondag waren we met een hele grote delegatie naar ons SVA trio, Jan Poortier als scheidsrechter en Jack Leider en Bram Bos als zijn neutrale assistenten. Voor Bram was het zijn vuurdoop als assistent. En hij stond keurig en strak te vlaggen, totdat Jan Laarman riep 'Hé Harry Z!'. Ja, Jan. Hij had moeten vlaggen. Was het buitenspel Jan? Jazeker, maar voor de rest dik in orde. DCG won met mazzel van SDZ, 2-1. Maar ook dat hoort bij voetbal. Uiteraard nog een fotootje van ons trio, met dank aan Jelle van Hamersveld. Alleen beste Jan, denk om de kilootjes. Misschien toch wat meer trainen bij de SVA!

HZ7701.png

Maar dit misten Daniëlla en Bram op zondagavond. Het gaat om het eten. Maar het was een buitengewoon mooi en lekker weekend! Afgelopen donderdag is Jan Laarman geopereerd aan zijn linkeroog, een staaroperatie. Sterkte Jan, het komt helemaal goed!

En nogmaals mocht je Ferit willen bezoeken, dat zal hij enorm waarderen en ook zijn pleegzuster Bea. Ze maakt een heerlijke cappuccino voor je klaar. Telefoonnummer 06 - 4787 1833. In principe ga ik volgende week weer een ochtendje op ziekenbezoek.

HZ7702.pngHZ7703.png

Deze week weinig foto’s, daarom nog maar een fotootje van mijn grote, kleine vriend in diepe rust, Stip. Een schatje. 

Veel fluit- en vlagplezier. Ik zou eigenlijk komende zondag naar DWS - Nieuw Utrecht gaan, maar Johan van Genderen fluit DCG - FC Jeugd om 14.00 uur. In ieder geval gaan we zaterdag naar Monnickendam - VELO om 14.30 uur met Julio Barrales als arbiter. Uiteraard zal Miriam weer een paar mooie foto’s van hem maken.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 76

De hoogtepunten van de jaarvergadering

Maar eerst de wedstrijd Marken – WV-HEDW. Ik zou daar samen met Jan Laarman heen gaan, maar ik kreeg te horen dat de monteur van T-Mobile, een ZZP’er (en die werken ook op zaterdag) langs zou komen, dus helaas dat ging over.

Op donderdag 3 september 2020 was de jaarvergadering uiteraard in aangepast vorm met betrekking tot de Coronaregels. En eerlijk is eerlijk, het bestuur had zijn uiterste best gedaan om de anderhalve meter afstand te garanderen en dat was goed gelukt. Het bestuur stond zelf achter de bar, maar niet op anderhalve meter van elkaar, zoals u zelf kunt zien.

HZ7601.jpgHZ7602.jpg

Bestuursleden namen de drankjes op, zodat iedereen kon blijven zitten. Uiteraard noem ik een aantal hoogtepunten, want het volledige verslag wordt natuurlijk gemaakt door onze onvolprezen secretaris Jelle van Hamersveld. En het mooie aan deze vergadering was dat zelfs een aantal jonge leden de moeite genomen had om deze avond ondanks het slechte weer langs te komen, zoals Thomas, Sander, Bram, Ramon en Ryan. Maar uiteraard met de mobiel in de hand, want je zou eens wat kunnen missen.

Eerst vroeg onze voorzitter om een ogenblik onze gestorven leden te herdenken, Jan Gundelach en Joke Broekman, die de mooie voorkant van ons helaas ter ziele gegane clubblad 'The Referee' had ontworpen. Eén van de volgende items was de bestuurssamenstelling. Frits gaat ons verlaten, maar blijft wel het onderhoud van het gebouw, de kantine inkopen en de kantinedienst op dinsdag, samen met zijn charmante vrouw Linda doen. Na acht jaar bestuurslid te zijn geweest vindt hij het mooi geweest. Natuurlijk werd hij tot lid van verdienste benoemd. Zijn opvolger is Pepijn Helgering en als bestuurslid technische zaken werd definitief Yannick Mahieu gekozen. Als tijdelijk bestuurslid had hij de functie al een half jaar waargenomen. Daarna werden onze conditietrainers in het zonnetje gezet met een mooi boeket bloemen. Ferit Akkaya net geopereerd, daarover later meer en Jan Laarman. Die al 30 jaar conditietrainer. Hier ziet u hem staan, samen met jubilaris Jan van Vliet, rechts op de foto.

HZ7603.jpgHZ7604.jpg

Eén van de hoogtepunten is natuurlijk het eren van onze jubilarissen. Allereerst Ruud Cornelisse, 50 jaar lid van de SVA, 30 jaar actief geweest voor de kantine, waarvan 10 jaar als barmedewerker. Verder zat hij in de klaverjascommissie, in de schoonmaak ploeg en in de feestcommissie. Hij sukkelt de laatste tijd wat met zijn gezondheid, o.a. goede teen geamputeerd, gevallen in huis en heup gebroken. Maar Ruud heeft een ijzeren karakter en laat zich niet ontmoedigen. Mede dankzij zijn charmante vrouw Yvonne.

En daarna Jan van Vliet, die 25 jaar lid is van de SVA en de COVS. Bij Jan kun je altijd terecht voor diverse hand- en spandiensten. Zoals het optuigen en afbreken van de kerstboom.

Natuurlijk kwamen ook de jubileumcommissie voor het 100-jarig bestaan en 'De Vrienden van de SVA' ter sprake. Met een gloedvol betoog vertelde Johan van Genderen dat 50% van de inkomsten naar de jubileumcommissie gaan. En als het eerste en enige lid bedankte hij Peter de Waard onze voorzitter voor zijn enorme inzet. Heel goed, Johan.

Tot zover de hoogtepunten. Afgelopen zondag was een grote delegatie van de S.V.A. aanwezig bij de wedstrijd DCG - Spirit'30 met een zeer talentvolle en uitstekend fluitende scheidsrechter Martijn Bruggeling. Wat een topper! Geboren 26 juli 1990. En wie is zijn gemeenschappelijke vriend, u raadt het al Peter de Waard. En wat een leuke wedstrijd, tien vaak mooie doelpunten, met als eindstand 7-3 voor DCG.

Tenslotte ben ik afgelopen dinsdag op ziekenbezoek geweest bij Ferit Akkaya, die een stevige kijkoperatie in zijn knie achter de rug heeft met als gevolg 4-6 weken met twee krukken lopen. Wat is er precies gebeurd? Ze hebben kraakbeen uitsteeksels bijgewerkt en weer vlak gemaakt, een slijmvlies ontsteking verwijderd en sneetjes gemaakt waardoor ze hopen dat het kraakbeen weer aangroeit. Uiteraard wensen wij hem veel sterkte en mocht je hem willen bezoeken, dat zal hij enorm waarderen en ook zijn pleegzuster Bea. Ze maakt een heerlijke cappuccino voor je klaar. Telefoonnummer 06 - 4787 1833.

HZ7605.png

Zelf ga ik komende donderdag weer heel voorzichtig proberen te trainen. Mijn onderrug is gisteren door de fysiotherapeut stevig onder handen genomen. Maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Prettig weekend en veel fluit- en vlagplezier.

Harry Zehenpfenning                                                                  

____________________________________________________________________________________________

Nummer 75

De natste vakantie ooit

Maar eerst floot ik op zaterdag 22 augustus een hele leuke wedstrijd bij DWS. DWS O16-2 - Geinoord O16-2. Vooral de trainer van DWS, Miquel Liesveld, is de sportiviteit zelve. Lekker enthousiast en fanatiek, maar oh zo sportief. Een aantal jongens traint hij al vanaf de E-tjes, maar ondanks dat ze vaak hoger kunnen voetballen blijven ze hem trouw. Toen een speler van DWS een wat nare overtreding maakte was hij er als eerste bij om te kijken hoe het met de speler van Geinoord ging. Scheids, zal ik de nr. 11 van DWS (de speler van de overtreding). Heel goed trainer. Kortom ondanks de hoosbuien heb ik genoten, wat een heerlijke pot.

Zondag rustig naar Westerbork afgereisd, waar we verwelkomd werden met de eerste buien. Abdij De Westerburcht, ons hotel ligt in het centrum van Westerbork. Ik vond alles prima geregeld met een mooie twee persoonskamer en prima van eten en drinken.

’s Maandags uiteraard op twee huurfietsen van het hotel de eerste fietstocht gemaakt, de Drentse bosroute, 42 km. lang. We besloten de helft te doen en zowaar het bleef droog tot de koffiebreak. Toen zei ome Harry heel bijdehand, nou het valt wel mee met de regen. Maar ze waren nog niet opgestapt of daar begon het te hozen. Op een gegeven moment zakte de korte broek van Ton van ellende en nattigheid tot op zijn enkels. Gelukkig bood een warme douche en een lekkere lunch in het hotel uitkomst.

 

HZ7501.jpg

Op dinsdag het tweede deel van de bosroute. Een hele mooie route door bos, hei en weide landschap. En zowaar het viel mee met de regen en ongemerkt werd er toch 32,67 km. gefietst. Pas toen de heren veilig onder een grote parasol met verwarming aan de lunch zaten begon het weer te hozen.

Woensdag werd besloten om vanwege de storm te gaan wandelen. Helaas u snapt al regelmatig van die heerlijke motregen en na twee uur kreeg Ton teveel last van zijn knie en werd besloten om de kortste route naar Westerbork terug te nemen.

