Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Deze bedrijven sponsoren de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, onze dank daarvoor!

Tegenslagen staan geslaagd trainingskamp SVA niet in de weg.

22 januari 2022 14:15


Van donderdag 13 tot en met maandag 17 januari 2022 belegde de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam (SVA) een trainingskamp in het Spaanse Benalmádena. Het heerlijke klimaat, de goede trainingsfaciliteiten en een mooi aanbod oefenwedstrijden van Trainingskampen waren prima ingrediënten ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft, die hopelijk snel van start gaat. Toch liep niet alles conform planning, maar mooi om te zien dat er goed werd omgegaan met de te verwerken teleurstellingen. Uiteindelijk zal de zon altijd weer verschijnen, hoe dicht de mist ook is. 

Donderdag 13 januari
Ondanks een gedegen voorbereiding en verschillende inspanningen lukte het helaas niet om alle 23 deelnemers in één vlucht over te brengen van Schiphol naar Malaga. Maar omdat voor ieder probleem ook één of meerdere oplossingen zijn werd de groep in drieën gedeeld. In de vroege ochtend vertrok de eerste groep vanaf Schiphol naar Malaga. Toen de eerste groep al een strandtraining achter de rug had en genoot van een drankje maakten de andere twee groepen zich klaar voor vertrek. Anouschka, Harvey, Johan, Jörg, Rowdy en Samir vlogen eveneens vanaf Schiphol en kende ook een voorspoedige reis. Op Eindhoven Airport stonden Cynthia, Luuk, Jelle, Jeroen, Jimmy en Peter op het punt om aan boord te gaan toen de lokale luchtverkeersleiding door de opkomende mist geen hand meer voor ogen zag en besloot om alle geplande vluchten vanuit de Lichtstad te annuleren. Een domper voor de voetballers en scheidsrechters die tevergeefs urenlang zaten te wachten in de vertrekhal op nadere informatie. Gelukkig boden spelletjes, drank en muziek het nodige vertier. Maar in plaats van Spaanse tapas in Benalmàldena werd een Italiaanse pizza verorberd op de hotelkamer in de wetenschap dat de vlucht naar vrijdagmiddag was verplaatst. SVA_-_TK027.JPGSVA_-_TK005.JPG
SVA_-_TK035.jpgSVA_-_TK007.jpg

Vrijdag 14 januari
Het contrast was groot, een opkomende zon in Benalmáldena met een fraai uitzicht over de Middellandse Zee versus een deken van mist en beperkt zicht in Eindhoven. Waar onze leden in Spanje zich aan het voorbereiden waren op de eerste wedstrijden waren de achterblijvers nog in afwachting van vertrek. Van de nood werd een deugd gemaakt en het zestal besloot de hardloopschoenen onder te binden en de kou te trotseren voor een rondje luchthaven. 
In Marbella liet Harvey, geassisteerd door Jörg en Julio, ondertussen aftrappen voor de eerste wedstrijd van dit trainingskamp. De businessclub van FC Groningen, spelend onder de naam Hattricks verloren een doelpuntrijk duel van het tweede elftal van Meeden (4-5). Even verderop namen ZZVV en rksv Driel (1-3) het tegen elkaar op onder leiding van Yannick, Johan en Ton. 
Inmiddels was de groep achterblijvers halsoverkop teruggekeerd naar Amsterdam, want de vlucht vertrok niet meer vanaf Eindhoven. Op Schiphol was het een weerzien van bekenden, die ondanks de tegenslag ook goedgemutst aan boord gingen. Alles leek erop dat het toestel om 16:10 uur zou opstijgen, maar juist op dat moment ging er een lampje branden in de cockpit en een harde rem was het gevolg. Een terugkeer naar de gate, uitstappen, opnieuw inchecken en aan boord van een ander Transavia toestel was het gevolg. Opnieuw werd het diner in het hotel van Benalmáldena misgelopen, maar de stralende lach op de gezichten van de stewardessen en de aangeboden alcoholvrije consumptie van Transavia maakte een hoop goed.
Ondertussen werd in Benalmáldena genoten van een voortreffelijk diner en  werd onder het genot van een drankje teruggeblikt op de eerste wedstrijd en werden de aanstellingen voor de dag erop bekend gemaakt. Tegen middernacht sloten ook Cynthia, Jelle, Jeroen, Jimmy, Luuk en Peter aan na een reis van meer dan 28 uur.  
SVA_-_TK116.jpgSVA_-_TK046.jpg
SVA_-_TK086.jpgSVA_-_TK020.JPG

