Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Deze bedrijven sponsoren de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, onze dank daarvoor!

Bikkelen en barbecuëen leidt tot vrolijke gezichten, zweetdruppels, mooie verhalen en goede gesprekken.

11 juli 2021 12:15


Afgelopen zaterdag vond bij de SVA de eerste editie van 'Bikkelen en Barbecuëen' plaats. Het leverde een weerzien op voor vele SVA'ers, de nodige zweetdruppels, mooie verhalen en goede gesprekken. Niet in de laatste plaats omdat velen elkaar in het afgelopen - afgebroken - seizoen minder vaak hebben gezien of gesproken dan in de seizoenen ervoor. Onder tropische omstandigheden werd er gebikkeld door vele SVA'ers onder leiding van Jan Laarman. Maar na gedane arbeid is het goed rusten, en dat gebeurde dan ook, Onder het genot van een drankje en hapje werd het een mooie middag, verzorgd door de Vrienden van de SVA en MM Barbecue. Speciaal was de middag voor ons lid Jan Mand die tot Scheidsrechter van Verdienste werd benoemd door de KNVB.

Vanaf half drie kwamen de eerste leden binnengedruppeld op sportpark Voorland voor een middag 'Bikkelen en Barbecuëen' èn een leuk weerzien met elkaar, Trainer Jan Laarman gaf om half vier het startschot voor een intensieve training op het naastgelegen kunstgrasveld. De hoge temperatuur weerhield de deelnemers er niet van het uiterste uit zichzelf te halen. 

sva_barbeque_en_huldiging-7130.jpg sva_barbeque_en_huldiging-7132.jpg

sva_barbeque_en_huldiging-7125.jpg sva_barbeque_en_huldiging-7134.jpg

Ons lid Jan Mand werd deze middag onderscheiden door de KNVB en benoemd tot 'Scheidsrechter van Verdienste'. Al meer dan 30 jaar is Jan wekelijks actief als scheidsrechter in het zondagvoetbal, momenteel in de 2e, 3e en 4e klasse. De in Amsterdam Noord woonachtige arbiter ronde in 1990 de Scheidsrechtersopleiding III succesvol af en drie jaar later (1993) kwam daar de Scheidsrechtersopleiding II bij. KNVB Ambassadeur Floris Thoolen sprak mooie woorden tot Jan en overhandigde hem de  oorkonde en spelde hem de onderscheiding op. Uiteraard waren er ook bloemen voor Jan, die hij ontving uit handen van SVA voorzitter Peter de Waard. Jan schaart zich hiermee in een illuster gezelschap, arbiters die al meer dan 30 seizoenen actief zijn voor de KNVB. Vele SVA'ers gingen hem de afgelopen jaren voor en onlangs hebben ook onze Jeroen de Groot, Mo Makdan en Tony van Waveren deze onderscheiding ontvangen. 

sva_barbeque_en_huldiging-7157.jpg sva_barbeque_en_huldiging-7162.jpg

Daarna nam Johan van Genderen het woord. Als voorzitter van Vrienden van de SVA gaf hij een update vanuit de commissie die de SVA op verschillende gebieden ondersteund. Het afgelopen seizoen kon er natuurlijk weinig georganiseerd worden, maar Van Genderen kon vol trots medelen dat hij samen met zijn commissieleden Julio Barrales, Sander van der Eijk en Ruïz van Twiller nieuwe vrienden heeft mogen verwelkomen. Die groei, samen met een update van alle onderscheiden leden, noopte de commissie er toe een nieuw doek te laten maken door Cito Dartli uit Amsterdam dat aan de aanwezigen werd onthuld. 

bord-7182.jpg  sva_barbeque_en_huldiging-7145.jpg

Tevens maakte hij bekend dat de barbecue werd aangeboden door de Vrienden van de SVA. Daarmee verrichte hij ook meteen de aftrap voor de barbecue, verzorgd door MM Barbecue uit Uithoorn. Marco en Linda Mahieu schotelde de ruim dertig aanwezig verschillende lekkernijen (moinkballen, kipvleugels, zalmbonbons, kleine saté en diverse vegetarische hapjes) voor die goed in de smaak vielen na een middag bikkelen onder tropische omstandigheden op ons fraaie sportpark. 

barbeque-.jpg barbeque-7197.jpg

barbeque-7187.jpg barbeque-7203.jpg

De SVA kijkt me trots terug op deze geslaagde middag en avond mogelijk gemaakt door de Vrienden van de SVA en MM Barbecue, waarvoor onze dank. Dank gaat ook uit naar Carmela van Genderen voor het maken van de foto's. Alle foto's zijn terug te vinden in ons fotoalbum

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!