Donderdag was de verjaardag van Ton en de goede vrienden Han Broodkoorn en Jan van Vliet besloten ons met een bezoek te vereren. Eerst koffie met heerlijke appelgebak. Daarna brachten we een bezoek aan kamp Westerbork. Ton en Han wilden perse met de auto en dat hebben ze geweten. Vanaf de parkeerplaats moesten we 5 km heen en 5 km terug lopen. Maar het was wel indrukwekkend, kamp Westerbork. Vooral het monument met al die zuiltjes voor alle mensen die op transport zijn gesteld was heel mooi. Uiteraard werd besloten met een lekker diner. En het was de hele dag droog geweest.

HZ7504.jpg

Vrijdag werd de terugtocht aanvaard en op zondag waren Han en ik samen naar de wedstrijd van Jan van Vliet geweest, asv Fortius - HYS. HYS staat vaak bekend als een lastige voetbalclub, maar vanmiddag onder de uitstekende leiding van Jan speelden ze zeer sportief. Want Jan in fleurig oranje heeft een geweldige uitstraling en blijft uiterst rustig en kalm. En dat wordt zeer gewaardeerd door de spelers. Kijk hij is 74 en dat is te merken aan zijn lopen, maar voor de rest had hij de wedstrijd prima onder controle. En zoals hij zelf opmerkte: “Zo lang beide partijen tevreden zijn ben ik dat ook!” En dat is een waarheid als een koe. Als je toch bij Fortius bent, probeer dan het broodje Fortius de Luxe. Han heeft zitten smullen.

HZ7106.jpgHZ7505.jpg

Afgelopen dinsdag mocht ik DWS O14-1 tegen Voetbalschool Coerver fluiten en dat was wederom genieten geblazen. Heerlijk fanatiek en een enorme vechtlust. En geweldig technische spelertjes. Helaas was ik blijkbaar ook iets te enthousiast aan het lopen, want ik heb nu last van mijn hamstring en mijn onderrug (waarschijnlijk vanwege het natte weer) is ook niet helemaal je dat. Dus even rustig aan doen.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 74

Even een snelle flashback

Voordat van zondag 23 augustus 2020 tot en met vrijdag 28 augustus 2020 de fietsvakantie naar Westerbork in Drenthe - met mijn eetmaatje Ton van den Broek begint -nog even snel een rubriek.

Eerst wat huishoudelijke mededelingen. Onze oudste leden, onder andere een Lid van Verdienste en Erelid zijn deze week jarig. Jan Laarman zal op woensdag 26 augustus 82 jaren jong worden en Ton van den Broek op donderdag 27 augustus 84 jaren jong. Dat verdient toch een felicitatie. Han Broodkoorn en Jan van Vliet zullen op donderdag de rit van meer dan twee uur maken naar Drenthe, onder voorwaarde dat beide oude mannetjes, Ton en Harry Z. géén middagdutje zullen doen. Dat zal de heren nog niet meevallen, want ze doen het zo graag.

Jan Laarman heeft staar aan beide ogen. Op 17 september zal hij worden geopereerd aan zijn linkeroog en op donderdag 15 oktober aan zijn rechteroog. Daarna ziet hij alles weer superscherp en zal hij nog scherper op donderdag gaan trainen. Dames en heren u bent gewaarschuwd. Voor Ferit is het wachten op de uitslag van de MRI scan. Hopelijk zal het een kijkoperatie worden. Uiteindelijk bleek er niets te zien, wat niet goed zit. Kijkoperatie of spuit, we wachten het rustig af. Helaas moet ons lid Niko Manshanden twee nieuwe knieën krijgen. Hij is direct met Henk Boot, de man van de wonderbaarlijke genezing gaan praten.

Deze week waren er heel veel vriendschappelijke wedstrijden en tal van SVA collega’s floten een hopelijk heerlijk potje voetbal. Vooral Julio Barrales loopt aardig binnen met alle wedstrijden die hij gefloten heeft. En dat was te merken aan de opkomst. Op dinsdagavond 15 personen en op donderdag maar 9 mensen. Het was behoorlijk warm, maar met een aangepast schema werd er toch nog stevig getraind. Wat op de dinsdagavond opviel was de enorme inzet van Ruiz van Twiler. Kein Gelul, maar keihard trainen. Echt ouderwets.

Helaas kan ik niet al het Europees voetbal van deze week bespreken. Daarom alleen de Europa Leaque finale met als hoofdrolspeler Danny Makkelie. Zeker in het begin was het een lastige wedstrijd, minimaal twintig spelers met korte lontjes, die echt elke overtreding aanvochten, alleen de inworp niet. Maar had Makkelie Carlos géén rode kaart moeten geven, vanwege het vloeren van een doorgebroken aanvaller en was de handsbal van Sevilla niet opzettelijk hands met als gevolg een 2de strafschop voor Inter Milaan. Daarna scoorde dezelfde Carlos de 3-2 voor Sevilla. Maar laten we de twee juweeltjes van Luuk de Jong niet vergeten. Wat een schitterende kopballen. Makkelie hield zich na de eerste hectische minuten makkelijk staande en scoorde als scheidsrechter wat mij betreft toch een hoog cijfer.

Tenslotte krijgt Jeroen van Reeuwijk als officiële KNVB scheidsrechter in zijn eerste wedstrijd meteen een hele mooie match : Ajax 3 - Spakenburg 2 om 14.30 uur op het hoofdveld van de sportpark De Toekomst. Als ik niet hoef te fluiten kom ik zeker kijken.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 73

Het hitteplan was in werking deze week

Vandaar dat de rubriek wat later zal worden ingeleverd dan anders. Maar bij 30 graden in de huiskamer was het géén doen. Vandaar! 

Eerst wat huishoudelijke mededelingen. Jan Laarman heeft staar aan beide ogen. Hij hoort nog wanneer hij geopereerd zal worden aan eerst één oog. Misschien hoeft Ferit toch géén kunstknie. Afgelopen woensdag was hij in Haarlem voor het eerste onderzoek. Voorlopig lijkt een kijkoperatie de meest voor de hand liggende oplossing. Er zal wat gruis verwijderd worden en een stukje bot wat aangegroeid is. Jammer dat ze nog géén kunstkraakbeen kunnen plaatsen in een versleten knie. Helaas moet ons lid Niko Manshanden wel aan twee nieuwe knieën

Het weekend was voor mij zonder voetbal. Het strand en de oeverlanden bij de Nieuwe Meer waren betere opties. Vooral het water bij de Nieuwe Meer was erg lekker. Op zaterdagavond heb ik uiteraard natuurlijk gekeken naar Ajax - RKC, waarbij Ajax nog een maatje te groot was voor RKC : 6-1.

Dinsdagavond waren er 23 personen op de training. Het was behoorlijk warm, maar met een aangepaste schema werd er toch nog stevig getraind.Daarna verzorgde ons lid Jordi Been een Technische Avond bij de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam. De assistent-scheidsrechter uit de Masterclass betaald voetbal besteedde met name aandacht aan de spelregelwijzigingen die vanaf komend seizoen van kracht zijn. En dat werd gelukkig een instructie buiten, voor de kantine van de SVA. Wat een uitkomst!

En ik moet zeggen als oud onderwijzer dat hij dat heel behoorlijk deed. Nauwelijks geuh, goede intonatie en prima gebaren met de armen. Hij voorkwam eindeloze discussies en las goed de teksten voor. En dat was maar goed ook, want ik zag er niets van. En hij voorzag ons van goede voorbeelden, die hij via You Tube opgezocht had. Dat is een stevige klus geweest. Helaas werkte de laptop van de SVA niet mee en was een microfoon geen overbodige luxe. Maar voor de rest een prima avond. Jordi van mij krijg je een 8. En hij heeft die avond een aardige cent bijverdiend met sluikreclame van Cool Blue. En Bram volgende keer, wat harder praten. Maar voor een 16-jarige kan hij behoorlijk communiceren.

TEchnische_Avond.jpg

Op donderdag heb ik in de bloedhitte 30 km. gefietst, dus heb ik de training maar laten lopen ‘s avonds. Maar het terras bij het Gemaal in Halfweg maakte een hoop goed. Heerlijk aan het water gegeten. ’s Nachts had ik de lange samenvatting bij Ziggo Sport van Red Bull Leipzig - Atletico Madrid opgenomen met de Pool Szymon Marciniak als scheidsrechter. Die floot echt een geweldige wedstrijd. Wat trad hij goed op bij de Schwalbes van Atletico. Gelukkig vloog dat vervelende Atletico met die vreselijke trainer Diego Simeone eruit. Eindelijk gerechtigheid.

De wedstrijd van de week was natuurlijk Barcelona - Bayern München met als zeer ervaren scheidsrechter, de Sloveen Damir Skomina. Die Messie wel in het begin van de wedstrijd een gele kaart had moeten geven, maar voor de rest een prima wedstrijd floot. Maar wat speelde Bayern bij vlagen goed, wat zeg ik geweldig. De 2-8 overwinning was dan ook meer dan verdiend.

Beste trainer op dinsdagavond zal ik maar tot 20.45 uur trainen, want dan kan ik om 21.00 uur naar de halve finale kijken. Halve finales,dinsdag, 21.00 uur : RB Leipzig - Paris St.Germain.

Van zondag 23 augustus 2020 tot en met vrijdag 28 augustus 2020 ben ik een weekje op fietsvakantie naar Westerbork in Drenthe met mijn eetmaatje Ton van den Broek. Op 27 augustus wordt hij 84 jaren jong

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 72

Bijna louter positieve geluiden deze week!

Helaas is de rubriek wat later deze week dan gepland. Maar mijn oude provider Tele2 heeft mij op 30 juli 2020 al afgesloten, terwijl mijn nieuwe provider T-Mobile pas mijn internet op 4 augustus 2020 activeert. En dat is dan één bedrijf.

