Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Deze bedrijven sponsoren de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam, onze dank daarvoor!

Amsterdammers missen finale NK veldvoetbal op een haar, maar herovereren podiumplaats op karakter.

16 juni 2018 20:45

Op een prima georganiseerd Nederlands Kampioenschap veldvoetbal in Eindhoven heeft de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam een derde plaats behaald. Een compliment voor de Amsterdammers, die in de strijd om de derde en vierde plaats tegen Nijmegen op karakter een achterstand ombogen in een overwinning. Even daarvoor, in de halve finale tegen Deventer, liepen de SVA tegen haar eerste nederlaag aan. De bewoners uit de koekstad wonnen met miniem verschil van de hoofdstedelingen.

In alle vroegte werd de reis naar Eindhoven ingezet door de negenkoppige selectie, ondersteund door Meer Barrales en Mariëlle Vermeulen. In de Lichtstad waren achtereenvolgens Boxmeer-Cuijck, Rotterdam, Alkmaar en Nijmegen de tegenstanders.

Amsterdam - Boxmeer-Cuijk, 2-0
In de openingswedstrijd werd de strijd aangebonden met regerend Nederlands Kampioen Boxmeer-Cuijk. Voor rust bracht Damon de Amsterdammers aan de leiding. Boxmeer-Cuijk ging meer druk zetten, maar de defensie van de SVA wist de aanvallen onschadelijk te maken. De bevrijdende tweede treffer werd door Iheb na rust gemaakt waardoor de eerste overwinning bijgeschreven kon worden.

Amsterdam - Rotterdam, 4-0
Een klassieker die in het voordeel van de Amsterdammers werd beslist. In de eerste helft waren Damon en Pepijn trefzeker, na rust verdubbelde Sander de score door twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

Alkmaar - Amsterdam, 1-5
De ontmoeting waar beide teams naar hadden uitgekeken. Amsterdam opende al snel de score, vanaf de strafschopstip maakte Sander de 0-1. Niet veel later lag de bal aan de andere kant op de stip na een ongelukkige handsbal. Keeper Mitchel Krop nam deze strafschop namens de Alkmaarders en trok de stand gelijk, 1-1. Halverwege de eerste helft zette Iheb de Amsterdammers opnieuw op voorsprong, 2-1. Na rust werd deze verder uitgebouwd door treffers van Sander en Iheb tot een 1-5 overwinning.

Nijmegen - Amsterdam, 1-1
Voorafgaand aan deze wedstrijd waren beide ploegen al zeker van een plaats in de halve finale, wat in de openingsfase goed zichtbaar was. Doch bracht Amsterdam via Bram wat leven in de wedstrijd door de openingstreffer te maken. Vlak voor tijd kwam Nijmegen langszij, 1-1. De poulewinst was desondanks voor de SVA, dat het in de halve finale op mocht nemen tegen Deventer.

Amsterdam - Deventer, 0-1
Twee grote kansen in de openingsfase voor de SVA die helaas geen doeltroffen. Ook de Deventenaren creëerden de nodige kansen. Een daarvan werd op slag van rust benut, 0-1. In de tweede helf streed Amsterdam met hard en ziel voor de finaleplaats maar was  het ongelukkig in de afwerking. Deventer, dat er met enkele counters gevaarlijk uitkwam, kon de voorsprong niet uitbouwen dankzij  prima keeperswerk van Emrullah.

Amsterdam - Nijmegen, 2-1
En omdat ook Nijmegen de halve finale verloor stonden beide ploegen weer tegenover elkaar. De Nijmegenaren kwamen in de eerste helft op voorsprong, 0-1. Na rust een getergerd Amsterdam, dat karakter en veerkracht toonde om alsnog een plaats op het podium te bemachtigen. Damon liet de gelijkmaker optekenen, uit een goed opgezette aanval. Niet veel later schoot aanvoerder Bram de Amsterdammers naar een voorsprong (2-1) die werd vastgehouden.

Daarmee veroverde Amsterdam de derde plaats. Met name de manier waarop de achterstand in de laatste wedstrijd werd omgebogen was bewonderenswaardig. Ondanks de vele meters die al waren afgelegd, de vele zweetdruppels die waren geproduceerd en de warme weersomstandigheden werden de schouders er nog eens goed onder gezet. De inzet werd beloond met een derde plaats, een prestatie waar de club trots op mag zijn.

De Scheidsrechters Vereniging Amsterdam dankt de COVS Eindhoven voor de prima organisatie van het toernooi. Ook dank aan Almere City FC dat wedstrijdtenues beschikbaar had gesteld voor deze dag. De tekst op de achterzijde, 'road to final', leek lange tijd een haalbare route. Maar helaas, toch een pluim voor deze spelers en staf die met goed verzorgd voetbal en zonder kaarten de club op een positieve manier hebben vertegenwoordigd.