Docent Rob Overkleeft rond SO-III opleiding af, diploma en KNVB badge voor SVA'er Umut Oren. - Scheidsrechters Vereniging Amsterdam

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Deze bedrijven sponsoren de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, onze dank daarvoor!

Docent Rob Overkleeft rond SO-III opleiding af, diploma en KNVB badge voor SVA'er Umut Oren.

12 maart 2022 9:15


Een mooi voetbalweekend ligt in het verschiet voor de cursisten die gisteravond de Scheidsrechtersopleiding III met succes hebben afgerond. De oranje KNVB badge prijkt vanaf heden op de borst van de arbiters die daarmee aan de vooravond staan van een hopelijk langdurige en succesvolle carrière als scheidsrechter in het amateurvoetbal. Een bijzonder moment was het ook, want voor docent Rob Overkleeft was het één van de laatste cursussen die hij namens de KNVB verzorgde. De leeftijdsgrens komt in zicht en daarmee ook het einde als KNVB docent voor deze bevlogen en energieke Amsterdammer.

De opleiding SO III bestond uit vier bijeenkomsten, het fluiten van minimaal zes stagewedstrijden, zelfstudie en huiswerkopdrachten. Vanwege de coronamaatregelen werden de laatste twee cursusavonden later gegeven dan oorspronlijk gepland. 

In deze praktijkgerichte opleiding stond voor de cursisten de individuele ontwikkeling en de eigen wedstrijdervaringen centraal. Naast de technische kant van het arbitreren, zoals toepassen van de spelregels en het volgen en positie kiezen, werd er ook veel aandacht besteed aan uitstraling en gedrag. Alsmede de managementvaardigheden die een scheidsrechter nodig heeft om een wedstrijd te leiden:
- Hoe zorg je dat je benaderbaar en aanspreekbaar bent al scheidsrechter?
- Hoe ga je om met weerstand en wat betekend dat voor jouw gedrag, communicatie en houding?
- Hoe werk je op een positieve manier samen met bestuursleden, kaderleden, spelers en trainers?
SVA_-_SO-III_2_van_3.jpgSVA_-_SO-III_3_van_3.jpg
De SVA felicteert Umut Oren met dit behaalde diploma, alsmede de overige geslaagde cursisten, en wenst hen veel veel plezier en succes toe op de voetbalvelden. Voor de cursisten die nog geen lid zijn van een scheidsrechtersvereniging, het is voor iedere scheidsrechter een meerwaarde en helpt je om de conditie, spelregelkennis en onderlinge contacten op peil te houden.

Een woord van dank ook aan docent Rob Overkleeft die de deelnemers op een bevlogen wijze heeft voorbereid op een mooie en hopelijk langdurige carrière als scheidsrechter. Tegelijkertijd een bijzonder moment, dit was voor Rob de laatste scheidsrechtersopleiding die hij op sportpark Voorland doceerde namens de KNVB. Helaas bereikt Rob binnen afzienbare tijd de 'pensioengerechtigde' leeftijd en is hij genoodzaakt te stoppen als docent bij de KNVB. 

Mocht je interesse hebben om voor de KNVB te gaan fluiten, meer informatie over de Scheidsrechtersopleiding III is hier te vinden.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!