Het begon al met het etentje van de wereldreizigers op vrijdag 24 juli 2020 bij Indonesisch restaurant Intisari in de Balboastraat 24. Maar liefst zeven man mocht Hans Moe Soe Let verwelkomen.

Uiteraard had de heer Van den Broek weer één van zijn bekende uitspraken. Heeft u ook tomatensoep? Bij een Indonesisch restaurant, je moet er maar opkomen. Ik vond het zelf bijzonder lekker, met een kipkerriesoep vooraf en die heerlijke dunne bami met saté als hoofdgerecht. Uiteraard een lekker glaasje zoete, witte wijn en ik zat te genieten. Wie nog meer zat te genieten was onze gastheer Hans Moe Soe Let. En van het weinige wat hij heeft trakteerde hij ons ook nog op een heerlijk stuk Surinaamse cake met rozijnen. Geweldig toch! En naast mooie verhalen trakteerde Hans van der Liet ons op een heerlijk flesje rode wijn en natuurlijk gold de oude regel, uitstel van betaling tot de oliebollenavond. Voor hem wordt het € 63,-.

20200805_171851.jpg

Op dinsdagavond heerlijk getraind en er waren weer 24 man aanwezig. Alleen liep onze secretaris er een beetje de kantjes vanaf. De oefeningen waren dit keer goed te doen en ik mocht gelukkig weer meerijden met Ferit en Bea. Want het wordt al weer zo verdomde vroeg donker. Na afloop nog heerlijk wat gegeten en gedronken, want Henk Boot en Jelle Hamersveld trakteerden iedereen op bitterballen en gemengde hapjes. Thuis aangekomen nog een lekker sigaartje gerookt en wat sliepen we weer lekker.

Op woensdag bij een oude schoolvriend geweest die ik al ken vanaf mijn lagere school in Bergen. Alleen de bos- en duinwandeling van meer dan drie uur was toch een beetje veel van het goede.

Vanaf afgelopen donderdag volgde Ryan Bogaard een vierdaagse cursus parachute springen met als eindoefening een sprong vanaf 4 kilometer hoogte. Dit deed hij niet zomaar, hij wil graag bij de luchtmobiele brigade. Hij liever dan ik, met zo’n dril sergeant die constant tegen je staat te schreeuwen en te blèren. Die had van mij een knal voor zijn kanis gekregen of gebeurt dat schreeuwen en blèren alleen in films.

Donderdagavond waren de spieren toch wat stijf. Maar goed, toch gegaan met mijn trouwe chauffeur Jan Laarman en terug bracht Peter van de Waard weer mij netjes naar huis. Alleen mijn goede vriend Sieuw Kisoenpersad moet ik steeds meer alleen laten trainen. Hij gaat mij net even te langzaam. Gelukkig heb ik in Miriam een mooie sparringpartner gevonden. Wist u trouwens dat het echtpaar Barralas al bijna 30 jaar samen is en nog steeds in goede harmonie samen leeft. En Jelle was helemaal opgeleefd, want hij trainde weer op volle kracht mee. Op zaterdag 8 augustus fluit hij trouwens Swift - JOS/Watergraafsmeer bij Swift om 11.00 uur. Jan houdt de oefeningen altijd simpel. Zelfs Harry Z. snapt ze. Er waren die avond 17 man en 1 vrouw aanwezig.

Nog meer goed nieuws. Kijkers van Ziggo hebben Fox Sports 1 op kanaal 421 in hun standaardpakket, dus met Eredivisievoetbal.

Zaterdag het 7 tegen 7 toernooi en de barbecue. En beiden waren een groot succes. Er waren vier scheidsrechters Henk Boot, Jack Leider, Marcel Liesdek en Harry Zehenpfenning. En op wat onhandige overtredingen na was het een super sportief toernooi. Jack Leider fluit altijd zo heerlijk nonchalant met zijn korte sokjes aan. Henk heeft van nature altijd een goede uitstraling en onze jongste scheidsrechter Marcel deed wat hij doen moest en kreeg terecht de finale. Winnaar werd FC Formidable. Helaas kon ik die niet bijwonen, omdat ik even taxichauffeur was voor Hans Moe Soe Let (79 jaren jong) en de heer Ton van den Broek (83 jaren jong).

Tenslotte de slagroom op de taart. Het eetfestijn van MM Barbecue. Mensen wat was dat lekker en wat zat de organisatie goed in elkaar. Zeker met de hulp van Ferit Akkaya, Jan van Vliet en Yannick Mahieu. En vader Mahieu bakte er lustig op los. Vooral de saté was geweldig, heerlijk zacht vlees en een lekkere satésaus, maar ook het broodje hamburger, de worst en het broodje pulled pork met huzarensalade waren erg smakelijk. Ik ga een petitie starten om MM Barbecue uit Uithoorn elk jaar uit te nodigen. Dan maar maximaal 60 mensen, waardoor trouwens de wachttijd ongelooflijk meeviel en alles zo prima te behappen was. Als Marco Mahieu komt ben ik volgend jaar van de partij en laat ik een EK dag (waarschijnlijk) vallen. Ik vond het een topdag met heerlijk weer. En Hans Moe Soe Let had voor de wereldreizigers weer wat lekkers meegenomen.

Dan nog twee interessante wedstrijden. Op zondag 9 augustus fluit Gerben Dorrestijn KDO – RKDES om 14.00 uur, waarbij hij de hulp van twee assistenten uit Madurodam heeft ingeschakeld. Wie, dat ziet u vanzelf. De wedstrijd staat in het teken van het afscheid van trainer De Jong die negen jaar trainer van KDO is geweest.

Op zaterdag 15 augustus fluit Henk Boot de wedstrijd JOS/Watergraafsmeer zaterdag tegen DVVA  om 14.00 uur. Hij zoekt nog één assistent-scheidsrechter. Of ben ik te min? Dan zoekt hij er twee. En kan Peter Kamlag met eigen ogen aanschouwen dat Henk al weer ongelooflijk goed kan lopen en dat het géén onzin is.

Op het einde helaas toch nog wat slecht nieuws. Jan Laarman sukkelt met zijn linkeroog en gaat op 12 augustus naar een oogkliniek, vergezeld van zijn dochter, met wie het op dit moment ook niet echt lekker gaat.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 71

De wedergeboorte van Henk Boot en andere verhalen

Eigenlijk dekt de titel de lading niet helemaal, maar het lijkt het wel het 8e wereldwonder. Afgelopen woensdag was het precies zeven weken geleden dat Henk een nieuwe halve knie kreeg. Maar sinds verleden week dinsdag traint hij weer bij de SVA. Weliswaar nog voor zichzelf, maar afgelopen dinsdag probeerde hij zelfs al een beetje aan te zetten. Hij hoeft pas over een jaar bij de orthopeed terug te komen en hij heeft géén fysiotherapie meer nodig. En dat is natuurlijk geweldig en een enorme positieve boost voor Ferit Akkaya en Martin Arends die ook aan een nieuwe knie moeten

De scheidsrechter van de week is Kadir Bozkurt. Die veranderde van een stevige vent van 102 kg in een mooie slanke man van 86 kg, gefeliciteerd! Op 1 augustus fluit hij om 14.00 uur Legmeervogels - VEW. Mocht je hem die wedstrijd willen begeleiden, je bent van harte welkom.

Afgelopen dinsdag viel allereerst de metamorfose van ons aller Linda op. Een geheel nieuwe look. Ongelooflijk bruin en met een nieuw kapsel leek ze 15 jaar jonger. Wat zal Frits weer trots zijn op zijn vrouwtje. 

Wat verder opviel was wederom de grote opkomst bij de training van Ferit. In totaal weer 25 mannen en vrouwen. Alleen Harvey raakte helemaal de kluts kwijt bij een oefening met diverse pionnetjes. Wie heeft een mobiele TomTom voor hem? Maar hij was niet de enige. Ook Harry Z. en mevrouw Barrales probeerden het parcours te volgen. Maar of dat helemaal goed ging? Gelukkig snapte iedereen de laatste oefening wel. De twee lange zijden rennen en de beide korte kanten wandelen. Alleen leek het wel een straftraining. Zo lang als er gelopen moest worden. Harry Z. haakte af.

Natuurlijk was ik donderdag 23 juli op de begrafenis van Joke Broekman, de vrouw van Fred Broekman. Ik ken Fred al zo lang, nog uit mijn tijd bij DCG dat ik het gewoon mijn morele plicht vond om te gaan. Samen met de voorzitter was ik aanwezig. Het was een mooie dienst in de kapel van St. Barbara, waar Jacqueline en Richard Degenkamp de scepter zwaaien. Fred was uiteraard verdrietig, maar wist ons toch te verrassen met een mooie speech. Het zit hem fysiek al jaren niet mee en dan nu het overlijden van zijn geliefde vrouw. Fred heel veel sterkte en mocht je willen praten. Bel 06-81452447 en ik kom graag een bakkie bij je drinken.

Afgelopen donderdag waren er 14 man op de training, waaronder de vader van ons aller Yannick Mahieu. Helaas was het een eenmalig optreden, hij gaat liever squashen. Uiteraard mag een fotootje van vader en zoon niet ontbreken. Wat verder opviel was de ongelofelijke rust tijdens de training. Je hoorde alleen het hijgen en de vogeltjes. Maar voor de rest rust. Heerlijk, alleen viel de heer Sieuw Kisoenpersad even uit de toon, wat door trainer Jan direct afgestraft werd met zijn wereldberoemde uitspraak: “Ja Sew praat, dus we gaan weer verder!”