Zaterdag 15 januari
Het was even puzzelen voor wedstrijdleider Yannick om de vijf de wedstrijden in vier verschillende speelplaatsen te bezetten door wat blessures en andere fysieke ongemakken.
Twee wedstrijden werden in Gualdalmar gepeeld. Het eerste duel tussen sv Pesse en Graaf Willem II onder leiding van Luuk, Harvey en Ton eindigde in 4-0. Het duel tussen Full Speed en GJS stond onder leiding van Julio, Samir en Cynthia. De Gorinchemmers, die eveneens ruim 28 uur later arriveerden in Spanje, wonnen het duel met 2-3.
In Estepona hadden Gerben, Jörg en Jelle de leiding over de wedstrijd tussen het Wippolder en Rolder Boys. De ploeg uit Delft won dit doelpuntrijke duel met 4-3. Daarna namen de tweede elftallen van beide verenigingen het tegen elkaar op onder leiding van Rowdy, Yannick en Jeroen. Ook hier waren de blauwwitten sterker, 2-1.
De laatste wedstrijd van deze dag werd gespeeld in Benalmádena, waar RKDEO en HBC het tegen elkaar opnemen. Onder leiding van Ferit, Ryan en Jimmy wonnen (3-2) de Nootdorpers van de Heemstede Berkenrode Combinatie. 
Terug in het hotel werd genoten van het diner, de lokale wijnen en goede gesprekken. Ook de tapas in Malaga smaakte prima, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven was voor de jongere garde. 
SVA_-_TK121.jpgSVA_-_TK029.JPGSVA_-_TK131.jpgSVA_-_TK119.jpg

Zondag 16 januari
Na het ontbijt vertrok de groep naar Estepona om in Estadio De Atletismo te trainen. Henk Boot had een gevarieerde maar pittige training uitgezet op het kunstgrasveld, bestaande uit een warming-up, balspel, verschillende loopoefeningen en een afsluitende shuttle-run test. 
Na de lunch op de tribune naast het veld stond een drieluik gepland tussen de voetbalverenigingen Meeden, GHVV'13 en Wildervank. De eerste wedstrijd tussen Meeden en GHVV'13 (0-1) stond onder leiding van Jimmy, Gerben en Ferit. Het tweede duel, waarin Wildervank met 3-1 won van GHVV'13 werd geleid door Ryan, Jelle en Luuk. Het laatste duel, tussen Wildervank en Meeden (3-0), werd geleid door Cynthia, Jeroen en Peter. 
Aan het eind van de middag was een groot deel van de groep te bewonderen op de padelbanen in Estepona, gelegen in een bergdal, waar een onderlinge competitie werd gespeeld. De in Nederland aan populariteit winnende sport wordt in Spanje al vele jaren bedreven. Het racketspel, dat tussen tennis en squash in zit, vraagt de nodige behendigheid en snelheid. Op de fraai gelegen accommodatie werd er door de SVA'ers hard gestreden met mooie rally's en wegspringende ballen tot gevolg. Peter en Yannick wonnen dit toernooi, mede door een nipte overwinning op het duo Jelle en Jörg. 
De sportieve dag werd afgesloten met de traditionele pubquiz, die onder leiding van Johan van Genderen stond. De vijf teams kregen diverse vragen voorgeschoteld waarop een  passend antwoord gegeven diende te worden. Het team van Carmela, Harvey, Luuk en Yannick bleek over de meest parate kennis te beschikken en verzamelde de meeste punten.
SVA_-_TK033.JPGSVA_-_TK132.jpeg

Maandag 17 januari
De laatste dag kon naar eigen inzicht worden ingevuld. Het overgrote deel vertrok met de auto naar Malaga om te genieten van de kunst, cultuur, het uitzicht en de lokale specialiteiten die deze fraaie stad te bieden heeft. 
Peter, Rowdy, Cynthia en Yannick vertrokken naar Estepona om daar de laatste wedstrijd te leiden. In het stadion van ADC Estepona versloeg een jeugdteam van FC Malaga de amateurs van GHVV'13 met 1-0.
Terug in Benalmáldena werd aan de boulevard genoten van de laatste Spaanse zonnestralen en de lokale lekkernijen voordat de terugvlucht naar Amsterdam werd ingezet.
SVA_-_TK129.jpgSVA_-_TK130.jpg
SVA_-_TK133.jpegSVA_-_TK128.jpeg
Ondanks vele tegenslagen kan er met en goedgevoel teruggekeken worden op dit vijfde trainingskamp in de laatste zes jaar. Het was mooi om te zien dat er goed werd omgegaan met de te verwerken teleurstellingen. Uiteindelijk zal de zon altijd weer verschijnen, hoe dicht de mist ook is. Een zonnig aandenken zijn natuurlijk de foto's, verzameld door Carmela van Genderen. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!