HZ7101.jpgHZ7102.jpg

De familie Mahieu was trouwens goed vertegenwoordigd met achterneefje Xylan Roetman. En wat mij als Amsterdammer bijzonder blij maakte, was dat hij een Ajax shirt droeg en dat bij een trainer, die een fan van Feyenoord is. Ik vond het helemaal geweldig, maar het had ook een bijzonder zware straftraining tot gevolg kunnen hebben.

Op vrijdag 24 juli gingen we voor het eerst uit eten met de wereldreizigers bij Intisari, Indonesisch restaurant in de Balboastraat 24, Amsterdam West. In mijn volgende column schrijf ik uiteraard een kleine recensie.

En dan zaterdag 1 augustus 2020 het bekende toernooi van de SVA. Je kunt je nog opgeven voor de originele houtskool barbecue met als topkok de vader van Yannick Mahieu. Zijn bedrijf heet MM Barbecue? Hij is juist ja, de vader van ons bijna bestuurslid Yannick. Helaas hebben we het eerste minpuntje van Yannick ontdekt. Ik zeg verder niets! Uiteraard wel een foto van de beroemde barbecue bar met pa die aan het bakken is.

Dan hebben we van een voor mij onbekende weldoener (Martina Pansier) een mooie kast met twee mooie planten in de bestuurskamer mogen ontvangen. Waarvoor uiteraard dank.

Prettig weekend allemaal en tot volgende week.

Harry Zehenpfenning

________________________________________________________________________________________________

Nummer 70

De wedstrijd die nooit en wedstrijd wilde worden!

Afgelopen zaterdag zaten we met een aardig clubje SVA’ers bij Almere City FC op de tribune waar Yannick Mahieu de wedstrijd Almere City FC O21 - Sporting Almere floot, met Julio Barrales en Ryan van den Bogaard als assistenten. Vooral het enorme loopvermogen van Yannick viel weer op. En denk maar niet dat Julio uit zijn rol viel als assistent. Zelfs zijn vrouw kreeg géén contact met hem in de tweede helft. De aftrap was om 14.30 uur. Helaas werd het nooit een echte wedstrijd omdat Almere City O21 veel te sterk was voor Sporting Almere, de amateurs van Almere City, aldus Harvey. Vooral het door het centrum uitverdedigen van de amateurs was echt dramatisch slecht. Het werd dan ook uiteindelijk 14-0 voor Almere City O21, wat bij vlagen echt behoorlijk voetbal speelde en mooie combinaties op de mat legde. Ook leuk was een weerzien na jaren met oud scheidsrechter Peter Schenk. In de tweede helft kwamen Johan van Genderen en Sander van Schoonderwoerd bij ons op de tribune zitten. De evaluatie van de wedstrijd laten we graag aan ons oudste lid van verdienste over, Jan Laarman.

HZ70-02.jpg

Alleen onze gastheer, ik schrijf alleen zijn initialen en de eerste letter van zijn titel op, P. de W. was niet echt de host zoals we van hem gewend zijn. Onze v. staat dan ook met zijn rug naar ons toe op de foto. Zo had hij ons een flesje beloofd in de rust en vergat hij abusievelijk ook te vermelden dat als de sproeiinstallatie aanging de toeschouwers op de tribune ook een flinke koude douche zouden krijgen. Dus zat een aantal SVA’ers zeiknat op de tribune. Uiteraard had Jan Laarman weer de juiste term: “Belachelijk!” Als pleister op de wonde had hij wel lekkere droprollen en de kindermix van Haribo meegenomen. En wat hij ook weer vergeten was, juist ja, zijn kruin in te smeren of een pet op te zetten. Maar daar heeft hij alleen zichzelf mee. Harry Z, juist ja die droeg wel een pet. Die heeft door schade en schande geleerd. Volgende keer stop ik wel weer factor 50 in mijn tas. Met dank aan onze Miriam Barrales, die de foto’s genomen heeft.

HZ70-03.jpg

Heb je zelf ook een leuke wedstrijd, geef het aan mij door onder harryz@versatel.nl of 06 - 8145 2447. Hopelijk mogen er ook toeschouwers bij zijn, want als scheidsrechter leer je ook van elkaar. En het was hartstikke gezellig op de tribune bij Almere City. Dus schroom niet!

Op dinsdagavond trainden er weer 25 mannen en vrouwen onder de energieke leiding van Ferit Akkaya. Zaterdag 1 augustus 2020 is het weer het bekende 7-7 toernooi bij de SVA. Eigenlijk zou ik naar de wedstrijd van Julio Barrales gaan kijken bij WV-HEDW maar ik heb mij voorlopig opgegeven als scheidsrechter bij Yannick. Komt alleen tezamen, want het is een gezellige dag die afgesloten zal worden met een barbecue. Hopelijk zonder die vervelende bonnetjes van twee jaar geleden, want toen heb ik drie kwartier in de rij gestaan. Het schoot maar niet op. Wil je meer informatie, of wil je deelnemen aan dit toernooi? Neem contact op met Peter (peter@sva-amsterdam.nl) of Yannick (yannick@sva-amsterdam.nl).

HZ70-04.jpg

Helaas is weer een grote Ajax held uit het verleden overleden. Wim Suurbier. Een echte Amsterdammer en Ajax fan in hart en nieren. Helaas is hij een herseninfarct niet te boven gekomen. Wij wensen uiteraard ook nu weer zijn familie veel sterkte.

De bibliotheek op de achterste tafel van de kantine begint steeds groter te worden. Heb je zelf voetbalboeken die je niet meer leest leg ze erbij. Alvast bedankt. Alleen, één verzoek zet je natte tas niet op de boeken. Dat is niet echt de bedoeling.

Het was me weer een waar genoegen. Ik zeg train ze op donderdag en anders prettig weekend. . Ik blijf voorlopig even thuis. Mijn grote, kleine vriend Stip is op woensdag 15 juli 2020 precies 9 maanden oud geworden met de nodige cadeautjes. Daarom nog een klein fotootje van hem met zijn charmante bazinnetje, Helene. 

Harry Zehenpfenning

________________________________________________________________________________________________

Nummer 69

Van alles wat

Het grote nieuws van deze week is natuurlijk dat we een nieuwe horecagroothandel hebben De Nieuwe Gerstengel. Zij leveren vanaf heden alle dranken en etenswaren. Eigenaar is Patrick Wiersema. De Nieuwe Gerstengel is te bereiken onder 020 - 6370149, via www.gerstengel.nl of info@gerstengel.nl. Kijk Ruïz is een chronische ouwehoer en loopt weleens de kantjes eraf, maar hij doet ongelovelijk veel goed werk voor de SVA. Ik vergeef hem daarom zijn eindeloze geouwehoer.

En het leuke is dat - dankzij de enorme kwantumkorting - alle prijzen van de drankjes met € 0,50 omlaag gaan en je krijgt 10 in plaats van 6 bitterballen. Zo ook met alle andere snacks., twee porties patat voor de prijs van één. Helaas het was een mooie droom, maar ik werd wel heel blij wakker!

In mijn vorige rubriek ben ik vergeten te vermelden dat Mirjam en Julio Barrales de hele kantine hebben schoongemaakt op maandag 29 juni 2020. Mirjam deed uiteraard het fijnere werk en Julio het groffere werk, waaronder het schoonmaken van de toiletten. Daarnaast hebben ze alle leidingen doorgespoeld, zodat de legionellabacteriën geen kans kregen. Onze voorzitter had hen al bedankt, maar een extra complimentje kan natuurlijk géén kwaad. Nogmaals dank en mochten er een volgende keer meer vrijwilligers nodig zijn, hierbij meld ik mij aan.

Wat is het toch weer heerlijk om te kunnen douchen en dat we acht kleedkamers hebben. Zeker afgelopen donderdag met dat miezerige weer. Toch waren er nog 14 mannen. Alleen Tony van Waveren leest noch mijn rubriek noch de nieuwsbrieven van het bestuur.

Wat ik ook vergeten was, de terugkeer van Arjen Robben op de Nederlandse voetbalvelden. Vooral FC Groningen is er ongelooflijk blij mee. Hopelijk blijft blessureleed hem bespaard.

Je kunt voor € 3,68 per maand vriend van Het Amsterdamsche Voetbal worden. En zij doen een donatie aan de SVA. Uiteraard ben ik vriend geworden, want ik vind HAV een waardevolle en uitstekende site, die een mooi overzicht van het amateurvoetbal geeft. Wie volgt?

Dan een heel triest bericht. Boy Ettema, een chirurgieverpleegkundige die op de COVID afdeling werkte, was gezond, fietste veel, had geen overgewicht en was pas 42 jaar oud. Toch overleed hij aan corona, op de eerste dag dat het RIVM nul doden meldde. Het is half mei als de chirurgieverpleegkundige ’s avonds thuiskomt van zijn coviddienst in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Die dag heeft hij een doodzieke patiënt geholpen die onverwacht in zijn gezicht heeft gehoest. Hij heeft iets gevoeld, tussen zijn bril en mondmasker in. Het werd hem fataal. Daarom blijf ik zeggen, heb je klachten blijf thuis en denk om de 1,5 meter afstand, in de kantine en in de kleedkamers. Wij wensen de familie natuurlijk heel veel sterkte. De tranen sprongen in mijn ogen. Wat een drama!

Ook in de auto van Jan Laarman gelden strenge corona maatregelen. Zo mag ik absoluut niet meefluiten met een leuke song van 100% NL. Lastig hoor. Maar ik ben wel heel blij dat ik weer met hem mee mag rijden.

Dan een goed en slecht bericht van ons knieën front. Afgelopen dinsdag liep Henk Boot al weer heel voorzichtig mee voor zichzelf bij de SVA. Er waren die avond 22 mannen en 3 vrouwen aanwezig. Dan het slechte nieuws van datzelfde front. Onze trouwe dinsdagavond conditietrainer Ferit Akkaya moet ook een zware knieoperatie ondergaan. Hij krijgt een nieuwe halve of hele knie. Op 12 augustus 2020 vindt het eerste onderzoek plaats in de KneeClinic, Centrum voor orthopedie en beweging in Haarlem. Wij wensen hem natuurlijk heel veel sterkte. Eén wedstrijd gefloten en toen ging het helemaal mis. Triest hoor!

En ook met Bram Bos ging het afgelopen donderdag niet helemaal goed. Zijn hersens wilde andere dingen doen dan zijn benen. Hij gleed als een volleerde Mr. Bean enkele keren (bijna) onderuit. Wat wel leuk was dat hij ons trakteerde, dankzij een onbekende sponsor, op vijf porties bitterballen. Zijn zus was geslaagd voor het Gymnasium. Dan heb je toch een mooie zus - broer relatie! Alleen de groeten doen aan zijn moeder van ome Harry, dat was toch net een stap te ver.

Zaterdag gaan Jan Laarman en ik naar Almere, waar Yannick Mahieu de wedstrijd Almere City O21 - Sporting Almere fluit, met Julio Barrales en Ryan van den Bogaard als assistenten. Aftrap om 14.30 uur, er komen meerdere collega’s van de SVA kijken. Ook Gerben heeft nog een mooie wedstrijd bij Abcoude in de aanbieding.

Heb je zelf ook een leuke wedstrijd, geef het aan mij door onder harryz@versatel.nl of 06 - 8145 2447. Hopelijk mogen er toeschouwers bij zijn, want als scheidsrechter leer je ook van elkaar. Dus schroom niet!

De bibliotheek op de achterste tafel van de kantine begint steeds groter te worden. Heb je zelf voetbalboeken die je niet meer leest leg ze erbij. Alvast bedankt. Alleen, één verzoek zet je natte tas niet op de boeken. Dat is niet echt de bedoeling.

Het was me weer een waar genoegen. Ik zeg tot in Almere en anders prettig weekend.

Harry Zehenpfenning

________________________________________________________________________________________________

Nummer 68

We hebben een periode afgesloten!

Vanaf 2 juli zijn de kantine en alle kleedkamers weer open, dus niet twee maar acht kleedkamers hebben we tot onze beschikking.

Maar eerst twee felicitaties. Onze Ryan van den Bogaard is geslaagd voor de HAVO. En dat hij blij was, was te merken. Er werd zomaar vijf maanden zakgeld tegenaan gekletst om alle collega’s van een drankje en meerdere hapjes te voorzien. Waarvoor nogmaals dank namens de kantine commissie! Ook Dina, de zus van Bram Bos en dochter van Daniëlla is geslaagd voor het VWO. De familie was natuurlijk beretrots! Ik ben benieuwd of Bram net zo blij is voor zijn zus als Ryan was. Kan ik vast donderdagavond drie porties bitterballen in het vet doen?

Ook hebben we een nieuwe sponsor. De zaak van ons aller Jack Ligtvoet. Ik ben een beetje bijgelovig, daarom zeg ik maar niet wat voor soort bedrijf het is. 

De dinsdagavondtraining (30 juni) was natuurlijk een memorabele avond. Voor het laatst in trainingstenue naar het veld. Helaas had buienradar het niet bij het goede einde. We hadden af en toe wat motregen. Desondanks waren er toch 14 mannen en 2 vrouwen aanwezig. En door het regenachtige weer was er veel zuurstof in de lucht. Helaas werd het wel vlot schemerig, waardoor ik snel naar huis moest.

HZ27-01.jpgHZ27-02.jpg

Op donderdagavond kwam mijn chauffeur André Heuwekemeijer keurig om 18.40 uur voorrijden en werden wij in de kantine verwelkomd met een mooie mat. Verder had Frits de kantine keurig coronaproef gemaakt en hield iedereen zich keurig aan de 1,5 meter afstand, zelfs toen het heel erg gezellig werd na de training. Het kan dus wel dames en heren. Want rondje na rondje werd er gegeven, waarbij Yannick het voortouw nam en ook Peter de Waard iedereen wat te drinken gaf. En zij waren niet de enigen. De heren achter de bar trakteerden iedereen op zes porties bitterballen, de al eerder genoemde Ryan op vijf porties mixjes en Jelle van Hamersveld twee porties vlammetjes. De originele (saté) vlammetjes waren helaas op, en zo ging het maar door. Vandaar dat ik pas om 23.30 uur thuis was. Gelukkig kon ik de volgende dag uitslapen. Helaas moest André Heuwekemeijer al weer om 8.00 uur ’s ochtends in de sportschool staan.

Jammer genoeg is een staaroperatie bij hem mislukt en dat leidde zelfs tot een netvlies loslating. Ook Rowdy Jensch is vrijdag geopereerd aan zijn hand. En dat was niet de eerste keer. Hij had een flinke bobbel op zijn hand. Wij wensen beide heren sterkte en een voorspoedig herstel toe.

En Jan gaf weer een prima training en liet zich niet overlullen door Ruïz. En er waren 20 mannen en 1 vrouw aanwezig. En gelukkig mag ik weer met hem meerijden op donderdagavond. Zij het onder uiterst strenge voorwaarden. Ik lijk meer op een astronaut die avond. Ja, je moet er wat voor over hebben. Maar dan kan ik gelukkig de hele avond in de keuken staan.

Ferit heeft afgelopen donderdag zijn eerste wedstrijd gefloten. En niet zomaar een wedstrijd, Pancratius - SDZ. Uiteraard heeft hij een prima pot gefloten. Het lijkt er wel op dat Pancratius naar een nieuwe locatie zal verhuizen. En de zoon van Bea, Kevin van Kippersluis komt weer in Nederland voetballen, bij Go Ahead Eagles. Kan zijn moeder weer gezellig op de tribune plaatsnemen.

Ook Julio Barrales heeft al een heel programma staan. Op 1 augustus bij WV-HEDW, op 15 augustus bij FC De Bilt, op 18 augustus bij Purmersteijn met als assistent o.a. Bram Bos, op 21 augustus bij JOS/Watergraafsmeer 22 augusut WV-HEDW - ARC en 23 augustus wederom bij JOS. Of er toeschouwers bij mogen zijn is op dit moment nog niet bekend. Heb je zelf ook een leuke wedstrijd, geef het aan mij door via harryz@versatel.nl of 06 -81452447.

De bibliotheek op de achterste tafel van de kantine begint vorm te krijgen, ook dankzij een bijdrage van Jan Laarman. Heb je zelf voetbalboeken die je zelf niet meer leest leg ze erbij. Alvast bedankt.

Dinsdagavond zal ik niet aanwezig zijn omdat ik mijn andere zeer sympathieke ZZP’ster Helene en mijn grote, kleine vriend Stip drie weken zal moeten missen. Zij gaat op vakantie. En bij een afscheidsdiner horen natuurlijk de nodige wijntjes. Daarom zeg ik tot donderdag en ook de hartelijke groeten van mijn grote, kleine vriend Stip. Met dank aan Peter de Waard voor het oppompen van zijn bal. Het was me weer een waar genoegen.

Harry Zehenpfenning

HZ27-03.jpg

________________________________________________________________________________________________

Nummer 67

Een beetje terug in de tijd

Donderdag 18 juni was een memorabele avond. Ik zat heerlijk thuis De katten van Istanboel te kijken terwijl er om 20.30 een noodweer boven de hoofden van de trainende SVA’ers uitbrak. Iedereen was door- en doornat, behalve Harry Z.

Diezelfde avond kwam ons aller Peter Kamlag wederom met een partijtje voetbalboeken. Ik hoop dat hij droog thuis gekomen is. En mocht je de komende weken op donderdag langskomen, dan staan er uiteraard de nodige biertjes koud voor jou en een lekker frietje of wat anders. Bedankt in ieder geval. Ik zou maar een Uber bestellen!

Afgelopen dinsdag een kleine clash. Ferit is het zo beu dat een aantal jongeren niet luistert en maar doorkakelt als hij een oefening probeert uit te leggen. Resultaat is dat er door een aantal jonkies maar wat aangekloot wordt. Maar goed, Ferit had weer leuke oefeningen bedacht en in ieder geval de (ouewetjes) luisteren wel en doen gewoon wat er gevraagd wordt. Er waren die avond 20 heren en 3 dames.

In Engeland is Liverpool eindelijk kampioen geworden, na een misstap van Manchester City. En als ik het één trainer gun dan is dat Jürgen Klopp wel. Gefeliciteerd. Ook in de Engelse stadions klinkt uit de luidsprekers luid gejuich van supporters. Dat klinkt zoveel beter als die holle stadions in Duitsland.

De anderhalve meter afstand wordt met de week moeilijker uit te voeren. Binnen het veld mag contact wel, maar buiten het veld moet je de anderhalve meter afstand in acht nemen. Ik ben benieuwd hoe dat bij ons vanaf 2 juli 2020 zal gaan, nu de kantine en de kleedkamers weer open gaan. Donderdag heb ik in ieder geval vervoer. André bedankt.

Op donderdag 25 juni 2020 zat ik om 20.00 uur nog heerlijk te genieten van een heerlijke kipsatéschotel met een rode Spa. Die avond waren er bij Jan op de training 13 mannen en 1 vrouw. Ik hoop dat ik van de winter nog met hem mee mag rijden, want ik heb natuurlijk al twee trainingen gemist.

Op vrijdag 26 juni ben ik bij Henk Boot op ziekenbezoek geweest. Het is natuurlijk wel triest dat ik voorlopig de enige ben die bij Henk langs is geweest. Henk woont in een mooie woonboot met airco in Vinkenveen. Uiteraard had ik voor de gastvrouw Anneke een mooie bos bloemen mee genomen. Want ook zij zit in de lappenmand. Als dank daarvoor kreeg ik een heerlijk stuk vlaai met veel slagroom en een lekkere kop koffie. Met Henk gaat het gelukkig een stuk beter, mede dankzij de penicilline kuur voor de zeer schadelijke bacteriën in zijn maag. Zijn knie zag er ook goed uit en hij kon al hem weer bijna in een hoek van 90 graden buigen. De duim kan weer omhoog. Natuurlijk hebben wij het ook over het 100-jarige jubileum gehad. Verder heeft hij zelfs een klein museumpje gemaakt in de logeerkamer en blijkt hij een verzamelaar van horloges te zijn. Kortom het was goed toeven in de schaduw met een heerlijk glaasje Bar Le Duc. Ook Henk vond het gezellig en bedankte alle SVA’ers voor de mooie kaart. Over een paar weken hoopt hij weer van de partij te zijn.

HB_1_van_4.jpgHB_2_van_4.jpg

HB_3_van_4.jpgHB_4_van_4.jpg

Tot dinsdag!

Harry Zehenpfenning

________________________________________________________________________________________________

Nummer 66

Na gedane arbeid is het goed rusten

Daarom had ik besloten om vrijdag en zaterdag naar het strand te gaan. Samen met een nicht, een echte, dus een brokje familie. Dat voorkomt een hoop geroddel. Is Harry Z. echt uit de kast gekomen? Neen dames en heren, zo lang ik nog twee charmante ZZP’sters achter de hand heb. En wat was het weer lekker. De terrasjes zijn weer open. Cappuccino’tje, appeltaart met veel slagroom en ach ja ook maar een tweede cappuccino’tje. ’s Avonds lekker op wederom een terrasje nog een hapje eten. Kortom tweee topdagen, zeker met een mooi boek van ons aller Peter Kamlag: “Don Leo, het werd stil aan de overkant.” 

HZ01.jpgHZ_0.jpg

Trouwens over Rotterdammers gesproken. Wat een mooie actie van Feyenoord supporters om het standbeeld van de vermoorde politicus Pim Fortuyn in Rotterdam te beschermen! Honderden voetbalfans van Feyenoord en ADO Den Haag kwamen de dag daarna samen om het beeld van staatsvader Willem van Oranje te beschermen. Kijk protesteren tegen politiegeweld en racisme, helemaal mee eens. De politie liet zich uiteraard van zijn slechtste kant zien. Ze beëindigden de demonstratie. 5000 man laten ze ongemoeid, maar een paar honderd supporters in elkaar laten rammen door de ME, géén enkel probleem. En maar een potje zielig doen. Van de monumenten van onze nationale helden, daar moet je vanaf blijven en zeker niet bekladden, dan verdien je zelf een verfbad met verf die er heel slecht afgaat. De politie in Den Haag verdiende dan ook heel veel verfbommen met hun schandalige optreden. Nogmaals fans van ADO Den Haag en Feyenoord hulde!

Ook in Spanje is de competitie weer begonnen en daar hebben ze het geluid van de hol klinkende stadions mooi opgevangen. Op alle boxen laten ze luid joelende supporters horen. Zo is het net of de stadions vol zitten. Slimme jongens, die Spanjaarden!

Op donderdag 11 juni 2020 waren er 16 mannen en 3 dames op de training, waaronder onze eigen Cynthia met vriendjelief Kelvin. Een pittig wijfie met een pittig loopje. Maar het leuke was dat met het laatste duurloopje Kelvin Cynthia aan het handje meenam. Goed hoor!

Afgelopen donderdag was ik niet aanwezig op de training, vanwege de bekroonde film van de Stichting OOPOEH, Kedi over de katten van Istanboel. Uiteraard noemde Jan Laarman dit de slechtst mogelijke smoes die ik kon bedenken. En Timo Martin zou wederom zingen: “Hij heeft gelijk, hij heeft gelijk! “

Op dinsdagavond wilde ik in mijn auto stappen, maar géén kik. Woensdagmorgen kwam de garage langs. Via een noodaccu startte hij direct. Daarna naar de garage gereden en op de parkeerplaats gezet. Daarna gaf hij weer géén kik. U snapt het al, het werd en nieuwe accu. Tot slot nog een filmpje waarin we een hele andere kant van Yannick mogen aanschouwen. Je zou denken, dat is een keurig opgevoede jongen. Ik snap wel waarom hij zo superfit is. Veel lees- en kijkplezier!

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 65

Het befaamde spuitbusje en meerdere (mooie) verhalen

Allereerst voor onze lezers en lezeressen met een hoog Telegraaf gehalte. Beide verhaaltjes zijn niet waar! Persoon nr. 1 had een barbecue met niet al te veel drank blijkbaar en onze voorzitter houdt wel van een lekker slokkie, maar zingend en lallend over straat gaan. Neen dat absoluut niet!

Dan mochten wij afgelopen donderdag 4 juni 2020 twee echte veteranen begroeten. Jan van Vliet en ons aller Sewnarainpersad Kisoenpersad, roepnaam Sew. Vooral de laatste heeft met zijn 79 jaren jong een plekje in het hart van vele SVA’ers veroverd. Uiteraard ook bij ondergetekende. En Julio heeft een paar mooie foto’s van hem gemaakt. Helaas zagen we ook een andere kant van mijnheer Barrales. Daarover later meer.

Sew_1.jpgSew_2.jpg

Met zijn handen gewoon bijna zijn voeten aanrakend. Hier ziet u hem met zijn befaamde losse heupbewegingen.

En de opkomst viel op deze regenachtige avond niet tegen, twaalf man en één bijzondere vrouw. Miriam Barrales, die met haar kleine dribbelpasjes toch heel behoorlijk kan volgen. Qua bochten techniek lijkt ze een beetje op André Heuwekemeijer. Ik zeg verder niets.

Over trainers gesproken. Henk Boot is afgelopen woensdag geopereerd aan zijn knie. Hij heeft een halve nieuwe knie gekregen. Wel heeft hij behoorlijk pijn, maar dankzij een overvloed aan pijnstillers kon hij toch drie duimpjes omhoog steken in een WhatsApp bericht. Helaas was de ellende nog niet afgelopen. Daarna volgde een maagzweer en maagbloeding. Vooral de laatste operatie was erger dan die aan de knie. Henk, namens de hele SVA sterkte, maar het komt goed.

Dan het befaamde of beruchte spuitbusje van Ryan van den Bogaard. Is dit de nieuwe doping en tast het de geestelijke vermogens aan? Thomas Bueters begon direct na het spuiten te vertellen dat hij bijna elke dag traint. Helaas voor hem werd er net zo driftig nee geschud door Ryan. Wel was het heel opvallend dat beide heren ver voor de rest liepen bij het bekende duurloopje van acht minuten op het einde van de training bij Jan. Het werkt dus wel. En dat was wat Ryan ook direct vertelde na afloop van het duurloopje. Ik dacht erover na om mij ook te laten bespuiten, maar om dan meteen wartaal uit te slaan. Neen dank u wel, ik houd het wel bij mijn 4 minuten en ik eet een banaantje voor de training.

Jordi Been ontving onlangs goed nieuws vanuit de Zeister Bossen. De ambitieuze assistent-scheidsrechter is gepromoveerd naar de Masterclass Betaald voetbal. Daar zijn wij als SVA bijzonder trots op. Op de website lees je hoe de carrièrre van Jordi tot op heden is gelopen en wat zijn wedstrijdpakket voor aankomend seizoen is.

Open brief aan de heer J. Barrales. De dark site van Julio! “Beste vriend, als jouw lieve en vrolijke vrouw hoge nood heeft, dan vergezel je haar natuurlijk even naar het toilet en help je haar als ze koude handjes heeft. Maar je loopt niet ijzerenheinig door naar de parkeerplaats. Ik vond dit echt ongepast” De straf een week geheelonthouding op alle gebieden. Ik spreek het S woord niet uit.”

Ik vind wel dat ik het goed opneem voor onze charmante dames. Ik heb de laatste fijne contacten met twee (arme), maar zeer charmante ZZP’sters. Dames bedankt. Daarom even een vraag aan onze Noord-Hollanders. Hoe heet het restaurant tussen Monnickendam en Volendam met het terras aan het water? Je moet even het dijkje over. Alvast bedankt voor de medewerking.

Helaas hadden we ook meerdere wildplassers bij de trainingen afgelopen week. Eén persoon had wel keurig plastic handschoentjes aan. En het bestuur had nog wel zo gevraagd: “Ledig de volledige blaas op het toilet thuis, voordat je gaat trainen.” Maar ja, je zult maar hoge nood hebben, zie de story met Miriam.

Omdat er ongelooflijk veel geOH wordt op de training, vooral door de jonkies heb ik besloten dit jaar de loden fluit in het leven te roepen voor de meest irritante scheidsrechter tijdens de SVA trainingen op dinsdag of donderdag? Heb je een kandidaat laat het mij weten op harryz@versatel.nl of stuur een appje naar 06-81452447. Ik hoor graag van jullie. Ik heb al een kandidaat op het oog die hoge ogen zal gooien. Overigens rijdt hij soms wel in een schattig, roze autootje. De uitslag zal bekend gemaakt worden op de Algemene Ledenvergadering.

Afgelopen dinsdag waren er 22 man aanwezig en uiteraard onze Miriam en Bea, die haar mannetje geweldig hielp met het uitzetten van de trainingsvormen en ook nog de nodige kilometers liep. Misschien is het een idee om mee te doen aan het ommetje van de hersenstichting.

Ook is er nog een verzoek van het bestuur “Help ons van .de overtollige voorraden af!” Ton Wassenberg en ik hebben vast het goede voorbeeld gegeven

Tenslotte drie filmpjes van de jongste voetballer van Nederland, slechts zeven maanden jong, maar met een loopvermogen, startsnelheid en baltechniek waar je u tegen zegt. Tot donderdag op de training en anders wens ik jullie vast een prettig weekend.

Film 1 - Film 2 - Film 3

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 64

We gaan gewoon door, veilig en vast

Allereerst een triest bericht. Op het complex van Victoria Obdam is brand gesticht door een 14 jarige onverlaat. De voorzitter en een lid van de vrijwilligers die dag en nacht voor de club actief zijn stonden er echt verloren bij. Het huilen stond hen nader dan het lachen. Misschien kunnen wij als SVA hen proberen financieel te ondersteunen. Ik wil wel met de pet rondgaan na overleg met het bestuur natuurlijk. Want sportverenigingen hebben het al moeilijk genoeg in deze tijd.

Dan twee rectificaties. Ik sta op een stoel, met iets om mijn nek en met 20 woedende suffragettes (feministes) met spandoeken voor mij en schreeuwend ,,Wij willen een rectificatie in vet gedrukt”. En helaas ik heb het met mijn eigen ogen gezien, nou ja één oog, afgelopen donderdag. Ferit is géén gentleman. Toch blijf je een gabber van mij. Voorop Ferit met alleen zijn telefoon en daarachter Bea met stoel, waterflesjes enz. enz. Ze was nog net niet de gebochelde van de Notre Dame. Maar en dat is dan de tweede rectificatie, ze heeft wel last van een aantal versleten rugwervels! Noem dat maar niets ernstigs! Gelukkig heeft ze wel twee heerlijke flessen wijn van een onbekende weldoener gehad. Als pleister op de wonde. Die kuiten kunnen ook nog wel wat zon gebruiken!!

HZ_1.jpgHZ_2.jpg

De opkomst begint ook wat minder te worden. Dinsdag 27 mei, 21 mannen en vrouwen en donderdag 29 mei slechts 13 mannen en één vrouw en natuurlijk onze Bea.

Dankzij Peter Kamlag heb ik nu een klein bibliotheekje aan voetbalboeken met o.a. Giphart/Kluun, Het Eeuwige Gezeik, Waarom we nooit wereldkampioen werden, maar in 2022 (wordt 2023) wel; Er fluit altijd wel iemand, hilarische uitspraken over voetbal; Ik, Zlatan, Gemiste oproepen van Cruijff en andere voetbalverhalen en Voetbal stelt niets voor, De wonderbaarlijke waarheden van Jan Boskamp. Vanaf 1 juli 2020 leg ik ze in de kantine als alles goed gaat. Wil je een boek lezen, neem het mee en na het boek gelezen te hebben, leg je het weer terug. En mocht je zelf aanwinsten hebben voor onze bibliotheek, van harte aanbevolen.

In de Hoofdklasse zaterdag zijn drie lege plekken ontstaan, omdat Purmersteijn terug gaat naar zondag. Scherpenzeel kan daardoor als derde koploper promoveren. Dat is wel heel wrang voor WV-HEDW! Gelukkig is JOS Watergraafsmeer als beste nummer twee van de Hoofdklasse Zondag gepromoveerd naar de Derde Divisie. De SVA feliciteert JOS Watergraafsmeer en uiteraard zijn topcoach Cor ten Bosch van harte met dit behaalde resultaat.

Overgrootvader Jan is voor de tweede keer overgrootopa geworden. Kleinzoon Dave en overigens zeer charmante vriendin Ellis hebben een dochter. Ze heet Bo en dat wordt een knap en sportief kindje. Als alles meewerkt natuurlijk. Ook overgrootmoeder Loes van harte gefeliciteerd! Het klinkt wel heel erg oud, overgrootmoeder! Gelukkig is het Loes niet aan te zien. Ook Johan van Genderen wordt in november opa, van zijn mooie dochter, die altijd zo’n heerlijk broodje bal met satésaus bij WV-HEDW serveert.

Helaas ook slecht nieuws van het front. Ons aller Henk Boot is gisteren onder het mes gegaan. In eerste instantie kijkt de chirurg of een halve nieuwe knie volstaat, anders krijgt hij een hele nieuwe knie. Ook Martin Arends, u weet wel van de bekende MOP ploeg(helaas te vroeg ter ziele gegaan) en een aantal jaren lid van de SVA krijgt een nieuwe knie. Er zit nauwelijks kraakbeen in zijn linkerknie. Toch gaf Henk ondanks alle sores gewoon afgelopen dinsdag nog even een gevarieerde conditietraining. Ferit was een weekje naar Limburg. Henk bedankt en succes met de operatie. De opkomst, 21 mannen!

Is er bij de SVA een nieuwe  Ron Blaauw, Herman den Blijker, Jonnie Boer of Jacob-Jan Boerma oftewel chef in wording aanwezig? Het blijkt dat Bos jr. heerlijke maaltijden kan klaarmaken met superieure gehaktballen. Toen ik moeder’s Bos vroeg wat de verdere ingrediënten van de maaltijd waren bleef het stil aan de andere kant van de lijn. Daarna stuurde ik haar een mooie foto van vier oudere jongeren bij Ton op zijn mooie terras (helaas voor de foto moest de 1,5 meter wijken). En wat denkt u:” taal noch teken!” Tino Martin zou zingen:” Zij heeft gelijk, zij heeft gelijk!” Maar na een kleine week kwam er toch een reactie: “Hi Harry, ik was zo afgeleid door de foto dat ik de tekst even gemist had….. haha!” Ja, ja. Maar de oudere jongere blijkt dan toch wel sexappeal te hebben of ….

HZ_3.jpg

Vanaf 1 juli 2020 mogen de sportkantines waarschijnlijk weer open. Kan ik eindelijk mijn kunsten in de keuken op donderdagavond weer vertonen. Gewoon lekker ouderwets frietjes bakken, bitterballen, mixjes en frikandellen met mayonaise en ketchup (voor drs. A.J. Stapel) of was het nu toch curry? Natuurlijk mag onze Brammetje een lekker balletje gehakt klaarmaken voor Peter Steur.

De dinsdagmorgen vroeg van 2 juni 2020 is voor sommige S.V.A.’ers wat minder soepel verlopen dan ze gedacht hadden. Zo scheen iemand in Noord-Holland constant rondjes om de kerk te hebben gelopen, onder het mom van: “Ik ben  de weg kwijt, ik ben de weg kwijt!” Na tientallen rondjes besloten vrienden hem maar in de wagen te zetten. Zij hebben hem naar huis gebracht. Of er bij de voordeur een emmer met een klein beetje water stond, dat weet ik niet.

Ook in Amsterdam Slotervaart scheen iemand rond gezwalkt te hebben on der het zingen van ” You never walk alone!” Toen agenten hem daarop aanspraken, zei hij “Weet u wel wie ik ben, ik ben de voorzitter!” Daarna toverde hij zijn allermooiste lach tevoorschijn, waarop de vrouwelijke agent besloot om hem een lift te geven. Want zijn adres, dat wist hij nog wel! Zijn beide verhaaltjes waar of niet waar?

Op maandag 1 juni met vakantie fietsmaat Ton een heerlijk terrasje gepikt, kip shoarmaatje, twee glaasjes zoete witte wijn, wat rauwkost en uiteraard het bekende cappuccino’tje. En heerlijk weer, kortom genieten geblazen. Hopelijk volgen er nog vele etentjes.

Beste mensen, maak er een mooie week van. Kisoenpersad heeft nog een kleine correcte doorgegeven. Sio moet zijn Sew. Bij deze.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 63

De week van de bedankjes en maandag 1 juni 2020!

In de periode van het Coronavirus dat aangeraden werd om zoveel mogelijk thuis te blijven is een aantal mensen binnen onze vereniging toch heel actief geweest!

Allereerst onze beide conditie trainers. Jan Laarman en Ferit Akkaya, die elke week zo’n keurig trainingsprogramma op papier wilden zetten. Bea de vriendin van Ferit heeft een MRI scan van haar rug laten maken. Gelukkig bleek er niets ernstigs aan de hand. Bea nog even een paar weken doorbijten en dan huppel, loop je weer gezellig met mee de achterhoede (moi dus) mee. En misschien wel een stuk harder!

Dan ons jongste - bijna echte - bestuurslid Yannick Mahieu die ons wekelijks tien best moeilijke spelregelvragen voorschotelde en voor laatbloeiers zoals ik ook nog bereid was om ze handmatig nog dezelfde dag na het insturen na te kijken. Mijn score was niet hoger dan 4 of 5 goed. Maar ik speelde het spel wel eerlijk. Er gaan geruchten dat niet iedereen dat deed of doet. Eerst inloggen onder een andere persoon, de goede antwoorden noteren en dan nog een keer onder de eigen naam deelnemen. Ik zal mijn speurhond de volgende keer meenemen naar de training en dan de vraag stellen ,,Wie heeft vals gespeeld?'' Geheid dat Stip de boosdoeners eruit pikt. Stip is mijn deeltijdhondje, zie foto onderaan.

Ook onze secretaris Jelle van Hamersveld verdient een groot compliment. Elke week voorzag hij ons van de laatste Corona informatie, de spelregels, de link naar mijn kolom, op tijd de berichtgeving m.b.t. de afsluiting van de A10 noord en de informatie dat we weer mochten trainen vanaf donderdag 14 mei 2020.

Maar dat laatste was natuurlijk ook te danken aan onze voorzitter Peter de Waard die binnen no time een protocol geschreven had en dat dezelfde dag nog doorstuurde naar de gemeente Amsterdam. Peter vooral de oudere heren zijn je bijzonder dankbaar dat zij weer op het zachte kunstgras kunnen trainen.

Over trainen gesproken. Afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag, waren er toch nog 9 mannen en 1 dame naar de training gekomen. En don Ferit bleek vanavond een echte gentleman te zijn. Hij had keurig een stoeltje voor zijn Bea meegenomen en flink wat batterijen zodat zij ons kon trakteren op gezellige arbeidsvitaminen, hè Peter Steur. Zij miste alleen een glaasje wijn. Beste Bea, als je mij vertelt (harryz@versatel.nl) wat voor wijn je drinkt, neem ik donderdag een lekker flesje voor je mee. 

En dan maandag 1 juni 2020, Tweede Pinksterdag. Dan mogen de terrassen vanaf 12.00 uur. Ik hoorde al berichten uit het buitengebied van Amsterdam oftewel Noord-Holland dat iemand vanaf 12.00 uur op het terras gaat zitten en dan tot sluitingstijd zich helemaal te ….. zuipt. Dus dinsdag 2 juni 2020 is onze secretaris niet bereikbaar, op géén enkele manier.

Uiteraard ga ik die maandag met mijn goede vriend Ton van den Broek een hapje eten bij ons favoriete shoarma zaakje, Zion. Ik wilde eigenlijk een mooie dame uitnodigen. Maar ik denk dat onze voorzitter mij weer voor is geweest. En bovendien is het nog iets te snel donker.

Tenslotte nog iets voor de opleiding van jonge blinde geleide honden. Blijf doppen sparen. Meer en Julio Barrales hebben weer het goede voorbeeld gegeven en mij een grote zak met doppen meegegeven.

Tenslotte doet onze eigen Sewnarainpersad Kisoenpersad, roepnaam Kisoen of Sio, 79 jaren jong ons de hartelijke groeten. Maar hij durft het nog niet aan, hij vindt zichzelf een risicogroep.

Tot dinsdag of donderdag. En blijf uitspraken doen op de training, ik noteer ze graag, wel op 1,5 meter afstand, in mijn rubriek. Nog even de leus van de week.

Leus_van_de_week.jpgStip.jpg

Harry Zehenpfenning, bijgenaamd Harry Z.

____________________________________________________________________________________________

Nummer 62

Als koeien in de lente!

Het klinkt misschien wat oneerbiedig. Maar als koeien in de lente uit de stal mogen dan zijn ze toch een potje vrolijk. Ze maken de meest gekke sprongen als ze het gras ruiken. En zo was het ook op de eerste training van de SVA afgelopen donderdag. Wat was iedereen gretig om te beginnen en een opkomst van maar liefst 21 mannen en dames. En deze avond hadden we zelfs de beschikking over twee trainers. Want ook don Ferit, herstellende van een kuitblessure, bood ons aller Jan Laarman - soms ook wel eens Ijzeren Jan genoemd - alle assistentie die nodig was. Helaas had Bea behoorlijk last van haar rug, maar ze was aanwezig. Sterkte!

Ook kon je zien dat het mooi weer was geweest, want menigeen had al een lekker bruin tintje. Zelfs Peter Steur, die zelfs in België bekend stond als 'den Ollander' met de melkflessen had een gekleurd koppie!

Jan gaf het signaal voor de warming up, maar de dames en heren zetten er direct flink de sokken in. Uiteraard sloot ik keurig achteraan met factor 50 op het koppie. En rekening houdend met de 1,5 meter. Het trainingspak was wel nodig deze avond. Natuurlijk ging ik wel direct naar huis, want we moeten thuis zijn voor het donker is. Anders kunnen er allemaal nare dingen gebeuren.

Van het weekend was er weer Duits voetbal. Maar wat is dat armoedig zonder publiek? Wat klinkt zo’n stadion akelig hol! Bij de eerste de beste reclame van de bekende Duitse bieren ben ik weg gezapt. Ik werd er een beetje verdrietig van.

Afgelopen dinsdag was ik wederom van de partij. Want lopen op kunstgras geeft zoveel minder problemen dan een rondje Sloterplas. En ook nu weer een enorme opkomst, 25 mannen en 3 dames, waaronder een hele pittige, Cynthia. Wat kan die heerlijk mopperen. Helaas kon haar vriendje Kelvin haar tempo niet bijbenen en liep een kuitblessure op. Wij wensen hem en Bea natuurlijk een snelle beterschap toe.

Toch wil ik jullie namens het bestuur en de trainers nogmaals wijzen op de 1,5 meter afstand. Doen jullie dit niet dan kan de club en jezelf een forse boete opleveren. 

Train ze en geniet! Zelfs op Hemelvaartsdag trainen we gewoon door. Een unicum. Tot een volgende keer! Ik ga nu ook weer genieten van het zonnetje.

Harry Zehenpfenning

____________________________________________________________________________________________

Nummer 61

Het spel zit weer op de wagen, een ode aan ons aller Jan Gundelach.

Een mooie Belgische uitdrukking. Oftewel ook bij de SVA begint het weer te draaien. Want het ik blief thoes, was af en toe verdomd moeilijk. Zeker als alleenstaande man. Donderdag 14 mei 2020, weer de eerste conditietraining bij de SVA, als het draaiboek tenminste geaccepteerd zal worden. En hopelijk houden alle SVA’ers zich aan de strikte voorwaarden. Anders kan het na één training al weer afgelopen zijn. Misschien dat ik mijn deeltijd hondje Loetje mee zal nemen. Die zal zich best amuseren met al die hollende dames en heren. Een extra handicap zal ik het maar noemen.

Maar eerst de belangrijkste gebeurtenis van de week. Niet de meest gezellige, maar ja het hoort bij het leven. De begrafenis van ons aller Jan Gundelach. Zelf had ik het nu levende oudste lid van de SVA meegenomen, de heer A.H. van den Broek, roepnaam Ton. Laat hij het maar niet horen, want hij heeft er een bloedhekel aan als ik dat zeg. Maar we gaan toch weer gezellig samen op fietsvakantie naar hotel Abdij de Westerburcht in Westerbork. Zondag 23 augustus 2020 is de vertrekdatum.

Terugkomend op de begrafenis van Jan Gundelach. Naast Ton van den Broek en ondergetekende waren er ook twee ijzersterke (oud) kopstukken van de SVA aanwezig. Onze huidige voorzitter Peter de Waard en zijn illustere voorganger Hans van der Liet. Dat was de hele delegatie van de SVA. Persoonlijk had ik op meer mensen van de SVA gerekend. Want Jan Gundelach beheerde toch ruim dertig jaar de penningen en administratie van de club altijd met verve en ging tijdens zijn bestuursperiode samen met wijlen Koo Koekoek op pad om de SVA te vertegenwoordigen op bijeenkomsten van de KNVB, COVS of jubilerende verenigingen.

Maar wat zag onze voorzitter er weer goed uit in zijn blauwe pak en met licht getint hoofd, zonder enig kreukeltje en met aan de voor- en achterkant een uiterst rechtse strijkvouw. Sorry dat was zijn voorganger. Het moet natuurlijk rechte vouw zijn. De dame van de begrafenisonderneming in zwarte rok en met zwarte kousen (ook mooi hoor) keek dan ook zeer verlekkerd naar onze huidige voorzitter. Daniëlla grijp je kans! Soms is het wel jammer dat ik zo hé ben als hé maar zijn kan, want anders is het toch een ideale vriend. Een goede uitstraling en een prima karakter. En hij is bijna nooit thuis, zodat je nog ongestoord lekker vreemd kan gaan ook. Zoals mijn grote vriend Ton Wassenberg altijd zegt: “De humor mag nooit verloren gaan!”

Ik dwaal weer af. Terug naar de kerkdienst in de mooie en lichte Taborkerk (vond ik) aan de Maasstraat nr. 2 in Purmerend. Het was een prachtige mis met een vriendelijke maar uitstekend pratende dominee. Het toppunt was toch wel de geweldige speech van schoonzoon Marcel. Zo to the point en zonder enige emotie. Dochter Yvonne was best wel emotioneel, maar ik vind, dat moet kunnen. Als ik mensen zie huilen tijdens een begrafenis, huil ik vaak net zo hard mee. Niets menselijks is mij vreemd. De begraafplaats wilde Ton van den Broek liever links laten liggen. En ik kan mij dat goed voorstellen. Wij gingen op zoek naar koffie. De voorzitter had zijn thermoskan vergeten en vonden twee koffie (voor slechts 1 euro per beker) bij de FEBO in het centrum van Purmerend. Uiteraard met een heerlijk frietje met mayonaise. En Ton maar proberen of we alles binnen mochten verorberen, maar de dame achter de toonbank was onverbiddelijk. Buiten opeten en drinken! Het werd uiteindelijk de auto, die volgens goed Mokums gebruik helemaal fout geparkeerd stond. Aan de kant van het water met inrijverbod en in een hofje met parkeervergunningen. Maar het smaakte allemaal prima en we stonden lekker in het zonnetje. Over twee weken zien we de bon wel verschijnen. Als het goed is € 95,-.

Zo hebben we afscheid genomen van weer een monument, grootheid bij de SVA. Ik schrijf het nog één keer: JAN GUNDELACH. Ton, Hans, Peter en Harry Z. waren in ieder geval blij om bij dit vaarwel aanwezig geweest te zijn. Het was een bijzonder mooi afscheid. En Koo Koekoek en Jan kijken nu samen vanuit de hemel naar de SVA en zullen menig onweersbuitje laten vallen als ze het niet eens zijn met het bestuursbeleid. 

Het ga u goed. Tot een volgende keer!

Harry Z.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!